Durant dos caps de setmana consecutius, els membres de la Policial Local de Teià –incloent-hi tots els agents i l’administrativa– han realitzat un curs sobre Suport Vital Bàsic i l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Aquesta formació, que segueix la metodologia del Consell Europeu de Ressuscitació i compta amb l’aval del Consell Català de Ressuscitació, capacita els agents en l'ús dels desfibril·ladors semiautomàtics i altres tècniques d'assistència sanitària de suport vital.
Les sessions han estat impartides a l’Espai can Llaurador pel caporal de la Guàrdia Urbana de Barcelona Issam Osman Fernández. Aquest policia, infermer i formador ha compartit la seva dilatada experiència amb els agents locals mitjançant simulacions pràctiques sobre les diverses situacions d’emergència.
Primera intervenció
En una emergència sanitària, els primers minuts són primordials i els agents de policia n’acostumen a ser els primers a intervenir-hi, per la qual cosa han d’estar capacitats per fer-se càrrec de la situació fins a l'arribada dels serveis sanitaris.
Malauradament, no totes les aturades cardiorespiratòries són compatibles amb una reanimació cardiopulmonar, però la disponibilitat d'un DEA i la seva utilització abans de l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques acostuma doblar les possibilitats de supervivència davant d'una aturada cardíaca extrahospitalària.
Municipi cardioprotegit
Des del 30 de desembre de 2016, Teià és un municipi cardioprotegit. La Policia Local té dos vehicles equipats amb sengles DEA. A més, hi ha quatre desfibril·ladors més repartits per diferents punts del municipi:
- Poliesportiu El Cim, carrer de Josep Puigoriol, 68-84.
- CAP, plaça de Catalunya, 3.
- Mercat Municipal, plaça Catalunya, 6.
- Camp de Futbol de Sant Berger.