Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Pluja d’exposicions a la Biblioteca i Ca l’Antiga

Imprimir correu electrònic

exposicions maigAquest mes, Teià ha viscut –i viu, encara– una veritable pluja d’exposicions. A les tres mostres relacionades amb el Maridatge dels Sentits –Els dibuixos de l’alumnat de l’Escola El Cim, a la plaça de la Cooperativa; Rossend Mateu Maître Parfumeur, de Marta Mateu, a Ca l’Antiga, i La bergamota, flaire mediterrània, de Jaume Romagosa, a La Unió–, s’afegeixen les tres exposicions de petit format que hi ha instal·lades a la Biblioteca municipal de can Llaurador.

Fins dijous 25 de maig encara hi podeu visitar 25 imperdibles, una proposta lúdica destinada a la quitxalla i a tots els amants dels llibres il·lustrats. Produïda per la Gerència de Servei de Biblioteques de Diputació de Barcelona, 25 imperdibles dona a conèixer, precisament, 25 narracions i àlbums on la imatge té una funció rellevant i que cap infant no s’hauria de perdre en la seva etapa escolar.

Fins al dia 31 hi conviuran l’exposició de pintures abstractes Botànica de Lola Chacón, que representa les plantes com a font de vida, i la mostra col·lectiva Estem als núvols, a càrrec dels alumnes –grans i petits– de l’escola d’art del Masnou Blanc de Guix. S’hi exhibeixen treballs fets amb diverses tècniques: veladures a l’oli, aiguades, acrílic, aquarel·les i peces de fang.

CalAntigaJoe d’Art a Ca l’Antiga

El passat 20 de maig es va inaugurar a Ca l’Antiga l’exposició L’endemà d’ahir, de Joe Dart. La mostra es podrà visitar cada divendres i dissabte de 18 a 21h, i diumenge d'11 a 14h, fins al 18 de juny.

El febrer de 2022, el pintor mataroní va exhibir a La Unió Beautiful sessions i cinc històries d’estiu, un projecte inspirat en la icònica pel·lícula del 1972 Five Summer Stories, de Greg MacGillivray, que es componia de cinc vistes del litoral entre Montgat i el Masnou sobre llenços de 8 metres.

També el 2022, l’artista va participar en el cicle d’exposicions El Maresme de Ca l’Antiga que aquest espai d’art va organitzar per commemorar el 150è aniversari de la masia que li dona nom. Aquella experiència coral de més de dues-centes veus ha esperonat la galerista Mariàngels Pérez Latorre a oferir casa seva als creadors de la comarca perquè aprofundeixin en el seu propi relat del territori.

Joe d’Art és un d’aquests artistes que està “impregnat” del paisatge del Maresme. A L’endemà d’ahir, el seu autor explora la idea del passat i el present dintre dels espais emocionals que ha viscut i experimentat vora el mar Mediterrani en diferents etapes de la seva vida, com la platja de Sant Simó fins a Llavaneres, la riera de Cabrera de Mar i una vista de vinya de Teià i Alella que mirà cap a la immensitat blava.

Com passava a Beautiful sessions i cinc històries d’estiu, també L’endemà d’ahir fa una picada d’ullet al món cinematogràfic, ja que “the day after yesterday” és una frase que apareix en el guió d’una pel·lícula de 2004 anomenada Sideways, del director Alexander Payne.

Homenatge a Romà Vallès

Tota aquesta oferta cultural s'ampliarà ben aviat amb noves propostes expositives a la Biblioteca i una de molt destacada a La Unió. Properament, Teià se sumarà als actes commemoratius de l'Any Romà Vallès per recordar la figura i l'obra realitzada per aquest referent de l'expressionisme abstracte durant la seva estada a la masia de can Monac, entre 1968 i 2001. Els artistes Joan Casellas i Victòria Pujadas seran els comissaris de dues exposicions successivesRomà Vallès a Teià (del 2 al 25 de juny) i Els deixebles de Romà Vallès (del 29 de juny al 23 de juliol).  Com a activitats complementàries, el 2 de juny s'estrenarà la pel·lícula El final de la pintura ha existit tota la vida al teatre de La Palma.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat