La Generalitat obre el Pacte Nacional de Salut a consulta de la ciutadania

fases pacteLa Generalitat de Catalunya està treballant en l’elaboració del Pacte Nacional de Salut com a “estratègia de llarg recorregut” amb l’objectiu d’assolir la màxima salut de la població i garantir l’excel·lència i la sostenibilitat econòmica del sistema públic de salut.

Des d’aquest punt de vista, el Pacte Nacional de Salut “és un projecte de país que demana el debat i l’acord de tots els agents implicats”, incloent-hi la ciutadania. Per això, el Departament de Salut ha obert un procés de consulta “amb la voluntat d’identificar els elements de valor del sistema actual per consolidar-los i enfortir-los, i acordar els canvis necessaris per avançar en la transformació del sistema, pensant en el futur”. Es tracta de “recollir les inquietuds, demandes i elements de millora, així com aquells elements que cal reforçar, blindar i potenciar”.

Document de Bases

Recentment s’ha donat a conèixer el Document de Bases del Pacte, elaborat amb la col·laboració d’un grup de 54 persones expertes, que és el punt de partida per al procés de treball i discussió. En aquests moments, el document està obert a la ciutadania perquè tothom qui vulgui faci les seves aportacions i consideracions respecte als 13 repetes descrits i les 67 accions recomanades.

Canal de participació

Fins al 18 de febrer podeu emplenar en línia un qüestionari sobre els esmentats reptes i propostes recomanades per tal que valoreu fins a quin punt hi esteu d’acord i com de rellevants considereu que són a través de sengles graelles on podreu especificar, per a cada acció, si hi esteu totalment d’acord, bastant d’acord, poc d’acord o totalment en desacord i si la considereu molt, bastant, poc rellevant o gens rellevant.

El temps estimat per completar el qüestionari és d’uns 45 minuts, si bé cap de les preguntes –tret de les inicials, marcades amb un asterisc– no és de resposta obligatòria. Un cop comenceu, l’eina no permet aturar-se per continuar en un altre moment. Les vostres respostes no quedaran desades fins que premeu el botó “enviar respostes”.

Al final del qüestionari també podreu afegir aquelles accions que hi trobeu a faltar, tenint en compte que no poden fer referència a temes personals –relacionades, per exemple, amb un procés de malaltia– o específiques –per exemple, sobre un centre sanitari o un servei assistencial específic. Per a aquest tipus de consultes i queixes, disposeu de la bústia de contacte per Internet del CatSalut i el mateix centre sanitari.

Document de retorn

Una vegada finalitzada la fase participativa, s’elaborarà un document de resum amb la informació que s’obtingui de l’explotació de les respostes, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu, que es publicarà al mateix espai participa.gencat.cat

A més, aquesta informació es traslladarà als integrants de l’Espai del Pacte Nacional de Salut per tal que la tinguin en compte a l’hora de discutir com s’acaba definint el propi Pacte.

pdf Document_Bases_PNS.pdf 1.35Mb Downloads: 128

Document_Bases_PNS.pdf


Ajuntamentdeteia