Comencen les obres del bar de Sant Berger

bar sant berger 05Ahir dilluns, 19 de febrer, van començar les obres per condicionar i reobrir l’antic local del bar del complex esportiu municipal de Sant Berger. Amb aquest projecte es pretén tornar a dotar l’equipament municipal del camp de futbol d’un servei de cuina i bar, amb terrassa annexa. Es tracta d’un ús previst a la normativa urbanística i que ja havia existit anys enrere, però que va deixar de prestar-se per raons de viabilitat econòmica quan va cessar l’activitat de l’anterior club de futbol.

Import i calendari

El passat 5 d’octubre, la Junta de Govern va aprovar els plecs de clàusules administratives particulars i prescripcions tècniques per licitar-ne el projecte. Després d’avaluar les sis ofertes que s’hi van presentar, el 22 de desembre es va aprovar l’adjudicació de les obres a favor de l’empresa gironina Expert Line per un import de 107.623 euros (IVA inclòs) i, finalment, el 5 de gener les dues parts van formalitzar-ne el contracte.

Tal com consta a l’expedient, la constructora es compromet a realitzar els treballs en un termini màxim de 8 setmanes.

Abast dels treballs

El local objecte d’aquesta reforma ocupa la primera planta de l’edifici de serveis annex al camp de futbol i té una superfície útil de 90 metres quadrats, dividits en cuina (13 m2), zona de barra (13,5 m2), menjador (27 m2) i terrassa exterior (36,5 m2).

Les actuacions proposades per adequar el local per a l’activitat de restauració contemplen diversos capítols: eliminació i substitució parcial dels tancaments de fusteria (portes i finestres) interior i exterior; desmuntatge del cer ras exterior, canvi del paviment de la zona de barra i cuina; enderroc del revestiment de la barra; formació d’una nova barra mitjançant un envà de 120 centímetres d’altura; aplicació de nous revestiments ceràmics, guix i capes de pintura plàstica a diversos paraments; instal·lació de nous circuits de sanejament a la cuina, així com la col·locació d’aparells de climatització per control remot i de termos d’aigua calenta sanitària.

Instal·lació elèctrica

Un altre dels aspectes a resoldre és l’adequació i legalització de la instal·lació elèctrica, que datava de l’any de construcció de l’edifici –el 1982– i havia quedat obsoleta. En aquest cas, la cuina s’equiparà amb un nou quadre de comandament i es renovarà completament el circuit de la resta del local, que inclourà el subministrament i muntatge de làmpades, llums d’emergència i detectors de presència.


Ajuntamentdeteia