Nous elements biosaludables per fer gimnàstica a l’aire lliure

biosaludables vallbellida 02Aquesta setmana, l’Ajuntament de Teià ha instal·lat dos conjunts d’aparells biosaludables per fer gimnàstica a l’aire lliure. El primer grup d’elements s’ha col·locat al parc de Vallbellida i el segon grup s’ha distribuït entre el parc de can Godó i la plaça de les Teixidores i les Ordidores, a can Bassols.

Es tracta d’un total de 10 elements per fomentar l’autonomia i el benestar físic i emocional a través de l’activitat física i el moviment. Els aparells són d’ús públic i els pot fer servir tothom, independentment de l’edat. Tanmateix, són especialment recomanables per a les persones de més de 60 anys perquè ajuden a activar la musculatura i a endarrerir el desgast que, de forma natural, experimenta el cos.

L’exercici millora la resistència, la força muscular, la mobilitat de les articulacions i redueix el risc de caigudes a qualsevol edat. A més dels beneficis físics, el seu ús és un al·licient per sortir de casa, caminar, esbargir-se i relacionar-se amb altres persones. Tot plegat ajuda a sentir-se bé i a estar de més bon humor la resta del dia.

Pautes i recomanacions

Aquesta informació és orientativa i general. Amb un control sanitari ens podem informar sobre el tipus d’exercici més adequat per a nosaltres. En cas de patologia o si teniu dubtes sobre la vostra condició física, consulteu prèviament un especialista.

Com a principi general, es recomana caminar mitja hora cada dia i fer servir els aparells biosaludables durant 15 minuts cada dos dies per estar millor físicament. Hem de vestir roba còmoda i calçat pla i flexible.

Abans de començar, cal escalfar correctament el coll, els braços, el tronc i les cames.

Un cop hàgiu triat l’aparell, feu l’exercici lentament, amb poques repeticions, fins que n’estigueu familitzaritzats. Si esteu soles o sols al parc, sigueu prudents. El cos no s’ha de forçar. Si sentiu dolor o cansament, abandoneu l’activitat.

Un cop finalitzat l’exercici, dediqueu uns minuts a relaxar-vos i recuperar-vos fent estiraments suaus i caminant 2-3 minuts. Beveu aigua abans i després de l’exercici, sempre que hàgiu recuperat la freqüència cardíaca i respiratòria normal.

biosaludables can bassols 02Els aparells, un a un

A continuació, us detallem els aparells biosaludables que trobareu a cada emplaçament:

Parc de Vallbellida:

- Rodes: Potencia les espatlles i la musculatura dorsal pericapsular. Ajuda a la coordinació de tots dos braços.
- Eslàlom: Afavoreix l’equilibri, les cames i la columna.
- Caminador el·líptic: Treballa la musculatura dels membres superiors i inferiors (espatlles, columna, zona abdominal, malucs i  cuixes) i millora la flexibilitat de les articulacions.
- Bicicleta estàtica: Enforteix les cames i estimula la circulació.
- Banc pectoral doble: Desenvolupa la musculatura de les espatlles.

Plaça de les Teixidores i les Ordidores:

- Rodes, eslàlom i banc pectoral doble.

Parc de can Godó:

- Bicicleta estàtica.

- Roda de músculs: Desenvolupa i reforça les espatlles, la cintura, els colzes i els canells. Augmenta la funció cardiopulmonar.


Ajuntamentdeteia