Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Comença la recollida de restes de jardineria a demanda

Imprimir correu electrònic

sacs jardineriaEl passat 1 de febrer va entrar en vigor el nou contracte de recollida de residus domèstics, que ha estat adjudicat a l’empresa Prezero. D’acord amb els plecs de clàusules de la licitació, el nou servei incorpora diverses millores, com l’augment de les freqüències de buidatge i de neteja de les àrees de contenidors.

Una altra de les millores introduïdes per l’Ajuntament és la recollida diferenciada de restes de jardineria per a particulars en saques homologades, a través d’un servei a demanda amb reserva telefònica. Aquesta nova prestació es durà a terme cada dilluns. Avui s'inicia el servei en mode de prova i el proper 27 de març funcionarà  a ple rendiment.

Funcionament

Tant les saques com el servei de recollida de restes vegetals són gratuïts. Per fer-ne ús, prèviament cal recollir les bosses de ràfia serigrafades amb el logotip de l’Ajuntament a les instal·lacions fixes de la deixalleria mancomunada amb el carnet d’usuari.

- Us donaran dues saques per cada habitatge.

- Horari d’obertura de la deixalleria:
De dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 16 a 19h
Dissabte, de 10 a 14h i de 16 a 19h
Diumenge, de 10 a 14h

La recollida per casa vostra es farà dilluns de 9.30 a 14h i abans cal haver reservat dia trucant al telèfon 93 751 00 96. Un cop confirmada la data de recollida, haureu de deixar les bosses davant del vostre domicili, al costat de la porta, i l’empresa les buidarà i us les tornarà a deixar al mateix lloc.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), els habitants i jardiners professionals de Teià van processar selectivament el 2021 un total de 252 tones de restes de jardineria a través de la deixalleria, la qual cosa representa el 6,6% dels residus generats al municipi. En realitat, la proporció de restes vegetals és superior, i en molts casos s’està abocant al contenidor gris de la fracció resta. Amb el nou servei de recollida domiciliari, l’Ajuntament pretén aconseguir tres objectius: un, reduir dràsticament els abocaments en el medi natural; dos, evitar la saturació d’algunes àrees de contenidors, i tres, millorar els índexs de reciclatge.

Més mobles i voluminosos

Des de l’1 de febrer, l’Ajuntament ha duplicat el nombre de recollides mensuals de mobles, electrodomèstics i andròmines a domicili, que han passat de dos a quatre. Aquest servei es presta cada dimarts, sense cap cost per a la persona usuària. Per sol·licitar-lo, cal trucar prèviament al telèfon 93 751 00 96.

Contenidors soterrats

La setmana passada, l’empresa adjudicatària va iniciar la reparació de totes les bateries de contenidors soterrats que tenien algun problema, com els de la plaça de Catalunya, el passeig del Castanyer, la Plana i el carrer de Folch i Torres.

Aquesta actuació inclou la substitució dels contenidors soterrats de paper, vidre i cartró; la neteja o substitució de bústies, segons el cas; la neteja del fossat, i l’aplicació de pintura antilliscant al terra.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat