El ple municipal recorda els Jordis

ple set2018El 20 de setembre de 2017, una concentració ciutadana davant de la conselleria d’Economia de la Generalitat per defensar la integritat de les institucions catalanes davant els escorcolls de la Guàrdia Civil va acabar motivant l’acusació de rebel·lió i l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ahir, coincidint amb l’efemèride, el ple de l’Ajuntament de Teià va voler recordar el caràcter cívic i pacífic d’aquella manifestació.

L’alcalde, Andreu Bosch, va denunciar la situació d’indefensió que viuen els presos polítics i va assegurar que “aquelles detencions van desencadenar la repressió per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències penals”. Bosch va desmentir la versió de la fiscalia amb el seu testimoni: “aquella tarda vaig ser davant la conselleria prop de tres hores i l’actitud dels Jordis va ser conciliadora, pacífica i respectuosa”.

El portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, també en va donar fer: “Hi vam passar moltes hores. Únicament s’ha construït un relat fals per destruir el nostre anhel d’aconseguir la llibertat per la via democràtica”, va dir, i va desitjar que el conflicte es pugui dirimir “més aviat que tard amb un referèndum acordat amb l’Estat”.

La portaveu de GT, Teresa Casellas, va assegurar que “tot el que està passant és molt trist i absurd”, i va posar com a exemple la recent imputació de Roger Español, el noi que va perdre un ull per una pilota de goma llançada per la Policia Nacional.

D'altra banda, tots els grups municipals van fer explícit el seu condol a la família del treballador municipal Pep Servera, mort el passat agost a causa d'una aturada cardíaca.

Acords plenaris
La sessió plenària d’ahir va donar curs, per unanimitat de tots els grups, a la modificació dels estatuts dels Consorci de Normalització Lingüística i a la ratificació de dos convenis de col·laboració en matèria de prevenció del risc d’incendi forestal: un amb la Federació d’ADF i la Diputació de Barcelona per a la redacció i actualització de plans de suport contra el foc, i un altre amb l’Ajuntament de Premià de Dalt per a l’execució de les franges perimetrals de protecció en aquelles urbanitzacions que, com Sant Berger, tenen parcel·les en els dos municipis.

Per últim, el ple també va acordar els dos dies festius d’obertura comercial de l’any 2019, que seran el 10 de novembre, vigília de Sant Martí, i el 29 de desembre.

Llegir més ...

L'últim tram de les obres de la Riera començarà el 25 o 26 de setembre

tram 5Entre dimarts i dimecres de la setmana vinent és previst que es produeixi el canvi del cinquè al sisè i últim tram de les obres de renovació del clavegueram de la Riera de Teià. A partir d’aquell moment, els treballs es traslladaran al sector comprès entre la intersecció de la carretera d’en Sarró i el torrent de can Mateu.

Ahir al vespre va tenir lloc a can Llaurador una reunió en què els representants del Govern i els responsables dels Serveis Tècnics i la direcció de l'obra van explicar als veïns el protocol d’actuació que se seguirà en aquesta zona i van atendre les seves preguntes.

Finalització en temps i forma
Tot i que les pluges d’aquest estiu han fet perdre l’equivalent a quatre jornades laborals senceres, el ritme de treball de l’empresa adjudicatària i la supervisió municipal garanteixen el compliment dels terminis previstos inicialment, de manera que l’obra finalitzarà amb tota probabilitat a finals d’octubre.

A dia d'avui s’han completat 665 dels 835 metres lineals de col·lector que contempla el projecte, la qual cosa representa un grau d’execució proper al 80%. A més, durant aquest temps s’han enllestit moltes altres actuacions paral·leles o complementàries, entre les quals destaca, per la seva envergadura, la construcció del sobreeixidor de la plaça de l’1 d’octubre, a l’inici del passeig.

Tram 6Divisió per sectors
Sobre plànol, el sisè i últim tram de les obres comprèn des de la cruïlla del passeig de la Riera i la carretera d’en Sarró fins 40 metres per sobre del torrent de can Mateu.

Tal com ja es va fer al tram número 5, en aquesta ocasió també es dividirà el tram 6 en sectors més petits per reduir les restriccions de trànsit i d’accessibilitat als domicilis dels residents i la resta de veïns del poble. En concret, s’han establert tres fases d’actuació:

6.1. Des de la carretera d’en Sarró fins al carrer de can Bassols: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu d’entrada i sortida al municipi únicament es podrà fer per la Molassa i el camí de la Serra. Durant aquells dies, el carrer de can Bassols serà d’accés restringit per als veïns que disposin de plaça de garatge i no es podrà estacionar a la via pública per garantir el doble sentit de la marxa. Com a alternativa, romandrà obert de 7 a 23h l’aparcament provisional de can Torrents, amb capacitat per a 95 vehicles.

6.2. Des del carrer de can Bassols fins al torrent de can Mateu: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu es farà amb regulació semafòrica pel carrer de can Bassols. Complementàriament, restarà oberta la possibilitat de seguir fent servir el camí de la Serra. Durant aquells dies no es podrà deixar el cotxe als carrers de l’Eucaliptus, Onze de Setembre i can Bassols. Com a alternativa, romandrà obert l’aparcament provisional de can Torrents.

6.3. Des del torrent de can Mateu fins al final del tram: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu es farà amb regulació semafòrica pel carrer de l’Onze de Setembre o, complementàriament, pel camí de la Serra. Durant aquells dies no es podrà deixar el cotxe als carrers de l’Eucaliptus i can Bassols per tal de garantir el doble sentit de circulació.

Més informació
Podeu realitzar el seguiment informatiu de les obres de la Riera a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, on s’anunciaran els canvis de sector i es comunicarà qualsevol eventualitat. Davant de qualsevol dubte o incidència relacionada amb les obres podeu contactar directament amb els Serveis Tècnics a través de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Llegir més ...

La Regidoria d’Esports amplia l’oferta d’activitats al Poliesportiu

infoesports2018Com cada setembre, la Regidoria d’Esports ha editat un tríptic informatiu que properament es repartirà a tots els domicilis per donar a conèixer la nova programació que s’ofereix des del Poliesportiu Municipal El Cim.

Activitats per a infants i joves
En l’apartat d’activitats formatives per a nens i nenes, el Poliesportiu manté la planificació habitual, basada en el foment del desenvolupament motor i psicològic a través de valors educatius com l’esforç, el respecte, l’esportivitat i el treball en equip.

Els infants de 4 a 8 anys poden triar dues opcions per iniciar-se de forma lúdica: o bé Balla, balla (dimarts i dijous de 16.30 a 18h) o bé Multiesport (dilluns, dimecres i dijous de 16.30 a 18h). Les activitats per a nois i noies de 8 a 12 anys tenen la música i el ball com a fil conductor: Hip Hop (dilluns i dimecres de 16.30 a 18h) i Style dance (divendres de 16.45 a 18.15h), mentre que els joves de 13 a 18 anys tenen la possibilitat de fer Young fit (dimarts i dijous de 18 a 19h).

Tres novetats per a adults
En total, el Poliesportiu ofereix una quinzena d’activitats dirigides per monitors titulats destinades al públic adult. Al fulletó hi trobareu reproduïda una graella amb l’horari setmanal i una breu descripció de cadascuna d’elles.

Aquest curs, a les tradicionals classes de zumba, tonificació, spinning, pilates o tai-txi s’hi afegeixen tres disciplines noves: la principal novetat és el Cross Cim (dilluns i dimecres de 19 a 20h i dimarts 9.15 a 10.15h), Hiit fitness (dilluns i dimecres de 21 a 21.15h, i dijous de 10.20 a 10.35h), Cool funky (divendres de 21 a 22h). Cross Cim és un programa d’entrenament d’alta intensitat per augmentar la capacitat cardiovascular, perdre pes i enfortir la musculatura, Hiit fitness es basa en intervals de 15 minuts d’alta velocitat d’execució, i Cool funky fusiona diferents tècniques de balls urbans amb música variada,

Altres informacions
A més de les normes d’ús del pavelló i de les condicions d’accés lliure al gimnàs, el tríptic incorpora informació bàsica sobre la resta d’equipaments esportius públics (Camp de futbol de Sant Berger, Piscines Municipals i parc de Vallbellida), així com les dades de contacte dels clubs i entitats esportives de la població de bàsquet, dòmino, excursionisme, futbol, futbol 7, futbol sala, judo, patinatge, petanca, pàdel, tennis i pitch & putt.
Llegir més ...

El Dia Internacional de la Gent Gran eixampla les activitats

gent gran 2018L’envelliment actiu i de qualitat torna a ser el fil conductor de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran a Teià. Enguany, el programa d’activitats creix i es diversifica, per la qual cosa s’estructurarà a l’entorn de dos caps de setmana consecutius: l’últim de setembre i el primer d’octubre.

Homenatge a la vellesa
El divendres 28 de setembre, a les 18h, la sala gran de La Unió acollirà una xerrada del psicòleg i escriptor Antoni Bolinches sobre El secret de l’autoestima i com millorar-la. A continuació es donarà pas a una sessió intergeneracional de Jocs de 0 a 99 en què avis, adults i nens es divertiran plegats fins a les 22h. L'activitat inclou un refrigeri per als participants i compta amb la col·laboració del Casal de Joves.

L’endemà dissabte a les 10.30h, la responsable de gimnàstica de la Gent Gran, Begoña Janer, s’encarregarà de dinamitzar el circuit lúdic-esportiu A 100 cap als 100, a la plaça de la Cooperativa. Pels volts de les 13h s’oferirà un vermut a tots els assistents.

A les sis de la tarda, la sala gran de La Unió serà escenari del 67è Homenatge a la Vellesa. El berenar serà amenitzat amb l’actuació musical de Gabriel Vallone i es clourà amb el lliurament d’un petit obsequi per a les persones majors de 74 anys

Diumenge 30 setembre, a les 12.30h, a l’església de Sant Martí s’oficiarà la missa solemne del Dia Internacional de la Gent Gran.

Sortida a Manlleu
El dijous 4 d’octubre, a les 18h, la Biblioteca de can Llaurador organitza el recital Paraules d’humor i amor, a càrrec de la cantant Martina Escoda i del músic Francesc Bombí-Vilanova.

Per acabar, el dissabte 6 d’octubre es farà una visita guiada (amb sortida de Teià a les 8.30 i arribada a les 18.30h) a la Colònia Rusiñol i al Museu del Ter a Manlleu, amb dinar inclòs. El preu d’aquesta activitat, que inclou les visites, el restaurant i l'autocar, és de 10 euros i cal apuntar-s’hi abans del 3 d’octubre.

Transport gratuït
Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom, però és necessari inscriure-s’hi prèviament a les oficines de l’Ajuntament o bé al Casal de la Gent Gran de ca la Cecília.

Durant les jornades es posarà en marxa un servei de transport gratuït per a persones amb mobilitat reduïda. Per fer-ne ús cal sol·licitar-ho amb antelació a l’Ajuntament de Teià (tel. 93 540 93 50) o al web www.teia.cat/diagentgran
Llegir més ...

700 alumnes inicien el curs escolar a Teià

Institut Teia 638 alumnes d’educació infantil, primària i secundària van encetar ahir el curs 2018-2019 als centres escolars de titularitat pública de la població, que s’afegeixen als 60 infants que el passat dia 6 van començar l’adaptació a l’Escola Bressol Municipal Els Galamons. Un cop més, aquest centre pràcticament ha exhaurit la seixantena de places que ofereix, ja que únicament queden tres places per a nadons a P0. A P1 hi ha 13 infants i la franja de P2 està desdoblada en dos grups de 20 nens i nenes cadascun.

L’Escola El Cim recupera el seu pols habitual amb 417 alumnes d’entre 4 i 12 anys. Són 19 menys que el curs passat, però la regidora d’Educació, Montse Riera, assegura que “s’ha produït un augment considerable dels nens i nenes de 3 anys que permet ser optimistes de cara al futur”. En total, hi ha 113 escolars d’educació infantil (P3, P4 i P5). La primària, al seu torn, es divideix entre els 92 alumnes de cicle inicial (1r i 2n) els 115 de cicle mig (3r i 4t) i els 97 de cicle superior (5è i 6è).

Durant les vacances, l’Ajuntament ha invertit en el col·legi 60.000 euros en obres i accions de millora com la col·locació d’una línia de vida a la teulada, la instal·lació de llums LED a diverses aules i la pavimentació del pati d’educació infantil, tot i que encara resten alguns serrells per acabar. Per la seva part, la Generalitat va comunicar al llarg de l’estiu que els treballs de seguretat i accessibilitat que tenia previstos s’executaran al llarg del curs sense interferir en la dinàmica del centre.

Nova fornada a l’Institut
L’Institut Turó d’en Baldiri ha tingut un repunt d’alumnes de 1r d’ESO, de manera que els 221 alumnes del centre queden distribuïts de la següent forma: 60 a 1r, 56 a 2n, 57 a 3r i 48 a 4t.
Llegir més ...

Dediquen una exposició i un cicle de cinema als refugiats

cinemarefugiatsLa Comissió Municipal de Cooperació i Solidaritat de Teià dedica la segona quinzena del mes de setembre a conscienciar i explicar el drama dels refugiats al món amb una exposició de carrer i un cicle de cinema.

Del 14 al 30 de setembre, la plaça de la Cooperativa acollirà el muntatge de Món-tanca: un projecte del col·lectiu Enmedio que compta amb el suport de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). La mostra fa una reflexió sobre els impediments físics que obstaculitzen el lliure trànsit de persones al món, però també sobre les barreres psicològiques que afavoreixen la separació i l’estigmatització de determinats col·lectius pel seu origen o condició social.

Cinema social
La inauguració de l’exposició Món-tanca el proper divendres a les 21h coincideix amb l’inici d’un cicle de quatre sessions de cinema social que es faran els dies 14 i 21 de setembre a la plaça de la Cooperativa, i els diumenges 30 de setembre i 7 d’octubre a La Unió.

La primera projecció és una pel·lícula de Miguel Ángel Rosales. Es titula Gurumbé. Cancones de tu memòria negra i recrea la història d’un dels milers d’esclaus africans que eren venuts a Sevilla durant l’època de l’imperi colonial espanyol.

El segon passi és el documental Bolingo, el bosque del amor, d’Alejandro G. Salgado. En 30 minuts, el director explica el trajecte que realitzen les dones emigrants des del cor d'Àfrica fins al nord del Marroc a la recerca del somni europeu.

El 30 de setembre, el cicle canvia de lloc i hora. Es trasllada a La Unió, a les 18h. S’hi podrà veure Abans de la nevada, una coproducció noruega i iraquiana d’Hisham Zaman: una roadmovie amb origen a Síria sobre la família, l’amor, la dignitat i l’honor que retrata la col·lisió entre les tradicions autòctones i l’estil de vida occidental.

Per acabar, el 7 d'octubre es projectarà Beirut DC. Seeing de selt: un recull de curtmetratges rodats per adolescents libanesos i joves refugiats sirians.
Llegir més ...

La llibertat dels presos i exiliats centra la reivindicació de la Diada

ofrena2018Aquest matí s’ha celebrat al parc de can Godó l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Teià, que ha aplegat més d’un centenar de veïns i veïnes. El regidor Francesc Ribas ha donat la benvinguda als assistents i ha donat pas a l’hissada de la senyera per part dels agents de la Policia Local, vestits de gala per a l’ocasió.

A continuació, l’alcalde, Andreu Bosch, ha llegit el discurs oficial de l’Onze de Setembre elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM). El text defensa “aquells valors que considerem imprescindibles per a la nostra societat i que ens identifiquen com a poble: la pau, la llibertat, la convivència, el respecte democràtic i la llibertat d’expressió”, i reivindica “graníticament el respecte a la nostra dignitat, a les nostres institucions, a les nostres llibertats i als nostres drets”.

En presència del sotsinspector en cap dels Mossos d’Esquadra a la comissaria de Premià de Mar, Jordi Rovira, l’alcalde ha dedicat unes paraules d’agraïment al conseller d’Interior Joaquim Forn i al major del cos, Josep Lluís Trapero, per la gestió que van fer dels atemptats de Barcelona del 17 d’agost de l’any passat. Bosch també ha reconegut el compromís cívic de totes les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

ofrena11sOfrena floral
L’homenatge al conseller en cap de Barcelona el 1714, Rafael Casanova, i al coronel austriacista Sebastià Dalmau s’ha iniciat amb una ofrena floral conjunta en nom de l’Ajuntament per part dels representants d’ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT, que ha estat seguida per un gran nombre d’entitats, clubs i associacions locals. A més dels rams i les corones de flors, els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal hi han dipositat un gran test amb un tei plantat.

L’acte ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors a càrrec de totes les corals del poble. Prèviament, Ramon Espelt ha interpretat, guitarra en mà, el tema Segadors, seguem arran de l’obra de teatre Foc a les ginesteres.

300 anys després
Fruit de la repressió de l’Estat, la Diada d’enguany ha estat marcada pel record dels activistes i polítics acusats de rebel·lió. Per aquest motiu, el manifest exigeix “l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi definitiva a la persecució ideològica contra aquells qui defensen pacíficament els seus postulats polítics”. A Teià, la proclama adquireix major significació i transcendència davant del record de Sebastià Dalmau. Cremats i confiscats els seus béns a Teià el 1713 i un cop ocupada Barcelona l’11 de setembre de 1714 per l’exèrcit borbònic de Felip V, Dalmau fou empresonat durant 11 anys; primer a Pamplona i després a Segòvia. El 1725, en virtut del Tractat de pau de Viena, fou alliberat i s'exilià prop de la cort imperial a Àustria, on va morir a l’edat de 79 anys amb el grau de tinent general de cavalleria.

Suport exterior
Precisament aquest dies, una família del poble acull a casa un hoste austríac que ha vingut a conèixer de primera mà la mobilització popular de la Diada. Aquest ciutadà forma part d’un grup de simpatitzants internacionals amb el moviment independentista que han estat també acollits per veïns d’Alella i el Masnou, dins la iniciativa #FriendsofCatalonia. Entre d’altres activitats, el grup va ser rebut ahir per representants polítics dels tres municipis a la sala de plens del consistori masnoví i després va visitar el celler romà del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Aquesta tarda, els seus integrants han tingut l'oportunitat de ser al capdavant de la gran manifestació de Barcelona.
Llegir més ...

L’Ajuntament i l’Institut de Teià, convidats a Polònia

pacteIIIUna delegació institucional de Teià ha estat aquests dies a Łużna, un municipi polonès de 8.600 habitants format per sis nuclis de població i situat al sud-est del país, prop de la frontera amb Ucraïna i Eslovàquia. L’objectiu de la visita ha estat conèixer de prop la Trobada Internacional de la Joventut i la Festa de la Ciència i la Tècnica que s’hi organitzen cada mes de setembre i preparar el terreny perquè el 2019 hi puguin viatjar una quinzena d’alumnes de l’Institut Turó d’en Baldiri. De fet, els seus estudiants ja han estat formalment convidats per l’any que ve amb la finalitat d’intercanviar experiències didàctiques sobre ciència i energies renovables, a més de visitar la ciutat de Cracòvia, unes salines a la regió de Malopolska i el museu del camp de concentració d’Auschwitz.

L’oferiment a participar-hi parteix de l’ajuntament italià de Massarosa, que està agermanat amb Teià des de 2005 i amb Łużna des de 2008. Per aquest motiu, la representació teianenca estava formada per l’alcalde Andreu Bosch, la regidora Gemma Rosell i dos membres de la comissió d’agermanament amb Massarosa: la directora de l’Institut, Àngela Sánchez, i la galerista d’art Mariàngels Pérez.

A més de Teià i Massarosa, la Festa de la Ciència de Łużna també acull un grup d’estudiants de secundària de la població hongaresa d’Ostffy. Per aquesta raó, les quatre representacions oficials han compartit el mateix programa d’activitats.

IGMAgenda d’actes
La delegació catalana va aterrar divendres passat a l’aeroport de Cracòvia, situat a 90 quilòmetres de Łużna, i ha tornat a Barcelona aquesta matinada per prendre part en els actes de la Diada. Els teianencs van ser rebuts a Łużna pel seu alcalde, Kazimierz Krok, i els organitzadors del certamen i seguidament van ser complimentats amb un sopar de germanor.

L’endemà dissabte, la delegació va visitar la catedral, la presó i l’antiga farmàcia de la ciutat veïna de Biecz i més tard es va transferir a la capital del districte, Gorlice, per conèixer dos museus d’història: un sobre la indústria petroliera local, i un altre sobre la batalla que va tenir lloc al front oriental durant la Primera Guerra Mundial, quan Polònia estava ocupada i dividida entre Alemanya, Rússia i l'Imperi Austrohongarès.

De nou a Łużna, l’alcalde Andreu Bosch i la regidora Gemma Rosell van realitzar una ofrena floral al cementiri de guerra número 123 als combatents de tots els bàndols caiguts en la batalla de Pustki. Aquest fossar és el més gran dels quatre que hi ha al municipi, amb 1.200 enterraments: 912 soldats austrohongaresos (la meitat, polonesos), 227 russos i 65 alemanys. En aquest sector, el maig de 1915, els exèrcits de les potències centrals van trencar les línies russes i van capturar 140.000 presoners.

pacteAcord d’intercanvi
Ahir diumenge va tenir lloc la inauguració de la Festa de la Ciència, que finalitza avui, així com la signatura d’un pacte d'amistat i col·laboració en el marc de la Unió Europea per promoure els intercanvis escolars entre els tres municipis. Durant l’acte, l’alcalde de Teià va obsequiar el seu amfitrió amb diversos presents institucionals, com ara un llibre i un joc sobre el dibuixant Antoni Batllori Jofre, una mostra del perfum DO Teià d’Ainea Perfums, una ampolla de vi Vallmora del celler Alella Vinícola i una rèplica del segell romà trobat en aquest jaciment.

A més, la delegació de Teià va muntar un estand informatiu amb diversos fulletons i publicacions del municipi, i es va reunir amb la directora de les escoles de Massarosa per fixar els projectes per compartir els propers dos anys amb els alumnes de l’Institut Turó d’en Baldiri.
Llegir més ...

Festa d’inici de curs a can Llaurador: tallers, jocs i tastets gratuïts

inicicursAquest cap de setmana se celebra a la masia de can Llaurador una festa d’inauguració del curs 2018-2019 amb diverses activitats de lleure gratuïtes obertes a tothom. Dissabte 8 de setembre, a partir de les 11h, s’hi faran tallers de fotografia i swing, jocs medievals i d’aigua, i diversos tastos gastronòmics de cerveses artesanes, xocolates i peixos fumats. La jornada acabarà a les 22h amb la projecció de cinema a la fresca de la pel·lícula Coco, apta per a tots els públics. L’endemà diumenge 9 de setembre, tota l’oferta es concentrarà al matí: tallers d’scrapbooking i de dansa africana, remullada i aperitiu popular.

Amb aquesta iniciativa, la Regidoria vol donar a conèixer la programació cultural i educativa que oferirà a través dels dos equipaments municipals de referència: La Unió i l’Espai can Llaurador. Des de la inauguració d’aquesta darrera instal·lació, la masia s’ha especialitzat en l’aprenentatge d’idiomes i el desenvolupament competencial relacionat amb la informàtica, mentre La Unió concentra l’oferta d’habilitats artístiques, pràctiques saludables, activitats familiars i exposicions.

Italià per a joves
Com l’any passat, l’Espai can Llaurador posa en pràctica a partir del 12 d’octubre un curs gratuït durant 10 divendres consecutius d’Iniciació a l’italià especialment adreçat als alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri. Es tracta de familiaritzar-se amb les estructures gramaticals i el vocabulari essencial per resoldre situacions comunicatives bàsiques, amb l’objectiu d’intensificar les relacions amb altres joves del poble agermanat de Massarosa.

L’oferta de llengües estrangeres es completa amb cinc nivells i formats d’anglès (Anglès des de zero; Come on, let’s speak English!; Refresca el teu anglès; Do you speak English, i Shall we practise a bit more?) i un altre de francès de nivell intermedi. Per la seva part, l’Oficina de Català de Teià ha programat un taller de reforç de gramàtica dimecres de 10 a 11.30h i sengles cursos de nivell elemental i intermedi dimarts i dijous a la tarda.

Intercanvi d’idiomes
Existeix una altra forma de practicar idiomes: tallers basats en l'intercanvi lingüístic en grups reduïts de lectura i conversa d’anglès, francès, italià, català i castellà. El 20 de setembre, el col·lectiu de voluntaris Aprenem Teià farà la presentació del projecte.

Per a informació i inscripcions, adreceu-vos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Xerrades i tallers
Coincidint amb la vigília de la Diada, el 10 de setembre a les 19h can Llaurador acollirà una xerrada sobre les Veritats i mentides de l’Onze de Setembre de 1714, a càrrec de l’historiador David Gonzàlez.

En l’àmbit del pensament crític i els moviments socials, el 21 de novembre tindrà lloc una conferència sobre la revolució feminista i La perspectiva de gènere a l’economia i la política de país.

A nivell d’habilitats i recursos, s’hi oferiran dos tallers: un de cinc sessions per aprendre a explicar contes (amb inici el 9 de novembre) i un altre de dues sessions sobre Smartphones i tauletes (el 12 i 19 de desembre).

La Unió
En qüestions de salut i benestar, La Unió organitza un curs d’Estiraments (dimecres de 20.30 a 21.30h, amb inici el 10 d’octubre) i un taller de Risoteràpia (el 16 de novembre, de 19 a 21h).

En el capítol d’habilitats i recursos hi trobareu diverses activitats d’un sol dia: Sabons naturals ecològics (el 16 d’octubre, de 10 a 13h); Fotografia bàsica de paisatge urbà amb càmera o mòbil (el 28 d’octubre, de 10 a 13h); Delícies de la castanyada (el 29 de novembre a les 19h), Ganxet avançat o amigurumi (5 de desembre, de 10 a 13h), Ioga en família (el 15 de desembre, de 10.30 a 12.30h) i Aperitius originals de Nadal (el 17 de desembre, a les 19h). A més, l’Aula d’Art-Artistraç ofereix tallers de cinc sessions de Modelatge amb fang (dimecres d'11 a 13 h o dilluns de 18 a 20h); Apunts del natural (divendres de 10 a 12h), i Dibuix i pintura (dimarts de 10 a 12h).

Sortides culturals
Aquest primer trimestre s’han programat tres sortides en cap de setmana: una al refugi antiaeri de la plaça del Diamant de Barcelona (el 29 de setembre a les 12h), una altra al celler romà de Vallmora (el 27 d’octubre a les 12h) i una tercera al pessebre vivent de les torres de Fals, a la comarca del Bages (el 30 de desembre a les 18.30h).

Inscripcions i descomptes
Les inscripcions es poden fer presencialment a La Unió i la masia de can Llaurador de dilluns a divendres de 18 a 20.30h, per telèfon al 93 540 93 50 (extensió 177) i el 93 540 47 96, o bé per correu electrònic a través de l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Recordeu que les persones empadronades a Teià gaudeixen d’un descompte del 10% sobre el preu de matrícula dels cursos i tallers.
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

CERCAR

pressupostosParti
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
PISCINES2018
enllumenat
suvbencions2018
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.