Teià s’adhereix al Dia contra la LGTBIfòbia a l’esport

post 19FEl proper dilluns, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra la LGBTfòbia a l’esport. Aquesta data se celebra des de l’any 2010, coincidint amb l’aniversari del futbolista anglès Justin Fashanu, el primer esportista professional que el 1990 va fer pública la seva homosexualitat i que, vuit anys després, va posar fi a la seva vida a causa de la pressió, el rebuig i la discrimanació que va patir.

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Maresme, vol que el proper 19 de febrer no passi desapercebut i per aquest motiu ha convidat entitats i clubs de la comarca a sumar-s’hi amb accions de sensibilització. És el cas, per exemple, de l’Agrupació Esportiva Teià, el Club de Futbol Joventut Teià i el Teià Futbol Cinc.

Lectura de manifest

Segons la diagnosi sobre la diversitat sexual i de gènere realitzada pel Consell Comarcal dins el primer Pla Comarcal LGTBI, “l’esport és un dels àmbits on cal seguir treballant per avançar cap a la plena igualtat”. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal ha preparat una campanya de sensibilització i ha elaborat diversos materials –com ara cartells i polseres amb els colors de l’arc de sant Martí– per donar visibilitat a aquesta reivindicació. També s’ha preparat un document amb recomanacions per fer més inclusius els equipaments esportius i s’ha redactat un manifest contra l'homofòbia i la transfòbia que aquest diumenge a les 10.30h serà llegit per l’alcaldessa Gemma Rosell al Poliesportiu Municipal El Cim.

El text contraposa la idea que “l’esport és un espai de superació, companyonia i valors” a una realitat que massa sovint “ha estat escenari de discriminació i prejudicis cap a la comunitat LGTBIQ+”, i fa una crida a superar aquest paradigma perquè “totes les persones puguin gaudir dels beneficis que aporta la pràctica esportiva, independentment de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

pdf Manifest_19F.pdf 99Kb Downloads: 143

Manifest_19F.pdf


Ajuntamentdeteia