Dones 21 condemna la impunitat de la violència de gènere, coincidint amb el 25N


25N2021Avui dijous 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Com cada any, el col·lectiu Dones 21 i l’Ajuntament de Teià s’adhereixen a aquesta jornada de conscienciació i reivindicació amb diferents actes. Avui es penjarà una pancarta al·lusiva a la balconada de la casa de la vila i aquesta tarda, a partir de les 17.30h, l’edifici de ca la Cecília s’il·luminarà de color lila com a homenatge a totes les víctimes de la violència masclista.

A més, membres de Dones 21 i representants del consistori es trobaran a les 12 i a les 19h per llegir el manifest que ha redactat l’entitat feminista. La concentració del migdia tindrà lloc a la plaça de la Cooperativa, mentre que la del vespre es farà davant de l’Ajuntament, just abans de l’inici de les sessions de l’audiència pública i del ple municipal.

Enguany, Dones 21 posa el focus en els homes i apel·la a seva implicació per evitar i denunciar totes les expressions de violència. El col·lectiu també mostra la seva preocupació pel creixement de les relacions forçades entre joves, sense que, massa sovint, siguin identificades com a agressions sexuals.

A continuació reproduïm íntegrament el manifest de Dones 21:

Sortim novament al carrer aquest 25 de novembre per commemorar el Dia internacional de la no violència vers les dones. Sortim i no deixarem de fer-ho mentre ens continuïn violant i assassinant. Són moltes les dones, joves i nenes violades, maltractades i assassinades que portem a la memòria.

Les dones som diverses, però hem de ser una sola davant la violència del patriarcat.

Als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat.

Ens adrecem als homes que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu d'algú altre conegut que les exerceixen: és hora que us en feu responsables, us impliqueu i hi intervingueu. Totes i tots hem de passar a l'acció i implicar-nos.

El homes heu d’entendre que el temps de gaudir de privilegis a la societat pel sol fet d’haver nascut homes s’ha acabat, ja que són una forma de dominació sobre les dones.

El rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. El 50% de les agressions es produeixen dins de l'àmbit privat i s’han considerat un problema domèstic, a més d'aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral, social i comunitari, que han estat històricament menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d’explotació sexual o altres.

Els feminicidis són l’expressió més cruenta i més visible amb què s’expressen les violències masclistes mundialment. Les dones són assassinades pel fet de ser dones. Hi ha violències que es manifesten de múltiples formes: les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, la violència econòmica... Totes són violència masclista i són visibles. També n'hi ha que no ho són, però existeixen i les hem d'identificar com a tal! Com un iceberg que només mostra una part, identifiquem aquesta violència en la publicitat sexista, la invisibilització de les dones, els mites de l’amor romàntic, el sostre de vidre laboral, el llenguatge sexista als mitjans de comunicació i les xarxes socials.

La pornografia a la qual accedeix el jovent és un patró sexual de violència i dominació on el cos de la dona apareix com un objecte disponible per a l’home. El mateix passa amb algunes lletres de cançons violentes i sexistes. Això és violència!

Llibertat d'expressió sí, però respectant la dignitat de les persones.

Hem de lluitar contra les violències masclistes, per construir un poble, un país, un món lliure on el respecte, la cura i la igualtat siguin uns valors cabdals per a la nostra convivència.

Per tot això exigim:

● Una educació basada en els valors de la igualtat de gènere.

● Espais segurs a la vida pública i privada.

● El compromís social i polític per a la transformació social.

● La igualtat de drets independentment del sexe

● Que totes les persones professionals implicades en l’atenció de les víctimes com els equips mèdics, judicials, cossos de seguretat, i altres, siguin persones formades obligatòriament i sensibilitzades en el tracte i atenció a dones que pateixen violència masclista.

● Polítiques fermes d'aplicació i seguiment més enllà de les reformes del codi penal: educant i fomentant marcs igualitaris en tots els àmbits.

● Enfortir l’activisme i el compromís comú per eradicar totes les formes de violència masclista.

● Un circuit de prevenció real i més recursos econòmics i humans per atendre les víctimes.

Volem dirigir les nostres vides i el nostre destí!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Volem ser lliures, no valentes!

Visca, visca, visca la lluita feminista!


Ajuntamentdeteia