Detall de l'esdeveniment

POESIA I +

33
Divendres, 30. Juny 2023

A les 19:30h 


POESIA.png

POESIA I +

ACCIONS POÈTIQUES AL JACIMENT

Aquest any presentem una novetat important a l’escenari de la Cella Vinaria de Vallmora a Teià: ens endinsarem directament en el jaciment per fer-hi un recorregut en què combinarem accions, poesia i vi per descobrir tots els racons d’aquest tros d’història vinícola del Maresme.

La Companyia Minimíssima obrirà joc amb un diàleg entre poesia i acordió. Aquest col·lectiu unipersonal presentarà alguns dels poemes de Poemari per a acordió en un recital en què els sons de la veu i els de l’instrument es fonen per fer-nos ballar les neurones. Tot seguit Isil Sol Vil x Marina Barsy Janer presentaran una acció pensada expressament per al lloc, com les que solen fer aquest duo intrèpid i poètic que han presentat les seves performances a mig món. Pía Sommer, poeta xilena establerta a Mataró des de ja fa uns quants anys, farà una intervenció en què poesia i acció es fondran amb l’experimentació vocal. Finalment, Jordi Boldú ens submergirà en una acció-ritual creada per a l’ocasió a partir del seu llibre La vinya de Josep Beuys, editat per Vibop, en què literalment podrem beure un glop del Maresme i ressonaran les relacions entre poesia, vi, art i medi ambient.

LA SENTINA

La Sentina és el vehicle creatiu de l’Albert Girons en el qual van pujant i baixant passatgers que l’ajuden a matisar, enriquir i fins i tot frenar els seus impulsos creatius. El 2006 l’Albert Girons va obrir un MySpace —tan lluny que queda, aquesta rudimentària xarxa social que tant ens va ajudar a descobrir nous talents— per penjar-hi les cançons que componia i gravava sota el nom de La Sentina. Tres anys després es va autoeditar el primer EP, Somatismes (2009).

Els amics de The Indian Runners han publicat els seus treballs següents: Falconades (2012), Llobregat (2016), 2013-2015 (2019) i Brutalismes (2021). En aquesta ocasió l’acompanya a la bateria un vell conegut del públic del POESIA i +, Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril). Les lletres de l’Albert són himnes de joia als misteris de la vida que sorgeixen a través de reflexions íntimes sobre realitats universals. Així és com tenen cabuda en aquest disc una visita al dentista, deliris existencials provocats per la poesia de Pepe Sales o l’observació poeticocientífica de l’entorn.

ENTRADES POESIA I +

Venda d’entrades a www.poesiaimes.cat

Obertura de portes mitja hora abans de cada concert.

Per a més informació 666 596 749


33

()

 

 

 

Ajuntamentdeteia