Clam per assolir una normalitat igualitària, inclusiva i amb plena llibertat

manifest8MDivendres, 8 de març, el grup d’opinió Dones 21 de Teià va donar a conèixer el manifest que aquest col·lectiu feminista va redactar amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

La lectura del text va tenir lloc a les 20h davant de l’església de Sant Martí abans de l’inici del concert ‘Entre dones i notes’, de la pianista Dina Nedéltcheva.

A la concentració també hi van assistir l’alcaldessa i responsable de la Regidoria d'Igualtat, Gemma Rosell, i la tinent d’Alcaldia Èrica Busto.

A continuació, reproduïm el text íntegrament:

“Un any més el 8 de març ens trobem per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el dia en què pobles i ciutats de tot el món reivindiquen un dret humà fonamental: la plena igualtat entre tots els ciutadans del món.

És una jornada de reivindicació per la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia, i, com a tal, volem que sigui una lluita conjunta de dones i homes.

Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia, aquesta lluita és constant perquè no naixem feministes, sinó que arribem a ser-ho. Ens fem feministes perquè ens neguem a acceptar com a normals les desigualtats, les discriminacions i les violències que condicionen la vida de totes les dones, perquè malgrat els avenços que legislativament s’han dut a terme, estem molt lluny d’aconseguir la plena igualtat i seguim patint discriminació en molts àmbits de la nostra vida.

Per això seguim demanant:

- Assolir la igualtat salarial quan fem les mateixes feines i tenim les mateixes qualificacions.

- La no discriminació per sexes i/o orientacions sexuals per accedir a llocs de treball.

- Aconseguir la plena implicació de les nostres parelles en les feines de la llar, l’educació dels fills i les tasques de cures i atenció a les persones dependents dins de la família.

- Acabar amb l’assetjament i violència que patim pel sol fet de ser dones, que veiem dia a dia com segueix augmentant el nombre de dones i nens víctimes mortals d’aquesta situació.

- Que els nostres drets sexuals i reproductius estiguin reconeguts i garantits i siguin efectius per a totes les dones.

- Que es tinguin en compte les diferències biològiques i hormonals entre homes i dones en la recerca mèdica i clínica, ja que l’actual ús predominant de models masculins pot conduir a resultats incomplets o inexactes sobre la seva seguretat i l’eficàcia en el nostre cos.

- Que les dones que han nascut en el mal anomenat tercer món i en règims extremistes rebin les ajudes necessàries des de les organitzacions internacionals per sortir de l’esclavatge i la invisibilitat a les quals estan sotmeses.

Per tots aquests motius, hem de deixar d’acceptar que no podem canviar i canviar tot allò que no volem acceptar.

Necessitem estar unides per fer possible la normalitat igualitària en tots els àmbits de les nostres vides. Una normalitat que també ha de ser antiracista, trans inclusiva, sense discriminacions per raó d’orientació sexual, edat, nacionalitat, discapacitat o qualsevol altra injustícia que limiti les nostres llibertats.

Aquest és el repte que seguim reivindicant any rere any i que hem d’assolir amb la complicitat de totes i tots”.


Ajuntamentdeteia