El Maresme tindrà una Junta de Seguretat

Interior CCMEl Consell Comarcal del Maresme (CCM) i el Departament d’Interior impulsaran una Junta Comarcal de Seguretat com a “espai permanent d’intercanvi d’informació” i per “compartir neguits i escalar solucions”. Aquest és el principal resultat de la reunió que es va celebrar a Mataró el passat divendres, 26 de gener, amb el conseller Joan Ignasi Elena i el director general de la Policia de la Generalitat, Pere Ferrer, arran de l’alarma social provocada per la presència de grups de delinqüents multireincidents a la zona.

A la trobada va assistir, en representació de Teià, la tinent d’Alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana, Èrica Busto. Durant la sessió, Elena va admetre que calen més efectius, però no va concretar quants agents de l’ultima promoció de l’Escola de Policia seran destinats al Maresme. El conseller va explicar que el problema de la multireincidència és també legislatiu i va demanar canvis urgents després que els que es van impulsar fa dos anys “no eren prou acurats”.

La proposta d’una Junta Comarcal de Seguretat va sorgir de l’alcalde de Mataró. El conseller va admetre que aquest nou espai “té tot el sentit del món”, tot i que encara s’ha de concretar quan es reunirà i qui en formarà part.

Tot i que des del Departament defensen que les dades són “bones” des del punt de vista objectiu, perquè els delictes se situen quinze punts per sota de la mitjana catalana, el conseller va oferir als alcaldes i alcaldesses més presència policial i una millor coordinació entre els cossos de seguretat.

El president del CCM, Francesc Alemany, va assegurar que el “repte de les sensacions” és cabdal a la comarca. Com el conseller, també Alemany demana fer-hi front des de la lleialtat per evitar disputes entre municipis: “Que la lluita entre diferents necessitats no acabi generant que ens convertim en competidors, en lloc de col·laboradors”.

Noves promocions

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Elena va apel·lar a “errors del passat” per explicar la situació actual. “Quan es decideix no contractar cap mosso durant set anys, se sobrecarrega les Policies Locals”, va dir el conseller sobre la manca de promocions d’agents entre 2012 i 2019.

Elena va explicar que el Govern vol assolir la xifra de 22.000 agents, a raó de 800 cada any. El conseller també va apuntar que “cal reforçar els jutjats” perquè siguin més àgils a l’hora de gestionar els casos que els arriben i va demanar canvis legals per castigar de manera efectiva la multireincidència.


Ajuntamentdeteia