Image
artistes2.jpg

Presentació

Olga Parra
Coordinadora del Lletrescena

Marià Espel
Regidor de Cultura

Us presentem la tercera edició del Lletrescena a Teià i des de Teià, aquest cop amb el tema Escriure o reescriure per a l’escena? I ho fem amb la col·laboració inestimable de La Perla 29, amb Oriol Broggi i Albert Reverendo com a comissaris.

Justament aquesta companyia sovint ha portat a escena textos no escrits en primera intenció per al teatre, però que ha escollit per adaptar o dramatitzar, i aquesta serà la qüestió central del Lletrescena 24, que tractarem a través d’experts i professionals de la dramatúrgia, la direcció teatral, l’escriptura i la interpretació, amb lectures dramatitzades, música i teatre fet per professionals i per amateurs de la Societat La Flor de La Palma.

Gaudirem, a més, dels Itineraris teatralitzats per racons singulars del poble i acollirem la trobada de conductors del projecte Llegir el teatre, amb la col·laboració de Biblioteques de Catalunya i el TNC.

Menció especial mereix la inclusió del Premi BBVA de Teatre d’enguany en el programa, amb l’obra El gegant del Pi de Pau Vinyals, que es representarà al teatre de La Palma en el marc del festival, iniciant així la gira de les cinc representacions a diferents sales del país, que ofereix el guardó.

Aquest any, a més de coincidir amb l’inici del actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, el nostre festival ho fa, també, amb la campanya Cap butaca buida, a la qual ens hem adherit amb l’espectacle familiar On vas, Moby Dick? amb el convenciment que el Lletrescena contribueix també, en la seva essència, a aquest Sant Jordi del teatre

Dimarts 12

Lletres familiars: Tu contes
17.30h, Biblioteca de Can Llaurador
Coneixes la història de la Rateta que escombrava l'escaleta? I la de la Caputxeta? T'agradaria convertir-te en el llop que bufa i bufa? Vine a escoltar una sessió de contes tradicionals i si et ve de gust participa-hi convertint-te en algun dels seus protagonistes. Recomanat a partir de 3 anys.
A càrrec de la companyia Umpalumpa.

Dijous 14

Aixequem el teló! Inauguració LLETRESECENA 24
Conversa inaugural: Escriure, dirigir, interpretar
19h, CMC la Unió
A càrrec de Maria Barbal, escriptora, Magda Puyo, directora, i Jordi Martínez, actor.
Modera: Magí Camps, periodista cultural
Tres mirades des de tres experiències: Maria Barbal a partir del llibre Pedra de Tartera, Magda Puyo com a directora i dramaturga, entre d’altres, a l’adaptació de l’obra Cosmètica de l’enemic, basada en la novel·la d’Amélie Nothomb i Jordi Martínez com a actor protagonista de L’amic retrobat, adaptació del llibre homònim de Fred Uhlman.

Divendres 15

Llegir el teatre (Club de lectura de la Biblioteca de Can Llaurador):
Entrevistes breus a dones excepcionals
19h, Teatre de la Palma

Conversa amb Joan Yago, dramaturg, i Mònica Bofill, directora de l’obra
Condueix:
Elisenda Guiu

Una defensa irònica sobre les llibertats individuals i un homenatge a l’entrevista com a gènere.

Espectacle Teatral
El gegant del Pi
21 h,Teatre de la Flor de la Palma

A càrrec de Pau Vinyals. Direcció: Pau Vinyals i Júlia Barceló

 El gegant del Pi és un monòleg escrit per un actor, Pau Vinyals, i interpretat pel mateix autor. És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat. El gegant del Pi és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar.

Premi BBVA de Teatre 2023 organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA.
Entrada 5 euros

Comprar Entrades

Dissabte 16

Escenes a Teià
Itineraris literaris dramatitzats
10h o 16h, carrer Pere Noguera
Un recorregut per diferents racons singulars de Teià que esdevenen l’escenari imaginari de diversos fragments d’adaptacions fetes per La Perla 29, dels quals en faran una lectura dramatitzada els intèrprets de La Flor de Palma.

Entrada 5 euros (Gratuïta amb el Carnet de la Biblioteca. Imprescindible la reserva prèvia)
Comprar entrades
Mercat de llibres
D’11 a 14 i 17 a 20 h, carrer Pere Noguera
La Llibreria QuatreCincU d’Alella i El Masnou (en col·laboració amb la Llibreria de la Diputació) ens posarà a l’abast tots els llibres dels autors convidats i una selecció d’obres portades al teatre.
Club de lectura
Trobada de conductors de llegir teatre
10.30h, Biblioteca can Llaurador
Trobada oberta dels conductors de clubs Llegir el teatre, un projecte en col·laboració entre el TNC i les Biblioteques Públiques de Catalunya. Un espai d’intercanvi, reflexió i formació amb un taller sobre lectura dramatitzada a càrrec de Lali Álvarez, que dotarà els participants de més recursos a l’hora de conduir els respectius clubs Llegir el teatre.
Lletres familiars
On vas, Moby Dick?
11.30 h, CMC La Unió

Una producció del Centre de Titelles de Lleida

Adaptació lliure del clàssic d’Herman Melville, escenificat per al públic familiar, on els titelles de taula, la projecció d’animacions i les cançons ens endinsaran en la història d’una gran balena blanca, Moby Dick. 

Adaptació  i direcció a càrrec de Joan Andreu Vallvé
Entrada 3 euros. Aforament limitat

Comprar entrades

Programa en PDF

Descarrega't el programa de Lletrescena 2024

Com arribar a Teià?

En tren, autobús o en transport privat...

Dossier de premsa

Qui és qui al Lletrescena 2024

Lletrescena 2023

Consulta què va passar a l'edició de l'any passat
Image

Ajuntamentdeteia