El bus Teià-Barcelona tindrà onze expedicions més de dilluns a divendres

bus 808El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica incorporarà onze expedicions per sentit a la línia d’autobús 808 que uneix Teià, el Masnou, Alella i Barcelona. A partir de l’1 de juliol, el servei passarà a oferir 31 circulacions per sentit de dilluns a divendres, i mantindrà les cinc expedicions dels dissabtes feiners.

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya, com a administració competent en matèria de transport interurbà, atén finalment la sol·licitud de millora de les prestacions de la línia que l’Ajuntament de Teià va formular el 2022 i que ha estat objecte de diverses gestions i reunions des de llavors. La darrera trobada entre les dues parts, celebrada el 6 de febrer, va servir per desencallar la situació.

Tant l’alcaldessa, Èrica Busto, com la regidora de Mobilitat, Montse Riera, valoren “molt positivament” l’increment de freqüències. D’una banda, confien que els canvis solucionaran els problemes d’aforament que es produeixen en hora punta –la qual cosa obliga molts passatgers a viatjar-hi drets–, alhora que aplaudeixen “l’aposta de la Generalitat pel transport públic com a alternativa sostenible a les necessitats de mobilitat obligada per motius laborals i d’estudis”.

El 2024, la línia 808 va registrar 241.834 viatgers, un 13% més que els 214.034 comptabilitzats el 2023, en un context en què la línia ferroviària de Rodalies al Maresme segueix patint nombroses incidències.

Fons climàtic

L’augment d’expedicions de la línia 808 es concentrarà a les hores punta del matí i la tarda. A partir de les 13 h, la freqüència de pas serà de 30 minuts, la qual cosa redueix a la meitat el temps d’espera actual en alguna franja de la tarda. Properament, les dues empreses operadores –Sagalés i Moventis– editaran els fulletons corresponents i actualitzaran els webs respectius. També trobareu els nous horaris al portal de l’Ajuntament, al llarg dels propers dies.

La consellera de Territori, Sílvia Paneque, explica que l’actuació “dona resposta a l’alta demanda de desplaçaments d’anada i tornada a Barcelona” amb l’objectiu d’oferir “un transport públic de qualitat, eficient i competitiu”, i també “per descarbonitzar la mobilitat i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.

El cost d’aquesta millora, que s’eleva a l’entorn del mig milió d’euros, es realitza a través dels ingressos del Fons Climàtic, que es dota amb el 50 % dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, i destina els seus recursos a projectes o actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic, tal com estableix l’article 51.2 de la Llei 16/2017, de l’1 d’agost, del canvi climàtic.


Festa i prudència, ingredients necessaris per a la nit Sant Joan

foguera 2024El 23 de juny tindrà lloc la revetlla de Sant Joan al parc de Vallbellida, una activitat organitzada per l’Associació de Veïns de Vallbellida, que es cuida de la reserva de taules, el servei de bar i el ball, en col·laboració amb l’Ajuntament.

La revetlla popular de Vallbellida s’allargarà fins ben entrada la matinada i serà l’únic lloc on es podrà llançar petards fins a tan tard. A la resta del municipi, l’ús de pirotècnia haurà de finalitzar a les dotze de la nit.

A més, el volum de la música s’haurà de moderar en totes les revetlles privades a partir de les 2 de la matinada per no molestar el veïnat, sense que en cap moment es puguin sobrepassar els nivells establerts en l’article 8 de l’ordenança municipal per a la regulació dels sorolls.

La flama del Canigó

Per raons de seguretat, l’únic foc autoritzat a Teià pel Departament d’Interior serà la de Vallbellida.

Com és tradició, la foguera s’encendrà amb la flama del Canigó, que haurà estat duta a Teià des del cim de la Catalunya Nord per un grup de muntanyencs i atletes de diverses poblacions del Baix Maresme. A Dosrius, el Club Excursionista Teià (CET) agafarà el testimoni i durà la torxa fins a Teià per la carretera N-II.

Per qüestions logístiques i d'organització, les persones que vulguin sumar-se al seguici i acompanyar la flama corrent o en bicicleta s’han d’inscriure prèviament per correu electrònic a qualsevol d’aquestes dues adreces: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant el punt on s’hi afegiran (Dosrius, a les 18 h, la rotonda del Caprabo del Masnou, a les 20.10 h, la plaça de l’1 d’Octubre, a les 20.25 h, o el giratori de Vallbellida, a les 20.40 h).

D’aquesta manera, la flama arribarà al final del seu recorregut. Llavors tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec d’Òmnium Cultural i l’encesa de la foguera.

Afectacions viàries

Quan el grup de corredors i ciclistes del CET arribarà al terme municipal, la Policia Local formarà una càpsula de seguretat i regularà el trànsit des de l’enllaç amb l’N-II i el parc de Vallbellida, de manera que es poden produir talls de trànsit puntuals.

Ban de l’Alcaldia

Com cada any per aquestes dates, coincidint amb l’inici de la temporada d’alt risc d’incendi, l’Ajuntament ha publicat un ban de l’Alcaldia per regular les zones habilitades i les condicions d’ús de material pirotècnic, tant en l’àmbit privat com en l’espai públic.

El ban serà vigent fins al 30 de juny i estableix les següens prescripcions:

- La prohibició d’accedir amb vehicles a motor al Parc de la Serralada Litoral durant la revetlla de Sant Joan, llevat de les persones que hi resideixin.

- L’obligació de posar en coneixement de l’Ajuntament la celebració de revetlles i festes al carrer.

- La prohibició de concentració de persones i la realització de revetlles en qualsevol altre parc públic del municipi.

- La prohibició de manipular pirotècnia a menys de 15 metres dels cotxes.

Totes aquestes restriccions s’afegeixen a la legislació general contra incendis, que prohibeix usar pirotècnia a menys de 500 metres de zones arbrades.

Si veieu foc o una columna de foc, truqueu immediatament al 112.


Èrica Busto, nova alcaldessa de Teià

alcaldia novaÈrica Busto és la nova alcaldessa de Teià. La cap de llista de CaT-ERC liderarà el govern de coalició amb GdT durant els propers dos anys en virtut del pacte subscrit el 10 de juny de 2023 entre les dues forces més votades en les eleccions municipals.

Elecció i traspàs

Busto va prometre el càrrec –“per imperatiu legal, amb lleialtat al nostre poble”– després d’haver estat escollida amb vuit vots a favor. Els regidors dels partits de l’oposició –JxTeià, PSC i PP– van votar els candidats respectius.

El traspàs de l’Alcaldia es va fer en dues fases, amb 24 hores de diferència, mitjançant la convocatòria i celebració de sengles plens extraordinaris i urgents. El 17 de juny, la corporació va prendre coneixement de la renúncia de Rosell i l’endemà es va produir la proclamació de Busto, prèvia elecció amb votació secreta.

A continuació, Busto va rebre la vara de primera autoritat de mans de la seva predecessora, que s’hi va fondre en una abraçada. “Avui prenc el relleu amb respecte, responsabilitat i humilitat. També amb alegria, ja que soc afortunada per poder dedicar-me a allò que estimo”, va dir.

“Aquest traspàs és fruit d’un compromís ferm, transparent i democràtic”, va recalcar Rosell. Per la seva part, Busto va explicar que es tractava “d’un pacte d’entesa, lleialtat i generositat”, i va assegurar que “s’ha sabut generar un espai de treball que garanteix un govern que governa i treballa”.

“Amb aquest relleu –va sentenciar Rosell–, fem efectiu un pacte pensat per garantir l’estabilitat, el progrés i el bon funcionament de l’Ajuntament. I ho fem amb orgull, perquè una segona dona assumirà l’Alcaldia i Teià continuarà liderat per dones. Li desitjo encerts, serenor i capacitat d’escolta”.

Busto va assentir-hi: “aquest és un mandat amb dues alcaldies, la qual cosa no és fàcil, i crec que des del primer moment ens hem donat suport mutu, hem equilibrat el govern i l’hem sabut tirar endavant. Hem de ser capaces de seguir-ho fent els propers dos anys”.

traspasRelleu i continuïtat

Rosell i Busto. Busto i Rosell. Totes dues van fer gala d’una bona sintonia en els discursos que van pronunciar, tant dimarts com dimecres.

El primer dia, Busto va afirmar que l’alcaldessa sortint “ha treballat de valent fent front a situacions complexes que requerien resposta immediata. Ha escoltat el poble, ha ofert el seu temps a qui el necessitava, i, en l’àmbit personal, hem construït una relació de confiança, hem compartit alegries i moments difícils”. Adreçant-se a ella, va dir: “tu has posat empenta a jornades maratonianes i per la meva part he intentat buscar consens i cohesió en l’equip. T’hi has deixat la pell, Gemma, i des de CaT-ERC te’n donem les gràcies”.

Al seu torn, Rosell va voler “donar la benvinguda i expressar tot el meu suport a la nova alcaldessa. Amb l’Èrica hem compartit dos anys de treball intens, lleial i compromès. Sé que continuarà aquesta tasca amb la matexixa dedicació, honestedat i estima pel nostre poble que ens ha caracteritzat fins ara perquè és una persona compromesa, que coneix bé el projecte i sap treballar en equip. Estic segura que farà una bona feina i em sento tranquil·la sabent que el relleu queda en bones mans”.

proclamacioDedicació plena

A continuació, extractem alguns fragments del discurs que Èrica Busto va llegir durant la presa de possessió, en presència una nombrosos veïns i veïnes, i d’algunes cares conegudes, com ara: l’exalcalde Andreu Bosch; l’alcalde d’Alella, Marc Almendro; la tinent d’Alcaldia del Masnou, Sílvia Folch; els exregidors de CaT-ERC Yago Albert, Agustí Barbolla, Jordi Casanovas, Olga Parra i Emma Peiró, i el secretari de Municipis Republicans d’ERC, Jordi Fàbrega.

La nova alcaldessa va recordar la seva etapa com a regidora d’Habitatge, Cicles de vida i Igualtat entre 2019 i 2023: “va ser un mandat en què la Covid-19 va sacsejar moltes vides i ens va posar a prova com a servidors públics. De la mà dels companys i companyes, vaig aprendre què hi ha darrere de la gestió pública, els esforços i hores dedicats a tirar endavant els projectes, i tots els processos administratius que fan possible les polítiques locals”.

El març de 2023 va entomar el repte de substituir Andreu Bosch com a cap de llista de CaT-ERC: “posar-hi al capdavant una dona nascuda a Barcelona amb 9 anys de convivència al poble va ser un gran repte i tot un risc, però una manera d’enriquir i formar part del lloc on vius és implicant-t’hi i sent partícip de tot el que es fa”.

La candidatura va rebre 692 vots. “Ara em dec al meu poble. Un poble que em va acollir amb els braços oberts i al qual vull tornar tot el seu escalf agafant el compromís de l’Alcaldia, amb dedicació plena, perquè és així com em sento còmoda, acompanyant tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, i estant diàriament al servei de la ciutadania”.

discursProjectes fets i pendents

Busto va “posar en valor els projectes inaugurats en aquests dos anys de coalició”, i va reivindicar-ne l’autoria i l’obtenció dels ajuts econòmics que han permès desplegar-los: “són projectes heretats i planificats pel govern anterior i que s’han inclòs en el Pla d’Actuació Municipal del mandat actual, com els habitatges dotacionals per a joves dels pisos dels mestres; l’skatepark de can Llaurador; la primera fase de la reurbanització de la Molassa; la remodelació del carrer de Pere Noguera, la museïtzació del celler romà de Vallmora i l’adequació com a magatzem dels Serveis de Manteniment Municipals de l’antiga planta de compostatge de fangs.

Com a “projectes pendents o en curs” va destacar “els 18 pisos de lloguer assequible que l’INCASÒL construirà al Blanqueig” i les “millores sol·licitades a la Generalitat en matèria de transport públic a les línies 808, 849 i C15, i la nova línia compartida amb el Masnou”.

La nova alcaldessa també va ressaltar el compromís amb la preservació i gestió de l’espai natural del Parc de la Serralada Litoral, així com els festivals Lletrescena i Maridatge dels Sentits. “Tots dos –va dir– recullen l’essència del municipi: per un costat, la tradició de les arts escèniques i, per l’altre, la singularitat del nostre entorn i els vins de la DO Alella”.

De cara al futur, Busto es va comprometre a impulsar “les propostes que tenen l’accent dels nostres socis de GdT, com la nova prefectura de la Policia Local” i “uns accessos a la C-32 viables i respectuosos amb el territori”. Per últim, va fer referència a “la responsabilitat compartida de tramitar un Planejament d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que garanteixi la dotació necessària d’equipaments i habitatge protegit, de la mà d’un creixement sostingut i sostenible”.

Mà estesa i agraïments

Busto va adreçar paraules conciliadores al plenari. “En política municipal, tots som baules necessàries. Govern i oposició. I també les treballadores i els treballadors municipals i de les empreses de serveis. A partir d’avui, em teniu a la vostra disposició. I ho hem de fer des del respecte, més enllà de les discrepàncies polítiques i ideològiques. Que les bones maneres acompanyin els plens, les juntes de portaveus i les comissions informatives”, va desitjar.

A l’hora dels agraïments, es va emocionar. Va donar les gràcies a la parella, la família i les amistats “pel suport i la comprensió per les llargues absències i els centenars de compromisos, i per trobar espais on poder desconnectar i compartir bones estones”. Va confessar que trobarà a faltar els companys i alumnes de l’Escola Camí del Cros de Mataró, i va llançar un missatge d’il·lusió: “teianencs i teianenques, compteu amb mi. Treballaré per ser digna de la vostra confiança. Atureu-me com feu ara. Empipeu-me. Sempre trobareu la porta oberta. Soc una teianenca, com tantes altres, al servei del poble. Per un Teià pròsper i feminista, visca Teià i visca Catalunya lliure!”.

Bons auguris

Tots els grups li van desitjar “sort i encerts”. La portaveu de CaT-ERC, Montse Riera, va subratllar la voluntat de “governar des de la humilitat i el respecte, amb fermesa, responsabilitat i objectius clars”.

Francesc Ribas va “renovar el compromís de JxTeià per fer una oposició responsable, ferma, constant i vigilant” a favor d’una “gestió transparent i ajustada a les necessitats de Teià”, amb especial atenció a la neteja viària, els serveis educatius, el malbaratament de recursos i la participació ciutadana.

El representant del PP, David Basi, es va posar “a disposició” del govern “per a tot allò que puguem aportar” i el regidor del PSC, Miguel Ángel Peinado, va recordar que “un gran honor comporta una gran responsabilitat”. “Vetllarem pels valors que professem des d’una oposició constructiva”, va anticipar.

plenariBalanç i renúncia

El 17 de juny, el ple va prendre coneixement de la renúncia a l’Alcaldia de Gemma Rosell, que seguirà ostentant les regidories d’Urbanisme i Serveis Socials fins al 2027. Acompanyada de l’exalcadessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez, el tinent d'alcade de Malgrat de Mar, Jofre Serret, i l’exregidor de GdT Oriol Ribera, Rosell va reiterar que “ser la primera dona a ocupar aquest càrrec a la història del nostre poble ha estat un fet profundament significatiu per a mi”.

Rosell va descriure els dos primers anys del mandat com “un període intens, ple de reptes i de molts avenços”, presidit per un Pla d’Acció Municipal “realista” i una gestió econòmica “prudent i rigorosa”. “L’Ajuntament està sanejat, té un romanent important i estem a punt d’amortitzar el 100 % del crèdit pendent”, va detallar. “Això ens ha permès fer inversions rellevants i accedir a subvencions que han compensat moltes despeses”.

L’exalcaldessa va defensar “un model de govern basat en la proximitat, la utilitat i la participació ciutadana”, amb “una aposta clara per la transparència i la comunicació”. “Hem reforçat les àrees que més ho necessitaven, hem desbloquejat situacions que estaven encallades i hem posat les persones al centre”, va concloure.

El PSC va ser l’únic partit que va dissentir. Per al seu representant, “el balanç és bastant trist” i va atribuir-ho a la “manca de dedicació” de l’alcaldessa sortint. Segons Peinado, “persisteixen els problemes” del primer dia: “abandonament i brutícia a la via pública”, “retard a l’hora de respondre instàncies”, “incompliment de la promesa de diàleg i dels acords pactats” a canvi del vot favorable al pressupost de 2023, i manca de voluntat per resoldre un recurs de reposició presentat el desembre de 2022.

Rosell va tenir paraules de gratitud per als veïns i veïnes que li han fet confiança, per a la plantilla de treballadors de l’Ajuntament –“per la seva professionalitat i vocació de servei”– i per a les entitats del poble, que són “l’ànima de Teià i li’n donen identitat, cohesió i vitalitat”.

En el pla personal, Rosell va aquesta etapa que com a “intensa i complexa”. Va remarcar que, per a ella, “el diàleg sempre ha estat una prioritat”, però va lamentar que “algun grup polític hagi optat per la crítica fàcil”. En aquest sentit, va expressar un “malestar profund per haver estat víctima de difamacions, mitges veritats i intents reiterats de desprestigiar-me com a persona i com a alcaldessa”.

L’endemà, amb motiu de l’elecció de la nova alcaldessa, JxTeià va defensar el paper i la funció de l’oposició. “Hem criticat? Sí, però també hem fet propostes per introduir-hi millores”, va dir Francesc Ribas, que tot seguit va donar les gràcies a Rosell “per haver dedicat dos anys de la seva vida a l’Alcaldia”.

La seva successora va felicitar-la, els dos dies: “ser alcaldessa a Teià és una alegria i és un honor. Per això confio que d’aquí uns anys recordis aquests dos anys de servei amb orgull, satisfacció i estima. I d’aquí un temps, quan ens trobem pel poble, jo pugui dir el mateix, perquè ens queda encara molta feina per fer i moltes hores per compartir”.

L’elecció de Busto va acabar amb un brindis i una foto de família de tots els membres electes a la porta de l’edifici consistorial.


L’Ajuntament habilitarà un aparcament a Santa Rosalia

cessio usProperament, Teià disposarà d’una bossa d’aparcament gratuït amb capacitat per a 25 vehicles molt a prop del centre urbà gràcies a l’acord assolit entre l’Ajuntament de Teià i el Patronat de la Fundació Privada Santa Rosalia. El nou pàrquing serà de sorra i estarà situat a la feixa inferior de la Llar Santa Rosalia, de manera que els cotxes que vulguin fer-lo servir podran entrar i sortir-hi pel carrer de Josep Puigoriol. També s’habilitarà un accés secundari per a vianants a través del torrent de les Monges.

Amb aquest acord, l’alcaldessa culmina les gestions per crear una bossa d’aparcament dissuasiu a l’entorn del nucli antic que afavoreixi, entre d'altres, la dinamització del comerç local i el desplaçament dels veïns i veïnes dels diferents barris de la població per anar a comprar o fer gestions.

Cessió d’ús

Ahir dilluns, 17 de juny, l’alcaldessa Gemma Rosell i el vicepresident i tresorer del Patronat, David Kelly Martin, van signar el contracte que regula la cessió d’ús d’aquest solar.

santa rosaliaL’acord contempla els pactes següents:

- Durada i preu del lloguer: la Fundació Santa Rosalia cedeix a l’Ajuntament l’ús d’una porció de terreny de 1.430 metres quadrats de superfície per un termini de 4 anys, prorrogables per un màxim de quatre anys més, a canvi del pagament de 875 euros mensuals (IVA exclòs).

- Gratuïtat i responsabilitat: l’Ajuntament serà el titular de l’activitat d’aparcament gratuït, sense cobrament de tarifa, i assumirà les obligacions i l’assegurança de responsabilitat civil que correspongui.

- Conservació i manteniment: l’Ajuntament s’obliga a conservar i mantenir la finca i instal·lacions objecte de cessió en bon estat de neteja i higiene, així com a afrontar les despeses que se’n puguin derivar.

- Obres d’adequació: el Patronat autoritza l’Ajuntament a realitzar-hi les obres que es considerin adients per a la formació de l’aparcament i la delimitació del perímetre amb tanca de simple torsió sobre fonament de formigó. També s’habilitarà un accés de vianants des del torrent de les Monges. El paviment serà l’adequat per a l’ús pretès per evitar que polseguera i que l’Ajuntament recollirà.

- Horari d’obertura: l’àrea d’estacionament obrirà de 7 a 23 h. S’hi prohibirà l’accés en horari nocturn per respectar el descans de veïns i residents.


Obertes les preinscripcions per a les activitats infantils esportives 2025-2026

PreinscripcióAvui dilluns, 16 de juny, el Poliesportiu Municipal El Cim ha obert el termini per apuntar-se a les tres activitats per a infants i joves de 4 a 15 anys (ambdós inclosos) que s’hi oferiran durant el curs 2025-2026. Es tracta de multiesport, balla balla i zumba kids.

El procés de preinscripció es farà exclusivament a través de l’aplicació mòbil SIT Teià, i cada infant es pot inscriure a un màxim de dues activitats per setmana.

Com l’any passat, el procés d’assignació de places es farà en tres fases:

- Fase 1: Del 16 al 30 de juny (ambdós inclosos) tindrà lloc un procés de preinscripció obert a tothom, tant els nens i nenes que el curs anterior tenien plaça com per als nous usuaris. Aquest tràmit s’haurà de fer de forma telemàtica, a través del formulari que trobareu en aquest enllaç.

- Fase 2: De l’1 al 13 de juliol s’assignaran les places disponibles, tenint en compte els barems següents:

- Fase 3: Del 14 al 20 de juliol (ambdós inclosos) tindrà lloc la inscripció definitiva de les places assignades. Les famílies amb assignació de plaça rebran un avís per correu electrònic amb les instruccions per completar el procés, juntament amb la documentació requerida i el pagament corresponent.

Llista d’espera

Les sol·licituds que no obtinguin plaça quedaran en una llista d’espera, segons la data de presentació de la preinscripció.

Quotes

Tots els usuaris del Poliesportiu han de liquidar 15 euros en concepte d’assegurança anual obligatòria.

El preu de les activitats depèn dels dies d’assistència: fer-ne una sessió a la setmana costa 19 euros mensuals; fer-ne dues en costa 25, i assistir a tres sessions cada setmana surt per 28 euros al mes.

Oferta esportiva

El catàleg d’activitats està enfocat als infants, adolescents i joves dels 4 als 15 anys. En aquesta etapa formativa, la Regidoria d’Esports potencia el desenvolupament motriu i psicològic per davant de les habilitats tècniques, a través d’una programació basada en valors educatius com l’esforç, la superació, el respecte, l’esportivitat, l’amistat i el treball en equip.

Les activitats programades ocupen la franja horària de 16.30 a 18 h.

- Balla balla: Activitat bilingüe en català i anglès per a infants de 4 a 7 anys (dimarts i dijous) destinada a ensenyar-los, a través del ball, els aspectes bàsics de l’estructura funcional del cos.

- Multiesport: Activitat d’iniciació esportiva impartida en català i anglès a infants d’I4 a 4t (dilluns, dimecres i dijous) per treballar la psicomotricitat, la coordinació i la lateralitat mitjançant el joc i l’esport individual i en equip.

- Zumba kids: Activitat adreçada a nens i nenes de 8 a 11 anys, a partir de les coreografies de Zumba Cim. Els passos s’aprenen a poc a poc, afegint-hi jocs, activitats i elements d’exploració. Zumba kids es farà dilluns, dimecres i divendres.

- Activitats joves: La informació i les inscripcions d’aquesta opció per a adolescents de 12 a 15 anys estaran disponibles al setembre.


L’ADF comptarà amb un nou vehicle d’intervenció

nou vehicle adfCom cada any pels volts de Sant Joan, l’Ajuntament de Teià posarà en marxa l’operatiu de prevenció d’incendis format per la Policia Local i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Aquesta campanya, l’ADF comptarà amb un nou vehicle tot terreny de primera intervenció. Es tracta d’una pickup Toyota Hilux equipada amb un kit d’extinció a la part posterior –amb dipòsit d’aigua i bomba d’impulsió– i cabina doble amb dues files de seients i capacitat per a quatre persones. El vehicle compta també amb una bola o enganxall de remolc.

La seva compra permetrà substituir el seu antecessor: un Nissan Patrol de l’any 1998 que avui dia es considera un vehicle d’altes emissions de diòxid de carboni (CO2).

Conveni de col·laboració

L’ADF Teià és una associació sense afany de lucre formada per persones voluntàries que duen a terme actuacions de gestió i conservació del patrimoni natural, així com altres tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals en les zones boscoses del terme, especialment a la finca de titularitat municipal del Vedat.

L’adquisició del vehicle ha suposat una inversió de 49.953 euros i ha estat possible gràcies a una aportació de 25.000 euros de la Generalitat, mentre que l’Ajuntament n’ha assumit l’altra meitat. Per fer-ho possible, l’alcaldessa Gemma Rosell i el president de l’ADF, Francesc Casals, van formalitzar un conveni de col·laboració el passat 4 d’abril.

En aquests moments, el cotxe està en procés de transformació per complir les condicions de l’ajut. Ja s’ha pintat de groc –que és el color corporatiu del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya–, s’ha retolat amb els logotips identificatius, s’ha muntat el pont de senyals lluminosos i s’hi ha d’instal·lat l’emissora de ràdio per a les comunicacions amb la resta de dispositius d’emergència. El cost d’aquesta adaptació ronda els 6.000 euros, que formen part del total de 49.953.

Com a mostra d’agraïment a aquest suport, els membres de l’entitat han obsequiat recentment l’alcaldessa, com a màxima representant del consistori, amb un dinar de germanor.


Ajuntamentdeteia