La línia C15 torna a connectar amb l’estació d’Ocata

estacio ocata aj masnouEl proper dissabte, 2 de març, es reobrirà l’estació de tren d’Ocata de les línies R1 i RG1 de Rodalies de Catalunya, després de dos anys d’obres per remodelar-la i fer-la accessible a les persones amb problemes de mobilitat. Els treballs van afectar el servei de transport públic que finança l’Ajuntament de Teià. Durant aquest temps, el bus urbà C15 que unia Teià i Ocata va haver de modificar el recorregut per connectar amb l’estació de Rodalies del Masnou. Tot plegat va comportar l’alteració dels horaris i un increment del temps d’expedició, que va passar de 30 a 40 minuts.

Freqüència de 35 minuts

Amb la represa del servei ferroviari també es recupera el traçat original de la línia C15. El trajecte de baixada –de Teià a Ocata– serà el mateix d’abans de les obres, mentre que el de pujada –d’Ocata a Teià– incorporarà els canvis adoptats durant aquest període. És a dir, que el recorregut de tornada passarà pels carrers de la Mare de Déu de Núria i d’Artesa de Segre, en comptes de fer-ho per l’avinguda de Cusí i Furtunet.

Per tot plegat, a partir d’ara, la freqüència de pas per cada parada serà de 35 minuts. Podeu consultar els nous horaris en aquest enllaç o bé descarregar-los en el documente que trobareu al peu d'aquesta notícia.

Parada d’Ocata

A causa del disseny de l'estació i per raons de seguretat viària, l'autobús no es podrà aturar a la carretera N-II. Com a alternativa, la parada d'inici i final del recorregut es trobarà ubicada a la cruïlla dels carrers dels capitans Comelles i Sant Felip, a 200 metres de l'entrada a l'estació situada al passeig de Prat de la Riba.

pas ocata aj masnouMillores a l’estació

Segons detalla l’operadora ferroviària, Renfe ha invertit 3,7 milions d’euros (IVA inclòs) en l’adequació de l’estació per fer-la totalment accessible, en el marc del Pla Transformem Rodalies. A més de substituir l’antic baixador en superfície per un vestíbul soterrat, s’han renovat les andanes, els controls d’accés, les marquesines i l’enllumenat general. L’estació comptarà amb tres ascensors –un al passeig de Prat de la Riba (N-II) i dos per accedir a les andanes–, que Renfe preveu posar en marxa al llarg de les properes setmanes.

L’estació també farà les funcions de pas subterrani per a vianants entre l’N-II i el passeig marítim, en substitució de l’antic passatge que hi havia en aquest punt.

Amb les obres de remodelació de l’estació també es va tancar la Baixada al Port, que era un dels dos accessos a través dels quals es podia accedir al port amb vehicle i que, tal com informa l’Ajuntament del Masnou, continuarà tancat al trànsit.

Segons les mateixes fonts, “l’autobús llançadora que Renfe ha habilitat durant aquest temps com a servei substitutori continuarà funcionant durant uns dies. L’operadora anunciarà amb antelació l’anul·lació definitiva d’aquest bus que comunica el barri d’Ocata amb l’estació del Masnou”.

[Fotografies: Ajuntament del Masnou]

pdf Horari_i_recorregut_C15_Teia_Ocata.pdf 824Kb Downloads: 154

Horari_i_recorregut_C15_Teia_Ocata.pdf


Ajuntamentdeteia