Teià enllesteix les franges de protecció contra el foc

Franges2019bDes de fa algunes setmanes, l’Ajuntament de Teià està realitzant els treballs de manteniment biennal de les franges perimetrals de prevenció d’incendis de les urbanitzacions de la Molassa, les Delícies, Gran Vista i Santa Fe-Assumpció-Paradís. Les empreses forestals contractades observen escrupolosament les directrius pel que fa a la prevenció d’incendis i disposen de la formació i dels equips de primera intervenció necessaris per subsanar qualsevol incident que eventualment es pogués produir.

Aquestes actuacions s'afegeixen moltes d'altres que es duen a terme per la Regidoria de Medi Ambient i els voluntaris locals de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), com ara el manteniment dels camins forestals integrats dins del Pla de Prevenció d’Incendis (PPI) i de la conservació de la xarxa d’hidrants municipal. 

Obertura i manteniment
Les franges de protecció de 25 metres de Baixa combustibilitat al voltant dels nuclis sense continuïtat immediata amb el centre urbà són una obligació legal que emana de la llei 5/2003 i que s’executen d’acord amb el plans de prevenció d’incendis de les respectives urbanitzacions (PPU) redactats per l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona i sotmesos a exposició pública després de la seva aprovació per l’òrgan competent.

D’acord amb la llei, els PPU distingeixen els treballs d’obertura i els de manteniment. En els primers cal fer aclarides més intenses fins a rebaixar la densitat arbòria de 150 peus per hectàrees i una distància mínima de 5 metres entre capçades.

En termes generals, els treballs d’obertura és fan una sola vegada i són susceptibles de ser subvencionats per la Diputació de Barcelona, mentre que els de manteniment es fan cada dos anys i han de ser sufragats pels propis beneficiaris, que són els titulars de les parcel·les de sòl urbà que es troben dins de cadascun dels barris residencials.

IMG 20181212 WA0018Sant Berger i Pi de l’Indià
Aquest dies s’estan fent els treballs d’obertura de la segona fase de la franja de protecció de la Vinya i el Pi de l’Indià. Aquests treballs estan subvencionats per la Diputació de Barcelona. Durant el 2020 se n’executarà la tercera fase i finalitzaran així els treballs d’obertura de franja en aquest sector.

Pel que fa a Sant Berger, i a l’espera del lliurament del PPU que actualment està redactant la Diputació, aquest estiu es continuaran les feines que ja es van iniciar el 2018 consistents a reduir la densitat arbòria i del sotabosc de la zona nord de la urbanització.

Autoprotecció
A més de les franges, és molt important la col·laboració ciutadana. Per això us recordem algunes recomanacions per evitar la propagació del foc en cas d’incendi forestal:

- Eviteu les tanques de bruc sec perquè són molt inflamables

- Al jardí, prioritzeu la vegetació que es manté verda i els arbres amb fusta d’alta densitat

- Elimineu les branques que toquin la façana de casa

 - Allunyeu de l’habitatge les reserves de llenya

- Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua

Llegir més ...

L’Ajuntament presentarà queixa davant la Generalitat pels talls elèctrics

tall llumL’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha anunciat que l’Ajuntament registrarà una queixa formal davant la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya pels talls de subministrament elèctric que s’han produït darrerament al poble. La reclamació també es farà extensiva a la companyia Endesa, com a titular del servei de distribució.

Dues incidències
El passat divendres 28 de juliol es va produir una avaria a les 22.40h en una línia de mitja tensió que alimenta part del municipi. A les 22.48h el servei va quedar restablert.

El dimecres 3 de juliol a les 0.15h es va registrar una nova incidència, de major durada, en una altra línia de mitja tensió en un cable soterrat al carrer del Canigó. A les 8 del matí es va reprendre el servei amb normalitat i a les 23.30h l’avaria va quedar definitivament reparada, en espera d’asfaltar el tram on s’han realitzat els treballs.

Reclamacions
Els talls de corrent van provocar perjudicis a alguns residents, que han sofert danys en alguns electrodomèstics. Per això és important que tots els afectats truquin a la seva comercialitzadora perquè els faciliti el codi de reclamació.

A més, els clients també es poden adreçar a la Secció d’Atenció a les Persones Usuàries del Servei de Qualitat del Subministrament Elèctric del Departament d’Empresa i Ocupació, que té com a funció, entre d’altres, atendre i tramitar les queixes relatives a les interrupcions del servei elèctric, tot i que no té competències per pronunciar-se sobre la reclamació dels perjudicis econòmics de l’incident.

Llegir més ...

AVÍS: El nivell de risc d'incendis és MOLT ALT

El nivell de risc d'incendis és MOLT ALT a tot el Parc de la Serralada Litoral. Tot i que al Maresme encara no s'ha activat el Nivell 2 del Pla Alfa, cal extremar les precaucions. 

Truqueu el 112 en cas d'emergència i tingueu en compte aquests consells:

Precaucions a prendre al bosc o als voltants:

- No hi feu mai foc

- Mantingueu el bosc net. No hi deixeu detritus, brossa, productes inflamables...

- No llenceu les cigarretes a terra ni per la finestra del cotxe

- Mantingueu lliures de vegetació els voltants i les vores de casa vostra.

En cas d'emergència:

Si sou a casa

- Si el foc arriba a casa vostra, confineu-vos (tanqueu-vos).

- Tanqueu les portes i les possibles entrades d'aire.

Si sou al bosc

- Si el foc és petit, ataqueu-lo a la base i intenteu apagar-lo amb aigua, xafant-lo o sufocant-     lo a cops de branca.

Sempre

- Truqueu al telèfon únic d'emergències 112.

- Aviseu els habitants de l'entorn.

- Allunyeu-vos si sou als voltants: no us hi acosteu i fugiu en la direcció oposada al fum.

- No fugiu vessant amunt si el foc hi puja.

Llegir més ...

El perill de caiguda obliga a talar les moreres de la Rampa, que seran reposades a la tardor

moreres006El passat mes d’octubre, el trencament ocasional d’algunes branques va fer que l’Ajuntament de Teià encarregués un informe al Consell Comarcal del Maresme sobre l’estat fitosanitari dels arbres situats als carrers de la Rampa i de la Baixada de les Moreres. L’esmentat informe, emès pel tècnic superior de Medi Ambient el 12 de novembre, no admetia dubtes: la pràctica totalitat de les moreres presentaven un “estat fisiològic dolent” i un “risc associat de caiguda de branques i del propi tronc” que posava en perill la seguretat dels vianants i dels vehicles estacionats a la via pública.

Més concretament, l’informe concloïa que es tractava d'arbres sense viabilitat biològica i aconsellava la seva tala i substitució. Aquesta operació era prevista de realitzar durant la tardor de 2019, però l’acceleració del deteriorament dels exemplars ha motivat una actuació d’urgència.

moreresLa decisió s’ha pres després de detectar noves fissures en branques i soques que s’afegeixen als tumors i malures ja diagnosticats. En el moment de començar a reduir el pes de la capçades s’ha constatat que molts dels troncs eren buits i que en d’altres hi havia gran quantitat de larves de coleòpter. No es tracta de cap plaga, sinó de larves xilòfagues que s’alimenten de la fusta podrida i que són un indicador natural que els arbres es trobaven en estat terminal.

Conscient del seu impacte en el paisatge urbà, l’Ajuntament es compromet a reposar la plantació al llarg de la propera tardor, un cop s’hagi avaluat quina és l’espècie arbòria més adient.
Llegir més ...

Activat el nivell 2 del Pla Alfa: RISC ELEVAT D'INCENDI FORESTAL

Activat el nivell 2 del Pla Alfa: RISC ELEVAT D'INCENDI FORESTAL a la comarca del Vallès Oriental i preventivament al Maresme: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/

Us demanem que prengueu les precaucions  necessàries i que us mantingueu informats de l’evolució de les condicions climàtiques.

Us recordem que el telèfon d’incidències és el 112.

S'advertirà d’aquesta situació a la població resident dins de l’àmbit del Parc Serralada Litoral, així com als organitzadors d’activitats que tinguessin previst dur-les a terme en els proper
Llegir més ...

ERC-Compromís amb Teià governarà en solitari

ercAquest matí ha quedat constituït el consistori de Teià per al mandat 2019-2023. El nou plenari està format per 8 representants d’ERC-Compromís amb Teià, 2 del JxCat, 1 de GT, 1 de Cs i 1 del PSC.

Després de jurar o prometre el càrrec –ERC, JxCat i GT ho han fet “per imperatiu legal” i amb la voluntat expressa de treballar per la República catalana–, els regidors han procedit a l’elecció de l’alcalde en votació secreta. Cada grup municipal ha donat suport al seu candidat, de manera que Andreu Bosch ha estat investit alcalde amb 8 vots a favor i ha rebut la vara de màxima autoritat de mans d’Èrica Busto com a membre més jove del plenari.

A continuació, Bosch ha anunciat que ERC-Compromís amb Teià governarà en solitari i ha donat a conèixer la distribució del cartipàs. A més de l’Alcaldia, Bosch dirigirà les àrees d’Urbanisme, Mobilitat i Turisme. Com fins ara, Montse Riera serà la responsable d’Educació, Cooperació i Medi Ambient. Jordi Casanovas es farà càrrec de Serveis Municipals i Comunicació. Èrica Busto assumirà Habitatge i les noves regidories de Cicles de Vida –que fusionarà Infància, Joventut i Gent Gran–, Igualtat i Drets civils. Yago Albert seguirà al front d’Hisenda, Recursos Humans i Seguretat. Mercè Alòs portarà Promoció Econòmica, Ocupació i Serveis Socials. Jordi López serà el titular d’Esports i Participació Ciutadana. I Olga Parra coordinarà Cultura, Patrimoni històric i Sanitat.

alcaldeQuart mandat
En el seu discurs de presa de possessió, Bosch ha explicat que “és la quarta vegada que assumeixo l’alcaldia després del 2003, el 2007 i el 2015. Ho faig amb il·lusió, emoció i amb un alt sentit de la responsabilitat i amb el suport, per primer cop, de la majoria absoluta gràcies als 1.722 vots aconseguits a les urnes”.

Bosch s’ha definit com un “alcalde de consens”, per la qual cosa ha assegurat que “teixirem els ponts de diàleg del mandat anterior, especialment amb GT i, sobretot, amb JxCat, a qui agraeixo la feina feta i la feina compartida, que és herència nostra i vostra”. “En qüestions locals” –ha dit– “hi haurà diàleg constant i permanent amb tots els grups municipals, per exemple en matèria de cultura, urbanisme, esports o medi ambient. És el cas del conveni amb la Generalitat per a la cessió de la planta de compostatge de fangs per als Serveis Municipals, la promoció de Vallmora i el Maridatge dels Sentits, el Pla Local de Joventut o el projecte educatiu d’entorn”. També ha plantejat nous objectius, com “el parc de lleure de can Godó amb la rehabilitació de la bassa i un skate parc inclosos”. L’alcalde ha promès “una major transversalitat per millorar l’atenció a les persones i més proximitat amb els veïns a través dels regidors delegats de barri i el protocol d’acollida als nous residents al municipi”.

A nivell nacional, l’alcalde ha recordat la seva lleialtat republicana: “En qüestions de país, seguirem compromesos sense escletxes i sense defallir per donar suport als acords del Govern de la Generalitat i de la majoria sobiranista del Parlament de Catalunya”. Bosch ha apel·lat a la seva condició d’alcalde investigat pel suport al referèndum de l’1-O: “Vaig ser a Brussel·les el 2018, a Madrid el 2019 i seré a Estrasburg el dia 2 per reivindicar els drets dels eurodiputats Oriol Juqnueras, Carles Puigdemont i Toni Comín”. Bosch ha admès que “per moments m’ha semblat retornar simbòlicament a la Segona República”. Per això ha volgut rememorar “la valentia” del primer alcalde republicà entre 1931 i 1937, Amadeu Creus i Rosés, d’ERC, i la del darrer, Josep Mateu Cabús, 1938-39, de la CNT, que van fer possibles les colònies sueques de refugiats. “Avui també estarien tots dos al costat dels drets civils, de la República i dels presos. I avui tenim altres refugiats per acollir”, ha dit.

Per últim, Bosch ha lliurat un pin institucional d’argent als nous regidors i s’ha emocionat quan ha agraït el suport de la seva família.

nou ajuntament 01Balanç agredolç
El portaveu de JxCat, Francesc Ribas, ha felicitat l’alcalde i ha lamentat “que s’acabi un govern de coalició de 7 anys colze a colze al front de les regidories de Cultura, Patrimoni, Sanitat i Serveis Socials. Ho hem donat tot, sense pensar en sigles ni en idees. Estem molt satisfets amb la feina feta. Hem hagut de desmentir desenes de vegades que nosaltres no érem d’ERC, sinó de JxCat. I això ens ha passat factura, però no té cap importància perquè hem treballat pel poble. Hem deixat petjada i volem que perduri”.

Visiblement afectat, Ribas ha afirmat que “érem la mà dreta de l’alcalde i no ens en penedirem. Ara seurem a la seva esquerra, però no serem el peu esquerre que faci la traveta. Serem la mà estesa, el compromís i l’oposició ferma i constant. Estarem sempre al vostre costat en totes les iniciatives que ens portin a la consecució definitiva de la República perquè som un Ajuntament valent i ho seguirem sent”. Per acabar, Ribas s’ha adreçat directament a l’alcalde i tots dos s’han fos en una abraçada: “Il·lustríssim alcalde, molta sort, molts encerts, el poble s’ho mereix: visca Catalunya lliure!”.
La regidora de GT, Núria Andinyac, també ha parlat de “sentiments contraposats perquè el municipalisme tindrà veu en aquest consistori, però el resultat electoral no ens ho ha posat fàcil” a causa de “qüestions extramunicipals”: “L’1-O va marcar el mandat anterior, ha marcat el resultat electoral de Teià i seguirà marcant l’agenda i la història del nostre país. Mai no vam sacrificar els drets socials en benefici d’un càlcul electoral i ens sentim orgullosos d’haver estat al costat de l’alcalde i del govern, sabedors que ens podia passar factura”.

La regidora ha definit com a “inqüestionable” la “victòria rutilant” d’ERC, però ha precisat que “no ens agraden les majories absolutes” i per això s’ha mostrat decidida “a qüestionar-la quan calgui i a contribuir-hi quan sigui necessari en benefici de tots”. “A GT ens agradaria un govern d’unitat per enfortir el projecte de poble i de país que volem. És una llàstima perquè estem perdent una oportunitat de fer més divers i inclusiu el govern. Per això restarem a l’oposició, un paper que exercirem com sempre hem fet: sense importar-nos rèdits o perjudicis electorals”. Andinyac ha agraït la feina dels seus companys de llista per “sumar més que restar” i per “fer de Teià un poble sostenible, segur, net, inclusiu i amb serveis de qualitat”.

nou ajuntamentPrimeres intervencions
En aquest ple s’han estrenat els grups municipals de Cs i del PSC, que també han felicitat l’alcalde. En nom de la formació taronja, David Basi s’ha congratulat perquè s’ha corregit “l’anomalia democràtica” que suposava que una part dels veïns no tinguessin veu al ple. “Ara, l’Ajuntament és més fidel a la pluralitat del nostre poble. Els nostres resultats queden lluny del govern, però a prop de la resta de forces polítiques. Això marca el camí per seguir sumant de cara al futur. Farem una oposició constructiva i responsable, però també rigorosa i exigent”. Basi ha advocat per “un municipi modern, inclusiu i integrat a Catalunya, Espanya i Europa”: “Les majories legitimen per dur endavant projectes econòmics i de transformació social, però no per imposar ideologies”. Per aquesta raó ha demanat que les festes populars, com la revetlla de Sant Joan, quedin al marge de qualsevol càrrega política, ja que haurien de ser “exemple de cohesió i participació”.

Per la seva part, Joaquim Roca, del PSC, ha expressat el seu reconeixement als regidors sortints i s’ha felicitat perquè els socialistes recuperen la representació al ple: “Assumeixo el compromís públic de seguir treballant de forma incansable per mantenir la confiança dels nostres votants”. Roca s’ha ofert “per col·laborar i resoldre els problemes que resten aturats, però també per implementar el nostre programa” i “per afavorir la participació i transparència”.

Llegir més ...

ERC obté la majoria absoluta a Teià i JxCat guanya les europees

municipals 2019La candidatura d’ERC-Compromís amb Teià va ser la vencedora de les eleccions locals d’ahir, 26 de maig, a Teià. La llista encapçalada per Andreu Bosch va obtenir la majoria absoluta, després de créixer del 33,7% al 50% dels vots i passar de 6 a 8 regidors.

La participació va ser del 72%, la qual cosa suposa un increment de 12 punts en relació al 2015.

JxCat va ser la segona força, amb el 15,6% dels sufragis i dos regidors. La resta de candidatures van obtenir un regidor cadascuna. El tercer lloc va ser per a GT, amb el 12,5% dels vots vots; el quart per a Cs, amb el 10,3%, i el cinquè per al PSC, amb el 9,3%.

D’aquesta manera, el consistori estarà format pels següents càrrecs electes: en representació d’ERC-Compromís amb Teià, Andreu Bosch, Montse Riera, Jordi Casanovas, Erica Busto, Yago Albert, Mercè Alòs, Jordi López i Olga Parra; per JxCAt, Francesc Ribas i Gemma Rosell; per GT, Núria Andinyac; per Cs, David Basi, i pel PSC, Joaquim Roca.

Triomf del president Puigdemont
Com al conjunt del país, els electors de Teià van emetre ahir un vot dual a les eleccions al Parlament europeu. Amb 17 punts més de participació que el 2015, la llista de JxCat encapçalada pel president a l’exili Carles Puigdemont va obtenir el 46,6% dels vots, seguida de la candidatura d’ERC que lidera Oriol Junqueras, amb el 21,3%.

A continuació van quedar el PSC, amb l’11%; Cs, amb el 7,2%; CeC-Podem, amb el 4,7% i el PP, amb el 2,7%.

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019
 
 
 
 

Piscines municipals 2019

piscina
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
aulaestudi2019
 
 
 
 
suvbencions2019
 
 
 
 
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.