caenfrdeites

Seu electrònica

  • Inici
  • Govern obert
  • Tràmits online

Els més demanats

Catàleg de tràmits

Suport per a subministraments bàsics

S'amplia el primer paquet de mesures que establia la prohibició de tallar els subministraments bàsics a les llars vulnerables al conjunt de la població perquè cap ciutadà es quedi sense llum, aigua o gas durant l'estat d'alarma al seu habitatge habitual.

A qui va adreçat

Mentre estigui en vigor l'estat d'alarma, les empreses subministradores d'electricitat, aigua i gas no podran suspendre el servei a cap ciutadà en el seu habitatge habitual. S'aplica una moratòria en el pagament de subministraments per a autònoms i pimes, els quals podran adaptar els seus contractes a les seves noves realitats de consum, sense penalització.

Pel que fa al Bo Social elèctric, el Govern Central n'ha ampliat el col·lectiu de potencials perceptors. Podran acollir-s'hi de forma excepcional les persones que s'hagin vist afectades per mesures de regulació d'ocupació de les seves empreses o, en el cas de treballadors autònoms, haver cessat la seva activitat o vist reduïts seus ingressos en més d'un 75%.

Requisits

Per poder adquirir la condició de consumidor vulnerable referida en l'apartat anterior, serà condició necessària que la renda del titular del punt de subministrament o la renda conjunta anual de la unitat familiar a la qual pertanyi (calculada d'acord amb el que estipula l'article 4 de l'Ordre ETU / 943/2016, de 6 d'octubre, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 897/2017, de 6 d'octubre i pel qual es regula la figura del consumidor vulnerable), el bo social i altres mesures de protecció per als consumidors domèstics d'energia elèctrica, sigui igual o inferior:

  • a 2,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) de 14 pagues, en el cas que el titular del punt de subministrament no formi part d'una unitat familiar o no hi hagi cap menor a la unitat familiar.
  • a 3 vegades l'índex IPREM de 14 pagues, en el cas que hi hagi un menor a la unitat familiar.
  • a 3,5 vegades l'índex IPREM de 14 pagues, en el cas que hi hagi dos menors a la unitat familiar.

Com demanar-lo

Per telèfon, correu electrònic, correu ordinari o fax directament a alguna de les comercialitzadores de referència, les quals tenen l'obligació d'oferir i finançar el Bo Social elèctric. Més informació al següent enllaç

Més informació

Més informació a següent enllaç. Pàgines 13-14. 

Administració responsable

Govern central

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites