La Policia de Teià, reconeguda en el Dia de les Esquadres

Agents TeiàLa Policia Local de Teià va rebre dues distincions individuals en l’acte commemoratiu del Dia de les Esquadres del Baix Maresme que es va celebrar ahir dimecres, 24 d’abril, a l’Espai d’Arts Escèniques d’Alella. L’esdeveniment, organitzat per l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar dels Mossos d'Esquadra, posa en valor les actuacions meritòries efectuades durant l’últim any per membres d’aquest i altres cossos policials, així com per representants de l’àmbit de la judicatura i de la societat civil.

Més concretament, els Mossos van lliurar sengles diplomes de reconeixement als agents de Teià amb TIP 015 i 054 “per la seva constant col·laboració amb la Unitat d’Investigació de l’ABP de Premià de Mar, facilitant l’inici d’una investigació que va culminar amb el desmantellament de dues plantacions de marihuana en els municipis de Teià i el Masnou, i la detenció de quatre individus”.

L’origen del cas es remunta al 27 d’agost de 2022. Aquell dia, la Policia Local de Teià va percebre una forta olor a marihuana a l’entorn del carrer de Charles Darwin mentre realitzava tasques de prevenció a la urbanització de Sant Berger. A partir d’aquell moment es va fer una vigilància regular de la zona, fins que el 20 d’abril se’n va poder ubicar l’origen exacte. Es tractava d’una casa a quatre vents que havia estat llogada i en la qual no hi constava cap persona empadronada. Va ser llavors, mitjançant minuta policial, quan la Policia Local va informar a la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de totes les perquisicions efectuades.

Després de certificar els fets i confirmar les sospites, el 29 i 31 de maig de 2023 els Mossos van detenir quatre persones i van intervenir un total de 1.659 plantes de marihuana.

Esquadres TeiàSuport institucional

A més ser felicitats pels seus companys de professió, els agents de la Policia Local de Teià van rebre l’aplaudiment d’un auditori format per més de 160 persones, entre alcaldes i càrrecs electes dels deu ajuntaments del Baix Maresme que formen part de l’ABP: Alella, Cabrils, el Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

En representació de Teià hi van assistir l’alcaldessa, Gemma Rosell, la regidora de Seguretat Ciutadana, Èrica Busto, i el jutge de pau, Jordi Soler.

L’acte es va iniciar amb la projecció d’un vídeo corporatiu sobre els Mossos d’Esquadra. A continuació, l’inspector en cap Miquel Àngel González va subratllar el treball conjunt amb les policies locals i la feina diària que fan els efectius de l’ABP, que en el darrer any van realitzar 19.000 serveis policials preventius i van donar resposta a més de 50.000 incidències. També va destacar la reducció del 5% dels delictes contra el patrimoni i, en particular, el descens del 32% en els robatoris a domicilis, respecte de 2022. Per la seva part, l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, va recordar que la seguretat és una prioritat dels municipis perquè suposa treballar per millorar la vida i el benestar de la ciutadania.


Ajuntamentdeteia