Apreta intro per cercar
93 540 93 50

Prossegueixen els treballs per revertir els estralls de la rierada

Imprimir correu electrònic

rieradaAvui fa deu dies, Teià va ser la “zona zero” del temporal que va afectar el Maresme. La població va patir una patacada d’aigua de 89 litres per metre quadrat en poques hores, una quantitat equiparable a la que aquesta setmana ha deixat la gota freda a les comarques de les Terres de l’Ebre.

L’aiguat del 29 d’agost va provocar una rierada com feia temps que no es recorda i el poble encara n’arrossega les conseqüències en forma de sorra i pols, sobretot al passeig de la Riera.

Els torrents i vials que donen accés a moltes cases, urbanitzacions i finques agrícoles van quedar intransitables. Per això, la prioritat durant els primers dies va ser restablir la mobilitat a peu i en vehicle arreu del municipi.

Aquestes feines s’han afrontat amb tots els recursos disponibles dels Serveis Tècnics i de Manteniment municipals i el reforç de mitjans externs, amb el suport de maquinària pesant.

Malgrat els esforços esmerçats, la situació encara no s’ha normalitzat del tot per diversos motius: l’excepcionalitat de la tempesta, la necessitat d’atendre altres urgències (com la instal·lació del mobiliari enviat aquesta mateixa setmana pel Departament d’Educació als centres escolars per a l’inici del curs acadèmic) o les limitacions imposades pel decret de sequera de la Generalitat pel que fa a la neteja de carrers amb aigua de la xarxa d’abastament.

L’alcaldessa, Gemma Rosell, explica s’està treballant per l’arranjar els serveis d’aigua i clavegueram que van quedar descalçats per l’erosió al camí de Bloques i el torrent de la Font del Bou i que s’han redactat diversos informes per sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que actuï en determinats punts de la seva competència. També s’ha requerit un promotor d’obres perquè retiri els àrids de la seva parcel·la que van envair la via pública.

Conscient de les molèsties que la pols i la sorra generen als veïns i veïnes, el Govern municipal expressa “el compromís de recuperar la normalitat al més aviat possible davant d’una situació excepcional”.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat