Noves exposicions i clubs de lectura a la Biblioteca


Exposició GATLa Biblioteca can Llaurador enceta el mes d’octubre amb moltes novetats. Totes les activitats que s’hi realitzen són gratuïtes, però en la majoria dels casos cal reservar plaça prèviament escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 93 555 01 04.

Dues exposicions

El passat dissabte, 2 d’octubre, es va inaugurar l’exposició Sketching Teià, organitzada pel Grup d’Artistes de Teià (GAT). Es tracta d’una mostra col·lectiva amb les “mirades més fresques i lleugeres” de diferents indrets del poble, dibuixades per Divina Cabezón, Joan Maria de Castellar, Àngels Estella, Glòria Ferreró, Pilar García, Mercè González, Josep Lluís Losada, Tònia Minguet, Irene Montero, Andrés Ordóñez, Rosalia Raméntol, Jordi Santmiquel, Carmen Suárez i Tina.

El proper dia 16, una de les autores, Mercè González, hi oferirà un taller adreçat a joves i adults per aprendre la tècnica per fer sketches, una mena d’esbós fet a mà de forma ràpida.

El 15 d’octubre, obrirà les portes una segona exposició impulsada per la secció local d’Òmnium Cultural per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor, crític literari i pedagog Joan Triadú. A dins de classe sóc feliç és un homenatge a aquest “mestre de mestres”. El 18 d’octubre, a les 19h, Margarida Muset i Joaquim Arenas pronunciaran la conferència Joan Triadú, per la pàtria i per la llengua, en què repassaran la seva biografia i la seva trajectòria com a activista cultural i resistent antifranquista. Triadú va col·laborar amb el Front Nacional de Catalunya i va impulsar l’aparició de les revistes Ariel i Serra d’Or i del diari Avui, a més de ser un dels promotors del Jocs Florals a l’exili i del concurs de poesia de Cantonigrós.

Club de lectura 450Nous clubs de lectura

Des de fa temps, la Biblioteca de Teià té consolidats uns grups de lectura molt diversos, segons la llengua i el gènere literari. Ara, l’equipament amplia la seva oferta amb un grup específicament dedicat als infants de 3r i 4t de primària. Es tracta del Club dels Superlectors, que es reunirà un parell de tardes al mes (dimecres 6 i 20 d’octubre, 3 i 17 de novembre, 1 i 15 de desembre; sempre a les 17.30h) perquè els nens i nenes de 8 i 9 anys comentin els llibres que han llegit. Les sessions estaran dinamitzades pel personal de la Biblioteca i caldrà inscriure’s-hi prèviament.

Una altra novetat: el dimecres 27 d’octubre, a les 19.15h, inicia la seva singladura el Club de lectura de ciència-ficció 450, de la mà de l'escriptor de fantasia Francesc Cortès. Les trobades seran quinzenals i la primera lectura serà el clàssic Fahrenheit 451.

Francès, teatre i poesia

Com de costum, la resta de grups seguiran amb la programació prevista. El Club du livre que condueix Glòria Olivella es trobarà el 14 d’octubre a les 19h per parlar de La délicatesse, de David Foenkinos; el dia 15 a les 18h serà el torn del Club de lectura de Mercè Pujadas amb El silenci dels arbres, que comptarà amb la presència del seu autor, Eduard Márquez; el dia 21, a les 19h, la dramaturga Elisenda Guiu parlarà de l’obre de teatre La Víctor C, d’Anna Maria Ricart, dins del cicle Llegir teatre que promouen el Teatre Nacional de Catalunya i la xarxa de Bibliotques de la Generalitat; i el dia 28 a les 18h tindrà lloc la tertúlia mensual del Racó poètic.

Novembre

El 8 de novembre a les 10h, el Book Club conduït per Angie Goodhew i Heather Wylie s’aplegarà per analitzar la novel·la Girl with a Pearl Earring, de Tracy Chevalier, i la tertúlia Xerrem de llibres de Rosa Villaplana es trobarà el dia 19 a les 18h per parlar i recomanar noves lectures.


Ajuntamentdeteia