Apreta intro per cercar
93 540 93 50

El curs escolar comença amb 757 alumnes a Teià

Imprimir correu electrònic

Escola El CimEl passat dimecres, dia 6, va arrencar oficialment el curs escolar 2023-2024 a Catalunya. Com l’any passat, l’inici s’ha avançat a la primera setmana de setembre, amb la diferència que aquest cop no hi haurà jornada intensiva durant aquest mes i totes les hores seran lectives.

Segons les xifres provisionals, el curs ha engegat amb 757 estudiants matriculats als centres educatius del municipi: 82 de primer cicle d’infantil, 451 de segon cicle infantil i primària, i 224 de secundària obligatòria. A aquestes xifres no inclouen l’alumnat que cursa batxillerat, cicles formatius i estudis superiors en altres poblacions.

Inici esglaonat

El dia 5 va obrir les portes la llar d’infants Bambi, el dia 6 van començar l’Escola El Cim i l’Institut Turó d’en Baldiri, el dia 8 s’hi va afegir l’Escola Bressol Municipal Els Galamons i ahir, 12 de febrer, va ser el torn dels estudiants de secundària no obligatòria.

Llars d’infants

Els Galamons té les 54 places cobertes: 8 nadons, 26 infants d’1 a 2 anys distribuïts en dos grups de 13 alumnes, i 20 nens i nenes de 2 a 3 anys. Per la seva part, la llar d’infants Bambi acull 28 vailets, les famílies dels quals rebran un ajut per part de l’Ajuntament de 80 euros mensuals per alumne.

Escola El Cim

L’Escola El Cim concentra el gruix de la comunitat escolar del poble, amb 37 docents i 451 alumnes d’entre 4 i 12 anys. D’aquests, 147 cursen estudis d’educació infantil. La primària, al seu torn, es divideix entre els escolars de cicle inicial (110), cicle mitjà (101) i cicle superior (92).

Al segon cicle d’educació infantil, on la ràtio és de 20 alumnes per aula, hi ha 11 vacants a I3 i 13 a I4. Al cicle de primària, on la ràtio és de 25 alumnes, queden 16 places a 2n, 13 a 3r, 11 a 4t, 6 a 5è i 2 a 6è. Aquestes dades són provisionals, ja que la matrícula encara és viva i està subjecta a canvis.

Pel que fa a la gestió acadèmica i administrativa, el centre estrena un nou equip directiu format per Mireia Zaragoza (directora), Júlia Benet (cap d’estudis) i Darío Beltran (secretari). La regidora d’Educació, Núria Andinyac, ja s’hi ha entrevistat per amb motiu dels preparatius d’inici de curs i ha volgut agrair la feina feta per a l’anterior directora, Aurora Perea.

Institut Turó d’en Baldiri

L’Institut ha iniciat el curs amb 224 nois i noies distribuïts nou classes. Enguany hi ha tres nivells desdoblats dues línies (1r, 2n i 4t d’ESO amb 46, 61 i 45 estudiants, respectivament) i un de dividit en tres aules (3r d’ESO, amb 72 alumnes). Durant els primers dies, l’alumnat ha pogut gaudir de la piscina municipal, atesa la proximitat dels dos equipaments. Tant la direcció del centre com la Regidoria d’Educació valoren positivament l’experiència, de manera que esperen repetir-la la propera temporada.

Pintura i manteniment

Com cada estiu, l’Ajuntament aprofita les vacances escolars d’estiu per dur a terme diverses actuacions de conservació i millora dels equipaments educatius. A més de les tasques de manteniment habituals efectuades en aquesta època de l’any, aquest agost l’Ajuntament ha sufragat i coordinat els treballs pintura de les aules d’educació infantil i de la sala de professors de l’Escola El Cim, incloent-hi la desmuntatge previ i el muntatge posterior de cortines i altres elements de parets i finestres.

L’Ajuntament també hi ha esmerçat temps i diners a arranjar els elements malmesos per les obres de substitució de la instal·lació de calefacció contractades per la Generalitat. I poc abans de l’inici de curs, operaris dels Serveis Municipals van acudir a l’escola per anivellar el mobiliari nou destinat a I3 que el Departament d’Educació va fer arribar al col·legi. Els treballadors de la brigada també van contribuir a instal·lar les noves taquilles, bancs exteriors i taules de pícnic que l'AFA de l'institut ha donat al centre.

Trànsit i mobilitat

A més de les actuacions dins dels edificis i recintes educatius, l’Ajuntament ha realitzat diverses intervencions en matèria de mobilitat i estacionament per reduir els problemes de trànsit en hora punta i millorar, de retruc, tant la seguretat dels infants com la convivència amb els residents al carrer de Josep Puigoriol.

Aquestes mesures són especialment visibles a l’entorn del Poliesportiu i l’Escola El Cim, i han estat executades sota la supervisió de la Policia Local després d’haver estat consensuades amb la comunitat escolar i el veïnat.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat