El govern retorna l'estabilitat pressupostària a l'Ajuntament de Teià

Ple

El ple d'avui presentarà a aprovació la contractació d'un préstec que garantirà la liquidació de tot el deute amb proveïdors

La caiguda d'ingressos patida als ajuntaments arran de la crisi econòmico-financera, ha obligat l'Ajuntament de Teià, a través d'un estudi exhaustiu de la Diputació de Barcelona, a presentar un nou Pla de Sanejament. Un Pla, que permetrà contractar un préstec que eixugui el deute acumulat els anys 2008 i 2009. Aquest Pla de Sanejament, que avui es presentarà a aprovació per ple, contempla una retallada de la despesa d'1 milió d'euros, repartits entre el 2011 i el 2012.

Per sort, les retallades realitzades ja el 2010, han permès que el tancament econòmic de l'any que deixem enrere sigui positiu, i que per tant, s'hagi aconseguit, malgrat la crisi de la construcció i la baixada d'ingressos, equilibrar ingrés amb despesa i que s'hagi gastat menys del que s'ha ingressat.

I precisament, aquest tancament positiu, ha permès generar suficient liquiditat com per poder demanar un crèdit que permeti pagar el deute amb proveïdors i retornar l'estabilitat pressupostària a l'Ajuntament de Teià.

Paral·lelament a l'aprovació del Pla de Sanejament, el ple d'avui al vespre presentarà la contractació d'un crèdit amb Caixa Laietana que eixuga la totalitat del deute generat per la caiguda d'ingressos del 2008 i 2009.

Un cop aprovada aquesta contractació, i aprovat el Pressupost del 2011, el Departament d'Economia i Finances donarà llum verda per començar tots els tràmits de concessió del crèdit que permetrà realitzar els pagaments pendents amb proveïdors.



Ajuntamentdeteia