La Remor 2020 portarà quatre concerts a can Padellàs i un espectacle infantil al parc de can Godó

Remor 2020 XXSS generalA despit del coronavirus, aquest mes de juliol Teià serà testimoni de la novena edició de la Remor. Enguany, el festival de música i patrimoni arriba per a gaudi de grans i menuts amb quatre concerts per al públic adult i un de format familiar, anomenat la Remoreta, “per anar fent pedrera”.

Per reduir el risc de contagi i simplificar la logística del festival, la majoria d’actuacions tindran lloc a la feixa de can Padellàs i tant la disposició de les cadires com l’aforament estaran supeditats a la normativa de seguretat en matèria de sanitat.

Tal com s’explica a la salutació del programa, redactat a quatre mans per l’alcalde, Andreu Bosch, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Olga Parra, “durant aquest temps de pandèmia hem dubtat, sospesat, pensat i repensat si havíem de tirar endavant els concerts a la fresca. I, finalment, hem decidit de fer-los a favor de la Cultura i al servei del poble”.

Bosch i Parra destaquen la voluntat de “persistència i perseverança” del festival per “agafar forces” i contribuir a superar per mitjà de la música “una sotragada que ens ha deixat un llast feixuc”.

Cinc recitals

La Remor 2020 ofereix quatre concerts nocturns, a les 22h, “de to ben variat, per satisfer els gustos consolidats i les ganes de descoberta”: la Big Band Micaela Chalmeta (el 2 de juliol), que és formada exclusivament per dones; Mireia Vives i Borja Penalba (el 16 de juliol), un mag¬nètic tàndem de cantautors del País Valencià; Cosmos Quartet (el 23 de juliol), uns joves instrumentistes de corda que retran homenatge a l’Any Beethoven, i Ferran Palau (el 30 de juliol), músic independent i ple de matisos, amb àmplia requesta entre els joves i els no tan joves.

Entremig, el 12 de juliol a les 19h, el parc de can Godó acollirà la Remoreta amb l’espectacle Reggae per xics a càrrec de The Penguins, que passarà el repertori tradicional infantil pel sedàs dels ritmes jamaicans.

Mesures de prevenció

La regidora de Cultura i Patrimoni detalla que “les indicacions sanitàries de seguretat i distància social” obligaven a adoptar “un nou format”. Per això, en comptes dels jardins particulars de les grans cases pairals, s’ha triat la feixa de can Padellàs, “després d’estudiar diverses ubicacions”.

Els dies de concert, el recinte obrirà mitja hora abans, a les 21.30h, i els cotxes s’hauran d’estacionar a l’aparcament públic de can Llaurador.

L’Ajuntament agraeix “la generositat del seu propietari, que aporta, a més, el valor patrimonial de la masia del segle XVIII”, recentment rehabilitada per acollir-hi un restaurant.

barraca la remor 01Imatge del festival

Fins ara, la Remor havia cuidat sempre molt el disseny gràfic, però no tenia una imatge de marca. La regidora Olga Parra explica que “hem rescatat la imatge de la barraca d’aigua que dona nom al festival i l’hem aplicada al disseny dins de la lletra O”. Aquest element patrimonial es troba situat entre els carrers, precisament, de la Remor i de Folch i Torres. El topònim és degut a una caseta de maons des de la qual s'accedia a un sifó de l’aqüeducte de Dosrius que des de finals del segle XIX subministrava aigua a Barcelona. Els pagesos que treballaven la vinya de can Barrera sentien el soroll o remor que feia l’aigua en superar el canvi de nivell de la canonada, fins al punt que la mateixa vinya en va adoptar també el nom.

Venda en línia

Una altra de les novetats del festival és la venda en línia d’entrades i abonaments. Per raons de seguretat relacionades amb el coronavirus, enguany s’ha suprimit la venda i reserva a La Unió i, des d’ahir dilluns, totes les compres es realitzen des de la pàgina web de l’Ajuntament de Teià, a través de la plataforma de Koobin.cat

L’abonament individual per als quatre concerts de can Padellàs té un preu de 30 euros, mentre que les entrades soltes costen 9 euros cadascuna i 3 euros la Remoreta. L’aforament està limitat a 300 localitats en el cas de can Padellàs i a 200 al parc de can Godó.


Ajuntamentdeteia