Convoquen una Biennal d’Art oberta a artistes de tot arreu

Biennal ArtLa Regidoria de Cultura ha convocat la primera Biennal d’Art de Teià. La iniciativa donarà lloc a una exposició col·lectiva multidisciplinar que es podrà visitar a La Unió durant els mesos de juny i juliol.

Tal com estableixen les bases del certamen, la convocatòria és oberta a artistes majors de 18 anys de qualsevol nacionalitat.

Cada participant podrà presentar una sola obra original de temàtica, suport i material lliures: pintura, fotografia, escultura, gravat o altres tècniques bidimensionals.

Les obres presentades han de ser propietat de l’artista i estar lliures d’impediments per a la seva reproducció gràfica a les xarxes socials.

Requisits específics

- Les dimensions de l’obra no podran excedir els 120 x 120 centímetres, ni ser inferiors a 50 x 50.

- Les peces s’hauran de muntar en un suport fàcil de penjar i, si fos necessari, aniran acompanyades d’instruccions específiques per al muntatge.

- No s’admetran obres protegides amb vidre, ni emmarcades. Només s’hi admetrà un llistó inferior a 2 centímetres d'amplada.

- Les escultures no podran superar els 170 x 60 x 60 centímetres i un pes màxim de 75 quilos, al marge del suport.

Inscripció i selecció de treballs

La recepció de les peces es farà a La Unió (Passeig de la Riera, núm. 116) del 7 al 19 de maig, ambdós inclosos, de dimarts a divendres de 18 a 20.30h, dissabte d’11 a 14 i de 18 a 20.30h, i diumenge d’11 a 14h.

La inscripció és gratuïta. A l’hora de formalitzar-la caldrà presentar una butlleta emplenada amb la fitxa tècnica i una imatge de l’obra en format JPG d’una mida màxima d’1 MB, un breu comentari de l’obra i un currículum de l’artista. Es recomana enviar un dossier per facilitar la valoració del jurat.

El tribunal estarà format per cinc membres: l’artista visual i docent Beth Fornas; la professora d’Història de l’Art i presidenta de l’Associació Sant Lluc de Mataró, Isabel Llaquet; l’artista, pedagoga i cap de Serveis Educatius de Mataró Art Contemporani, Cori Mercadé; el catedràtic emèrit de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Pericot, i l’artista plàstica i dinamitzadora cultural Mima Sant.

El jurat n’avaluarà la qualitat i farà una selecció dels treballs. El llistat d’obres finalistes es comunicarà per correu electrònic als seus autors i es publicarà a la web municipal la darrera setmana de maig.

Premi en metàl·lic i exposició individual

El veredicte del jurat es farà públic el 5 de juliol a les 19h. Hi haurà un premi dotat amb 1.500 euros per a l’obra guanyadora, que quedarà en propietat de l’Ajuntament de Teià. A més, el seu autor o autora tindrà dret a fer una exposició individual durant els mesos de juny o juliol de 2025 a la sala d’exposicions de La Unió. També s'atorgarà una menció especial per votació popular del públic.

Retorn de les obres

Les obres no seleccionades s’hauran de recollir del 27 de maig al 2 de juny, mentre que les obres exposades es podran retirar del 22 al 31 de juliol, en els horaris anteriorment esmentats i prèvia exhibició de la butlleta o resguard del dipòsit.

pdf Bases_Biennal_Art_2024.pdf 862Kb Downloads: 275

Bases_Biennal_Art_2024.pdf

pdf Butlleta_inscripció.pdf 163Kb Downloads: 245

Butlleta_inscripció.pdf


Ajuntamentdeteia