La Mostra Literària abraça el gènere teatral

XLI Mostra Literària TeiàLa fase local de la Mostra Literària del Maresme no deixa mai d’innovar. Si el 2019 va incorporar la categoria de microrelats als dos gèneres tradicional per antonomàsia –la prosa i la poesia– i des del 2022 edita un llibre il·lustrat amb els millors treballs infantils, ara dirigeix la mirada cap a la creació teatral.

En ocasió de la 41a edició del certamen, els seus organitzadors convoquen també un premi de microteatre. D’aquesta manera, la Regidoria de Cultura estreny els vincles entre la Mostra Literària, la tradició teatral de Teià i el festival Lletrescena, que enguany celebrarà la tercera edició.

Hi poden participar totes les persones residents a Teià o que hi tinguin vincles per motius laborals, acadèmics o de segona residència.

Condicions i premis

La nova categoria és oberta a totes les edats i la temàtica és completament lliure. Ara bé, la història ha d’estar ambientada d’alguna manera a Teià i s'ha de lliurar abans del 10 de març per correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

D’acord amb les bases del premi, l’extensió del text no ha de superar els 10 minuts de durada en el moment de la seva lectura dramatitzada. Les peces poden ser representades per màxim de tres actors o actrius i s’han de poder interpretar a l’aire lliure sense cap requisit tècnic.

Per recompensar els pioners en aquesta categoria, l’autor de l’obra guanyadora serà obsequiat amb un abonament de 10 espectacles al Teatre Lliure per a la temporada 2024-2025 i dos abonaments per assistir al festival de música i poesia Remor 2024 de Teià. A més, el text premiat serà representat en el marc del programa Lletrescena 2025 com a itinerari literari dramatitzat.

Prosa i poesia

Com sempre, les categories de prosa i poesia s’estructuren en cinc grups d’edat: de 6 a 8 anys (grup A), de 9 a 11 (grup B), de 12 a 14 (grup C), de 15 a 18 (grup D), de 19 a 25 (grup E) i majors de 26 (grup F).

Els treballs dels participants dels grups A i B podran ser escrits a mà, amb bona cal·ligrafia. Per als grups A, B i C s’estableix una extensió màxima de 5 folis a una sola cara i a doble espai, mentre que els dels grups D, E i F podran oscil·lar entre les 5 i les 15 pàgines.

Els participants disposen de temps fins al 10 de març per lliurar l’original i cinc còpies en paper a l’Ajuntament, la Biblioteca o La Unió. A més, hauran d’adjuntar-hi una còpia en suport informàtic, o bé fer-la arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Microrelats

Els microrelats són composicions de 140 caràcters com a màxim i el seu estil recorda l’ús del llenguatge que s’utilitza a les xarxes socials.

En aquesta categoria no existeixen grups d’edat. S’hi pot presentar tothom. Com en la resta de disciplines, les obres hauran de ser inèdites i fetes per un sol autor, però amb la salvetat que en aquest cas es podran presentar un màxim de dues obres per persona i que els treballs s’hauran de presentar només per correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.La redacció serà sempre en català, sense truncaments de paraules ni abreviacions de cap mena.

Temàtica lliure

La temàtica dels textos i el gènere escollit –prosa, poesia o microrelat– també són lliures. Cada autor podrà presentar una sola obra per categoria i modalitat. Els treballs hauran de ser individuals i totalment inèdits, restant-ne exclosos els de naturalesa tècnica o científica.

Veredicte i guardons

Un cop s’hagin rebut, els treballs seran avaluats pel jurat de la Mostra. El veredicte es farà públic el 21 d’abril a les 12h, coincidint amb la cerimònia de lliurament dels premis a La Unió, en el marc de la Setmana Cultural.

Les obres premiades en cada grup i modalitat passaran a ser propietat de l’Ajuntament i seran presentades automàticament a la fase comarcal del concurs.

pdf Bases_microteatre_2024.pdf 146Kb Downloads: 209

Bases_microteatre_2024.pdf

pdf Bases_prosa_poesia_2024.pdf 118Kb Downloads: 239

Bases_prosa_poesia_2024.pdf

pdf Bases_microrelats_2024.pdf 177Kb Downloads: 202

Bases_microrelats_2024.pdf


Ajuntamentdeteia