Consulta pública del cens electoral del 25 de març a l’1 d’abril

cens electoralEl 12 de maig se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya. Per participar-hi, cal figurar al cens electoral.

Del 25 de març a l’1 d'abril és obert el període de consulta i reclamació de la llista provisional del cens per tal de verificar que la inscripció és correcta o bé per formular, si s’escau, les reclamacions pertinents.

El cens inclou les variacions al padró municipal comunicades a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) fins al 28 de desembre. Els canvis de residència posteriors a aquesta data no hi estan contemplats, per la qual cosa caldrà exercir el vot a l’anterior municipi de residència.

Punts de consulta

La comprovació es pot fer per tres canals:

- Telefònicament, trucant al 900 343 232

- Per Internet, a la seu electrònica de l’INE clicant aquest enllaç. Es pot fer la consulta mitjançant el sistema Cl@ve o utilitzant un certificat electrònic.

- En persona, a les delegacions provincials del cens electoral, als consolats o als ajuntaments. Per fer-ho, prèviament caldrà identificar-se amb un dels documents vàlids per a l’acte de votació –DNI, passaport o permís de conduir– on aparegui la fotografia del titular.

L’horari d’atenció al públic de l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Teià és de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

En tots els casos, les incidències es resoldran en un termini màxim de tres dies.

Abans de les eleccions, rebreu la targeta censal, amb informació de la secció i la mesa on us correspon votar. La targeta té caràcter merament informatiu i no serveix per identificar-se.

Vot per correu

La convocatòria electoral també obre el termini per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar fins 10 dies abans de les eleccions. És a dir, fins al 2 de maig. Els vots es podran emetre entre el 22 d’abril i el 8 de maig.

Entre altres tràmits, les candidatures s’hauran de presentar del 3 al 8 d’abril i els sortejos de les meses electorals es faran del 13 al 17 d’abril.

Dues setmanes abans de la jornada de votacions, començarà la campanya electoral. Serà la mitjanit del dijous 25 al divendres 26 d’abril, i acabarà 15 dies després, divendres 10 de maig.

Vot accessible i vot des de l’estranger

Si el 12 de maig sereu a l’estranger –circumstancialment o perquè hi residiu–, consulteu els procediments de vot clicant aquí. Si teniu alguna discapacitat o malaltia que us dificulta el vot presencial, podeu sol·licitar el vot assistit, el vot accessible o el vot per correu mitjançant una persona apoderada fins al 2 de maig. Trobareu tota la informació sobre les diverses modalitats de vot en aquest enllaç.


Ajuntamentdeteia