S’obre el termini per optar als pisos dotacionals de lloguer per a joves de 18 a 35 anys

Pisos mestresAvui dilluns, 19 de febrer, l’Ajuntament de Teià ha publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i al tauler electrònic d’anuncis oficials les bases definitives del procés d’adjudicació dels vuit habitatges dotacionals en règim de lloguer dels pisos dels mestres.

A partir de demà, 20 de febrer, s’obrirà un termini de 15 dies naturals perquè els joves de 18 a 35 anys presentin la documentació necessària, o bé telemàticament o bé en persona.

- Per Internet: Descarregant i emplenant aquest formulari (num 071) i adjuntant-lo a una instància genèrica telemàtica juntament amb la documentació requerida.

- Presencialment: A l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament aportant l'esmentat formulari degudament omplert juntament amb la documentació requerida.

Podeu recopilar tota la informació i iniciar la tramitació clicant en aquest enllaç.

Documentació necessària

- Formulari per a la sol·licitud (num 071), amb totes de les dades omplertes.

- Documents d’identitat vigents de totes les persones majors d’edat que formin part de la unitat de convivència.

- En el cas que a la unitat familiar hi hagi menors d’edat: Llibre de Família, certificat del registre civil o document d’identitat dels menors d’edat.

- Declaració de la renda completa corresponent a l’exercici 2022 de tots els membres de la unitat de convivència obligats a presentar-la d’acord amb la normativa tributària, i que no hagin consentit en el formulari a l’Ajuntament de Teià a consultar aquestes dades davant l’AEAT.

- Certificat d’altes i baixes a la Seguretat Social (Informe de Vida Laboral)

- Certificat d’ingressos i retencions a compte de l’IRPF corresponent a l’any 2022 i fins al mes anterior a la presentació de la sol·licitud emès per a l’empresa en el període que s’hagi treballat.

- En cas de percebre un subsidi o prestació pública: certificat corresponent als anys 2022 i 2023 fins al mes anterior a la presentació de la sol·licitud emès per la Generalitat de Catalunya o l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

- En el cas de separació, divorci i/o viduïtat: Còpia certificada de la sentència de separació o divorci i del conveni regulador que s’hagi aprovat en l’esmentada sentència i/o certificat de defunció, segons pertoqui.

Tres habitacions

La superfície útil de tots els pisos és de 64 metres quadrats i consten de rebedor, cuina, sala d’estar-menjador, safareig, cambra higiènica i tres habitacions de 10 metres quadrats cadascuna. Per aquesta raó, els pisos estan especialment destinats a unitats de convivència formades per un mínim de dos i un màxim de cinc membres. Aquestes persones poden respondre a qualsevol dels models familiars que recull l’avantprojecte de llei de famílies, o bé pot tractar-se de grups d’amics i/o amigues que vulguin emancipar-se i compartir pis.

El reglament no preveu la possibilitat que hi puguin optar persones a títol individual.

Requisits d’accés

Pel que fa als requisits d’accés, cal tenir la nacionalitat espanyola o un permís de residència vigent; acreditar que almenys un dels sol·licitants està empadronat a Teià durant un mínim de 5 anys durant 5 anys de manera continuada o discontínua en els darrers 10 anys. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol prioritzar l’accés dels joves de la població, així com facilitar el retorn d’aquells que en un moment donat van haver d’abandonar-lo per manca d’oferta a preu assequible.

En tots els casos, els sol·licitants hauran de tenir entre 18 i 35 anys, ambdós inclosos, a data 31 de desembre de 2023.

Patrimoni i ingressos

No hi podrà concórrer cap persona que siguin titular d’algun habitatge lliure o protegit, llevat que acrediti de forma fefaent que no pot fruir-ne d’acord amb la legislació que sigui d’aplicació.

Les persones que en resultin adjudicatàries hauran de presentar dues declaracions de responsabilitat: una del seu estat civil i una altra per la qual s’obliguen a destinar l’habitatge a domicili habitual i permanent.

Com a mínim, els ingressos de la unitat de convivència sol·licitant hauran de ser superiors a 17.210,30 euros en còmput anual de l’any 2022. L’import equival a dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) de 2023 i s’obté de la suma de les casella 435 i 460 de la declaració de renda.

I com a màxim, els ingressos de la unitat de convivència sol·licitant hauran de ser inferiors a 41.399,35 euros en el cas de dos membres; 43.179,96 euros en el cas de tres integrants, i 44.619,30 euros en els casos de quatre i cinc components.

Import i durada del contracte

D’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans, el termini del contracte de lloguer serà de cinc anys, improrrogables. L’import mensual serà de 600 euros. A aquesta quantitat cal sumar-hi les despeses derivades de donar d’alta els subministraments d’aigua, gas i llum, així com corresponents consums mensuals. La taxa d’escombraries i I’Impost de Béns Immobles també es cobraran a part en el rebut domiciliat: la brossa durant l’últim mes del període de pagament voluntari, mentre que l’IBI es repercutirà en quatre fraccions trimestrals.

Calendari i procediment

L’11 de març és l’últim dia per presentar la documentació.

Posteriorment a la valoració i comprovació de les sol·licituds es confegirà una llista provisional de sol·licituds admeses i excloses que serà aprovada per la Junta de Govern i publicada al web i el tauler d’anuncis de l’Ajuntament. Transcorregut el termini de 10 dies hàbils per efectuar possibles esmenes, la llista esdevindrà definitiva.

En l’adjudicació dels habitatges no es tindrà en compte l’ordre de presentació de les sol·licituds, sinó que es realitzarà un sorteig entre totes les persones admeses davant del secretari municipal.

La resta de sol·licituds passaran a formar part de la llista d’espera, seguint l’ordre establert en el sorteig. Aquesta llista tindrà una vigència màxima de 5 anys i haurà de servir per agilitzar les segones adjudicacions d’aquesta promoció en cas de disponibilitat sobrevinguda d’un habitatge.

En qualsevol cas, el pis adjudicat s’haurà d’ocupar efectivament en el termini màxim tres mesos a comptar des de la formalització del contracte de lloguer i el lliurament de claus.

Podeu consultar i descarregar l’edicte amb les bases del procés d’adjudicació en el document en PDF que trobareu al peu d’aquesta notícia, juntament amb el quadre de superfícies dels habitatges (que apareix designat a les bases com a Annex I) i el formulari 071.

pdf Edicte_BASES_ADJUDICACIÓ.pdf 204Kb Downloads: 207

Edicte_BASES_ADJUDICACIÓ.pdf

pdf Formulari_071_SOL·LICITUD_HABITATGE_LLOGUER_JOVES.pdf 135Kb Downloads: 178

Formulari_071_SOL·LICITUD_HABITATGE_LLOGUER_JOVES.pdf

pdf Annex_I_QUADRE_SUPERFÍCIES.pdf 173Kb Downloads: 172

Annex_I_QUADRE_SUPERFÍCIES.pdf


Ajuntamentdeteia