caenfrdeites

Seu electrònica

  • Inici
  • Govern obert
  • Tràmits online

Els més demanats

Catàleg de tràmits

Moratòria dels contractes de lloguer i microcrèdits

Arran de la crisi del coronavirus el govern de l'Estat ha pres una sèrie de mesures per donar suport a les persones que viuen de lloguer.

Els contractes de lloguer han quedat prorrogats automàticament per sis mesos i s'han suspès els desnonaments fins a sis mesos després de la finalització de l'estat d'alarma.

A través de l'Institut de Crèdit Oficial s'ha posat en marxa un sistema de microcrèdits avalats 100% per l'Estat (sense comissions ni interessos) perquè totes les persones en situació de vulnerabilitat puguin fer front al pagament del lloguer del seu habitatge habitual. 

Atorgat per

Institut de Crèdit Oficial

A qui va adreçat

A les persones que viuen de lloguer i que reuneixin els requisits per ser considerades persones en risc de vulnerabilitat. És a dir, totes les persones que a causa de la crisi de la COVID-19 hagin passat a estar en situació d'atur, els treballadors afectats per un ERTO, les persones afectades per reduccions de jornada per a cures i els autònoms que hagin vist reduïts els seus ingressos.

Requisits

Caldrà acreditar que en el mes anterior a la petició d'aquesta consideració els ingressos de tots els membres de la unitat familiar no assolien el triple de l'IPREM (que actualment es troba en els 537,84 € mensuals), incrementat per fills o persones dependents a càrrec.També es contemplarà el supòsit que la renda de lloguer més despeses comunes superi el 35% dels ingressos nets de la llar.

Els beneficiaris podran retornar el crèdit en el termini de 6 anys, ampliables fins a 10, si tenen dificultats.
Com demanar-lo A través de la pròpia entitat bancària, presentant tota la documentació requerida. 

Més informació al següent enllaç (pàgines 7 a 10). 

Admininistració responsable

Govern central

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites