La Biblioteca impulsa el cicle d’activitats ‘Lletres i vins’

Lletres i vins 2024Un any més, la Biblioteca Municipal can Llaurador de Teià participa en el projecte Biblioteques amb DO per acostar la cultura vitivinícola al gran públic. La pagesia, la vinya i el vi són trets distintius i propis del territori de la Denominació d’Origen Alella que es remunten a l’època romana i que encara avui, dos mil anys després, formen part del paisatge del Maresme.

Un mes per a cada DO

Biblioteques amb DO és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els consells reguladors de les DO i d’altres col·laboradors a escala local.

Biblioteques amb DO visita cada més una Denominació d’Origen catalana a través de les biblioteques de la zona, que n’exerceixen d’ambaixadores. El mes de març és el mes de la DO Alella.

Tast i visita a Casa Pol

El projecte, que enguany celebra la dotzena edició, reforça l’arrelament de les biblioteques amb seu entorn social i geogràfic, alhora que reforça el coneixement sobre el món del vi a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics. A més, una part d’aquests recursos informatius seran exposats en un aparador i una mostra documental que es podrà visitar fins al 31 de març.

L’edició de 2024 té com a protagonista el còmic. Per aquest motiu, la sessió inaugural de l’1 de març a les 19h consistirà en la projecció d’imatges i la lectura dramatitzada de tres historietes del llibre de relats gràfics Vinòmics, publicat per Norma Editorial, a càrrec de l’actriu i dramaturga Núria de Calella. L’espectacle es titula La vida bohèmia i s’acompanyarà d’un tast de vi del celler Testuan de Cabrils.

L’endemà dissabte 2 de març, a les 11h, Antolín García i Josep Maria Balada conduiran una visita guiada a les vinyes i a la maquinària del celler Serra Sant Mateu de Casa Pol. Es tracta d’una masia on encara es fa el vi de forma artesanal. L’activitat inclou un tast de vi i coca.

visita alella marfilCeller modernista

Coincidint amb el mes de la DO Alella, la Regidoria de Cultura ha programat una sortida amb el Club de cuina de La Unió per descobrir l’antic celler cooperatiu de l’Alella Vinícola i tastar els vins de la marca Marfil que elabora el seu propietari i enòleg, Xavi Garcia. L’activitat tindrà lloc dissabte 9 de març, d’11 a 13h, i costa 10,30 euros per persona. Podeu apuntar-vos-hi escrivint al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 4 de març.

Llibre referencial i taller infantil

El 19 de març a les 19h, la Biblioteca can Llaurador acollirà la presentació del llibre Denominació d’Origen Alella, a càrrec de la periodista Montse Serra, que n’ha estat la coordinadora i editora. La responsable de ViBop edicions estarà acompanyada del director de la revista Papers de Vi, Òscar Pallarès, que oferirà un tast de vins.

Per acomiadar l’edició de Biblioteques amb DO, el 26 de març a les 17.30h tindrà lloc un taller infantil de manualitats amb taps de suro per a nens i nenes a partir de 4 anys.

Inscripcions gratuïtes

Totes les activitats programades per la Biblioteca són gratuïtes, però cal reservar plaça prèviament per a la sessió inaugural, la visita a Casa Pol i el taller infantil perquè les places són limitades. Podeu fer-ho per trucant al telèfon 93 555 01 04 o bé enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Ajuntamentdeteia