Organitzen un taller de cuina d’aprofitament amb producte de mercat


Imatge xarxes Cuina de MercatLes regidories de Medi Ambient i de Promoció Econòmica organitzen conjuntament una demostració de cuina d’aprofitament amb productes de proximitat procedents del Mercat Municipal.

L’activitat s’inscriu dins de la campanya Mou-te pel zero! i té com a objectiu reduir l’impacte econòmic i ambiental dels nostres hàbits de compra i alimentació.

El showcooking anirà a càrrec de la Fundació Espigoladors, especialitzada a combatre el malbaratament alimentari.

Durant una hora, es cuinaran tres plats de cuina d’aprofitament relacionats amb els productes presents al Mercat de Teià: fruita, verdura, carn, aviram, ou i peix fresc. En acabat, les persones assistents rebran una còpia amb les receptes elaborades.

Consum responsable

Els objectius d’aquesta activitat són:

• Facilitar consells per decidir on comprem, què comprem i quant comprem.
• Donar pautes per aprendre a endreçar els aliments quan arribem a casa i com gestionar-los per aprofitar-los al màxim.
• Proposar idees per treure el màxim partit dels aliments aprofitant-ne també les parts menys apreciades.
• Donar una sortida gastronòmicament interessant a les restes d’altres àpats.
• Aprendre a triar els aliments pel seu valor nutritiu i gastronòmic i no per criteris estètics.
• Fomentar el consum de productes locals de temporada i adquirits al comerç local.

La sessió és gratuïta i tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre a les 11h a la plaça de la Cooperativa. Les places són limitades i els participants tindran una cadira assignada per observar les mesures anti-Covid. Si hi esteu interessats, podeu reservar lloc escrivint un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 666 40 77 36.

Projecte social

La Fundació Espigoladors és una entitat sense ànim de lucre que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva i sostenible. El nom del projecte fa referència a la recollida que els seus voluntaris duen a terme, en conveni amb productors locals, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial a causa dels excedents de producció, d’un descens de les vendes o per raons estètiques. A continuació, tots els aliments recol·lectats es distribueixen entre entitats socials i punts gratuïts d’aliments que treballen per garantir l’accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

A més, la fundació elabora conserves vegetals 100% naturals i artesanals a partir d’excedents alimentaris. L’obrador, situat al barri de San Cosme del Prat de Llobregat, genera oportunitats laborals que permeten la contractació de persones en perill d’exclusió social.


Ajuntamentdeteia