Andreu Bosch, ambaixador de Teià per promocionar el Maresme

Andreu Bosch foto Kris UbachEl Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat en marxa un nou projecte per donar a conèixer els atractius de cadascun dels municipis de la comarca. Però aquest cop vol fer-ho “des d’un punt de vista diferent: des dels ulls dels residents. És com si tinguessis un amic que t’explica el seu poble i quines virtuts té: què és menja, què hi podem veure i quin és el seu raconet preferit”.

La iniciativa s’anomena Ambaixadors del Maresme i es va presentar el passat 20 de març a la Sala Odèon de Canet de Mar.

En total, hi ha trenta ambaixadors i ambaixadores del Maresme: persones de totes les edats que tenen en comú la passió pel seu poble o ciutat. Tal com exposa la presidenta del Consorci Costa del Maresme, Carme Ponsa, “el projecte neix de la voluntat de promocionar el Maresme d’una forma fàcil i entenedora. Volem que la gent circuli per tota la comarca i que sigui el propi veí o veïna d’un municipi qui faci les recomanacions i n’expliqui la història i els productes locals”.

La seva responsable anima tothom a llegir les entrevistes als ambaixadors i ambaixadores que ha fet la fotoperiodista i escriptora especialitzada en viatges Kris Ubach. Hi trobareu un munt de curiositats i indrets especials per descobrir. Segons Ubach, l’objectiu és apropar el territori a qui hi resideix i també a la gent de fora perquè massa sovint es veu el Maresme com una autopista per anar a la Costa Brava i “cal posar en valor el que tenim”.

Atractius locals

Al web del Consorci podeu trobar la conversa sobre Teià. L’exalcalde destaca la importància patrimonial del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora: un jaciment d’època romana que permet al visitant submergir-se en un recorregut de 2.000 anys d’història en la tradició vitivinícola de la Denominació d’Origen Alella.

“Al marge del celler romà –comenta Bosch–, tenim tres elements que m’agrada sempre destacar: l’església de Sant Martí, que coneixem com la catedral de la costa; l’arquitectura modernista i el paisatge que envolta el poble, ja que una tercera part del terme pertany al Parc de la Serralada Litoral”. A més, el web del Consorci Costa del Maresme ressenya com a “imprescindibles” el mirador del Sagrat Cor i el Fons Batllori.

Fotografia: Autoria de Kris Ubach, propietat del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme 


Ajuntamentdeteia