Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Andreu Bosch, ambaixador de Teià per promocionar el Maresme

Imprimir correu electrònic

Andreu Bosch foto Kris UbachEl Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat en marxa un nou projecte per donar a conèixer els atractius de cadascun dels municipis de la comarca. Però aquest cop vol fer-ho “des d’un punt de vista diferent: des dels ulls dels residents. És com si tinguessis un amic que t’explica el seu poble i quines virtuts té: què és menja, què hi podem veure i quin és el seu raconet preferit”.

La iniciativa s’anomena Ambaixadors del Maresme i es va presentar el passat 20 de març a la Sala Odèon de Canet de Mar.

En total, hi ha trenta ambaixadors i ambaixadores del Maresme: persones de totes les edats que tenen en comú la passió pel seu poble o ciutat. Tal com exposa la presidenta del Consorci Costa del Maresme, Carme Ponsa, “el projecte neix de la voluntat de promocionar el Maresme d’una forma fàcil i entenedora. Volem que la gent circuli per tota la comarca i que sigui el propi veí o veïna d’un municipi qui faci les recomanacions i n’expliqui la història i els productes locals”.

La seva responsable anima tothom a llegir les entrevistes als ambaixadors i ambaixadores que ha fet la fotoperiodista i escriptora especialitzada en viatges Kris Ubach. Hi trobareu un munt de curiositats i indrets especials per descobrir. Segons Ubach, l’objectiu és apropar el territori a qui hi resideix i també a la gent de fora perquè massa sovint es veu el Maresme com una autopista per anar a la Costa Brava i “cal posar en valor el que tenim”.

Atractius locals

Al web del Consorci podeu trobar la conversa sobre Teià. L’exalcalde destaca la importància patrimonial del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora: un jaciment d’època romana que permet al visitant submergir-se en un recorregut de 2.000 anys d’història en la tradició vitivinícola de la Denominació d’Origen Alella.

“Al marge del celler romà –comenta Bosch–, tenim tres elements que m’agrada sempre destacar: l’església de Sant Martí, que coneixem com la catedral de la costa; l’arquitectura modernista i el paisatge que envolta el poble, ja que una tercera part del terme pertany al Parc de la Serralada Litoral”. A més, el web del Consorci Costa del Maresme ressenya com a “imprescindibles” el mirador del Sagrat Cor i el Fons Batllori.

Fotografia: Autoria de Kris Ubach, propietat del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme 

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat