La Biblioteca celebra el mes del vi DO Alella

DOALELLAAquest mes de març, la Biblioteca can Llaurador de Teià celebra el mes del vi de la DO Alella com a part de la campanya Biblioteques amb DO del Departament de Cultura de la Generalitat, juntament amb altres equipaments de lectura del Maresme i el Vallès Oriental. En total, a Teià s’hi han programat quatre activitats que abasten tot tipus de públic: infants, joves, adults i gent gran.

Per començar, aquest divendres 15 de març a les 19h hi ha previst un tast de vins molt divertit en què es provaran tres referències del celler Quim Batlle, de Tiana: el Cupatge 2013, el Coriolis 2014 i la Garnatxa 2014. La sessió s’anomena Tastavins i tastamots i serà conduïda per l’editor de jocs i crucigramista Miquel Sesé, que abans i després de cada tast intercalarà un seguit d’enigmes relacionats amb els vins. L’activitat és gratuïta i va destinada al públic jove i adult.

L’endemà dissabte, dia 16, a les 12h, la Biblioteca organitza una visita guiada al celler romà de Vallmora. Es tracta d’una sortida familiar per conèixer com era aquesta vil·la rústica dedicada a la producció de vi laietà entre els segles II aC i IV dC. L’activitat té un cost de 4 euros per persona i inclou un tast de vi del celler Alella Vinícola.

El dilluns 18 de març, la Biblioteca inaugurarà l’exposició Entre VInyetes, d’Armando Pérez. La mostra ret homenatge a la forma en què els dibuixants d’historietes han plasmat l’univers del vi, ja que la vinyeta tan aviat pot ser la unitat mínima de la narració d’un còmic com el diminutiu d’origen francès (vignette) de la vinya.

L’hora del conte
El cicle dedicat al món de la vinya i el vi també té un espai per als més menuts. El dimarts 19 de març a les 18h el rondallaire Keke Shuga explicarà als nens i nenes a partir de 3 anys una faula sobre l’origen del vi que també transmet valors com l’amistat, l’empatia i la vida en comunitat. Es titula El raïm trepitjat i té com a protagonista un noi eixerit que sempre alegra les festes amb la música de la seva flauta. Però no tothom l’aprecia...

Vinstagram DO Alella
Fins al 31 de març, la Biblioteca promou per segon any consecutiu el concurs Vinstagram DO Alella 2019 sobre el món del vi en un sentit ampli: vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, enoturisme, moments, festes...

Els participants han de tenir més de 18 anys i han de publicar tantes fotos com vulguin a la xarxa Instagram a través del seu propi perfil, posar-hi un títol (preferiblement identificatiu del lloc o esdeveniment fotografiat), geolocalitzar la fotografia en el municipi de la DO on s’ha fet, etiquetar-la amb el nom d’una de les biblioteques que en formen part i amb el hashtag #vinstagramdoalella19.

Les fotografies subjectes a concurs s’hauran d’enviar també a la bústia de correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant-ne el títol, el lloc de la presa (indret i municipi), la identitat de l’autor i les seves dades de contacte.

Un jurat professional seleccionarà 21 fotografies finalistes que formaran part d’una exposició itinerant. D’entre aquestes, el jurat triarà les 2 millors, que rebran una pila de premis relacionats amb la cultura vitivinícola. Per votació popular també obtindrà un premi la que més likes tingui d’aquestes 21.


Ajuntamentdeteia