Ca l’Andreu i el celler romà de Vallmora obtenen el segell Biosphere

BiosphereAhir dimarts, 13 de febrer, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va lliurar les certificacions Biosphere, un distintiu de qualitat impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que acredita les bones pràctiques mediambientals i el compromís amb la sostenibilitat dels establiments que en són mereixedors.

L’acte es va celebrar a l’espai d’arts escèniques d’Alella i va estar precedit per una jornada de networking que va reunir un centenar d’agents públics i privats de tota la comarca, des de regidors i tècnics de Turisme a representants de museus i empresaris d’allotjaments, restauració i serveis turístics.

100 empreses

En aquests moments, el Maresme compta amb un centenar d’empreses, serveis públics i destinacions certificades amb el segell Biosphere i amb 61 Punts d’Informació Turística que fan de prescriptors del territori per als seus visitants, tant locals com foranis.

A més de diversos alcaldes i alcaldesses, la jornada va comptar amb la presència de la presidenta del Consorci Promoció Turística Costa del Maresme, Carme Ponsa, el cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació, Xavier Font, i el representant del Consell Comarcal a la Cambra de Comerç, David Antón Martínez. Tots ells van destacar la filosofia i els avantatges que ofereix aquest distintiu, com ara l’assesorament tècnic o les accions formatives i d’intercanvi perquè els diferents operadors es relacionin entre ells i puguin millorar les seves competències i prestacions en l’àmbit econòmic, social i mediambiental.

Ca l’Andreu i Vallmora

Des d’ara, Teià compta amb dos establiments reconeguts per partida doble amb el segell Biosphere, d’una banda, i com a Punts d’Informació, de l’altra.

Al reconeixement que ja tenia el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (CEAV), s’afegeix ara l’allotjament turístic de Ca l’Andreu. Es tracta d’una antiga torre d’estiueig d’estil modernista amb capacitat per a 8 persones que forma part del conjunt de les Cases d’en Godó i que es troba ubicada al tram superior del passeig de la Riera. Si en voleu saber-ne més coses, podeu consultar la notícia que vam publicar aquí i seguir el seu compte d’Instagram.

Per la seva part, el CEAV és un equipament públic que inclou un jaciment arqueològic i un centre d’interpretació i acollida que són gestionats per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià a través d’una concessió administrativa. El complex alberga un espai museístic, un celler d’època romana i una vinya experimental que serveixen per explicar la història de la viticultura i del comerç marítim des de l’època romana fins a l’actualitat.

A la fotografia, Elisabeth Castro, propietària de Ca l’Andreu, i Marta Ribas, en representació del CEAV, exhibeixen les seves certificacions, acompanyades dels organitzadors de l’acte.


Ajuntamentdeteia