Ahir dimecres, 13 de març, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va lliurar a l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el regidor de Comunicació, Andreu Porta i Espelt, el segell Infoparticipa. Es tracta de la màxima distinció que atorga aquest organisme independent com a reconeixement a la transparència i qualitat dels continguts del web municipal de Teià durant el 2018.
Des de 2013, la UAB s’encarrega d’auditar el nivell de transparència de les pàgines d’Internet de les administracions públiques de l’Estat espanyol i d’acreditar els casos de bones pràctiques. L’atorgament d’aquest guardó vol ser un al·licient per promoure el bon govern en l’àmbit local, així com l’accés de la ciutadania a la informació pública.
Notable alt
Amb el 87% d’enguany, Teià supera el 75% de 2017 i descriu una progressió ascendent respecte del 63,5%, el 48% i el 24% de les avaluacions corresponents a 2016, 2015 i 2014, respectivament.
Per al regidor de Comunicació, Andreu Porta, “les millores i l’evolució a l’alça han estat constants des del primer dia, la qual cosa demostra que la transparència i la participació han estat sempre la nostra prioritat”. Amb l’obtenció del segell Infoparticipa, Porta considera acomplert el compromís recollit al Pla d’Actuació Municipal (PAM) del mandat 2015-2019, i es mostra confiat que “la imminent actualització i renovació del disseny del web municipal marcarà un abans i un després”.
Compliment de 45 sobre 52
Sobre un total de 52 aspectes analitzats, el web municipal de Teià compleix tots i cadascun dels 11 indicadors sobre la composició política de l’Ajuntament; 7 dels 9 ítems requerits sobre la gestió dels recursos col·lectius; 15 dels 18 indicadors sobre la gestió dels recursos econòmics; les 7 exigències en matèria de comunicació, i té implementades 5 de les 7 eines de participació ciutadana.
Entorn geogràfic
Segons l’observatori de la UAB, el nivell de transparència del web municipal de Teià se situa amb la mateixa puntuació que el Consell Comarcal del Maresme: per sota del 100% d’Alella, El Masnou o Premià de Dalt, però netament per sobre del 52% de Cabrils, el 38,5% de Montgat o el 34,6% de Tiana. Si voleu, podeu consultar en aquest enllaç tots els resultats de l’avaluació en un mapa georeferenciat amb les fitxes corresponents a cada ajuntament.