Tornen els aperitius culturals de La Unió

aperitius culturalsAquest mes d’abril, la Regidoria de Cultura recupera els aperitius culturals a La Unió: una fórmula molt atractiva que combina la música, l’enogastronomia i les arts plàstiques amb l’exposició Dones i llibres, de Gerard Rosés, com a teló de fons.

El març de 2019, la Comissió d’Exposicions va programar els primers “vermuts culturals”. Van ser quatre píndoles de vídeo art, lectures en veu alta, microteatre i llengua catalana acompanyades d’una copa de vi de la Denominació d’Origen Alella. El 2020, la pandèmia va obligar a suspendre la iniciativa. Fins ara, quan torna amb més força que mai.

Cada diumenge al migdia, La Unió oferirà una actuació musical diferent amb marcat accent femení. En cada recital es podrà assaborir un tastet elaborat per un establiment de restauració i brindar amb una copa de vi del territori. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Elenc d’intèrprets

L’encarregada d’encetar el cicle serà Yu Ping Chen, el 7 d’abril a les 12h. Aquesta artista xinesa, que resideix a Teià i que el 2020 no va poder actuar-hi per culpa del coronavirus, toca el yangqin des dels 5 anys. Es tracta d’un instrument de corda d’origen persa, semblant a un salteri, que es percuteix amb dues baquetes de bambú i que té un paper destacat en les orquestres tradicionals xineses. Aquell dia se servirà un vi del celler Bouquet d’Alella i escalivada amb anxova elaborada per La Teianenca.

El 14 d’abril a les 12h serà el torn de Marlara, una proposta d’autor protagonitzada per Clara Sunyer. La professora de cant modern de l’Escola de Música Cadença presentarà el disc Sents i noves cançons del seu proper àlbum. Ho farà en companyia del percussionista Marc Thió. Junts crearan una atmosfera plena de poesia a mig camí entre el jazz íntim mediterrani i el soul català. La vetllada es rematarà amb un vi del celler Alta Alella i brioix amb salmó fet per La Palma Gran Cafè.

El 21 d’abril a les 12.30h, el programa Viu el Parc de la Diputació de Barcelona portarà a Teià, com a municipi del Parc de la Serralada Litoral, la coral Dos x Quatre: un octet format per dues sopranos, dues contralts, dos tenors i dos baixos. Aquest grup a cappella de Badalona va començar el 1999 amb un repertori de peces del Renaixement i a poc a poc ha anat donant entrada a temes populars catalans i gèneres com el gòspel, el swing o les bandes sonores. El menú inclourà un vi del celler Testuan i una ració de sobrassada amb ou de guatlla preparada per La Granja.

I el 28 d’abril a les 12h, la cantautora mataronina MIRS acomiadarà els aperitius culturals amb una proposta inèdita, íntima, musical i poètica a partir del llibre Dones poetes de la Maresma, d’Emília Illamola i Queralt Morros. MIRS és un projecte de pop i indie en català liderat per Mireia Federico, que el 2018 va ser finalista del concurs Maresmusic i el 2023 va guanyar la beca Nosaltres L’Aliança destinada a la creació, producció i exhibició d’aquest espectacle que fusiona música i literatura. L’acte de cloenda un vi de Les Costes i formatge camembert amb codonyat de La Teianenca.


Ajuntamentdeteia