El Carnestoltes embogeix Teià del 6 al 14 de febrer

carnestoltes 2024A partir del 6 de febrer, Teià s’omplirà d’alegria i disfresses gràcies a l’arribada del Carnestoltes. El rei dels poca-soltes promourà la disbauxa amb manaments tan estrafolaris com portar un mitjó de cada color o anar a estudi en pijama. El desenfrenament i la transgressió duraran fins al dia 14, quan la Vella Quaresme el farà deposar i restablirà l’ordre social, tan rutinari i avorrit.

Com sempre, la celebració del Carnestoltes és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, l'AFA El Cim, els centres educatius de la població, Òmnium Cultural, la Colla de Dimonis i els i les Corresponsals del Casal de Joves.

Hora del conte

El 6 de febrer a les 17.30h, la rondallaire Gisela Llimona traurà de la maleta els dos antagonistes –en Carnestoltes i la Quaresma– i repassarà algunes de les cançons pròpies del cicle festiu de Carnaval a Biblioteca can Llaurador. L’activitat és gratuïta i està pensada per a infants a partir de 4 anys.

Dijous Gras

El dia 8, Dijous Gras, el pati de ca la Cecília donarà la benvinguda al Rei Carnestoltes. A les 17.30h s’hi celebrarà lloc el tradicional concurs de truites organitzat per Òmnium Cultural.  En acabat, tothom les podrà tastar! Per participar-hi, heu de portar la truita feta de casa a les 17 h. Consulteu-ne les bases en el document adjunt al peu d'aquesta notícia.

També hi haurà xocolatada, a càrrec dels i les Corresponsals del Casal de Joves, i tallers de manualitats oferts per la Biblioteca i l’AFA El Cim.

Rua, ball i concurs

Diumenge 11, a les 11.30h, els tabalers i tabaleres de la Colla de Dimonis acompanyaran la rua de Carnaval des de la plaça de la Cooperativa fins al parc de can Godó, on tindrà lloc un ball de disfresses amenitzat pel grup d’animació infantil Grimpallunes. Hi haurà premis a la millor comparsa, la millor disfressa familiar la millor disfressa individual. L’activitat és oberta a tothom, però per participar al concurs us haureu d’inscriure a la plaça de la Cooperativa, mitja hora abans.

Cercavila i crema de la sardina

El 14 de febrer, Dimecres de Cendra, tindrà lloc la cercavila i la crema de la sardina. Si voleu, podeu acompanyar el seguici de ploraneres que sortirà a les 17.30h de l’escola Bambi fins a la Biblioteca. Al final de la processó es tallarà la primera cama a la Vella Quaresma. Per fer passar el mal tràngol, els i les Corresponsals del Casal de Joves oferiran xocolata desfeta als assistents.

‘Serra la vella’

A partir de llavors, cada dimarts a les 17.45h els infants i les famílies que ho vulguin podran tallar una cama a la vella xaruga fins que se’n quedi sense, a la façana de la Biblioteca.

Carnaval al Poliesportiu

Com cada any, el Poliesportiu Municipal El Cim també celebra el Carnaval i anima els seus usuaris i usuàries a disfressar-se els dies 7 i 8 per a les activitats infantils i els dies 8 i 9 en el cas de les persones adultes. Enguany, la temàtica està ambientada a la selva.

Rua de l'escola

Divendres, dia 9, l'Escola El Cim també farà la seva rua. La comitiva sortirà des del centre educatiu a les 10h i passarà pel carrer de Josep Puigoriol i el passeig de la Riera fins arribar al parc de can Godó. La Policia Local regularà el trànsit per garantir la seguretat dels participants. 

pdf concurs_truites.pdf 634Kb Downloads: 173

concurs_truites.pdf


Ajuntamentdeteia