SERVEIS

Expedició del certificat digital IdCat

Descripció

downloadL'idCAT és un certificat digital emès pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques i garanteix la identitat dels ciutadans mitjançant una signatura electrònica.

Amb l'idCAT podeu accedir als serveis més avançats de la seu electrònica de l'Ajuntament de Teià de tramitació i realitzar tràmits d'altres administracions, com ara presentar la declaració de l'IRPF, amb tota la seguretat jurídica i tècnica. L'idCAT també permet signar correus electrònics i formularis web.

L'Ajuntament de Teià expedeix el certificat digital idCAT i les seves renovacions a l'oficina d'atenció ciutadana (OAC). Per tal de tramitar-lo podeu demanar cita prèvia. L'expedició del certificat es realitzarà en horari habitual, de dilluns a divendres de 9 a 14h (i dijous de 17 a 20h, excepte de juny a setembre).

Abans de la seva caducitat, el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya us enviarà una carta informant que el certificat és a punt de caducar i com heu de fer per renovar-lo. L'Ajuntament també habilita el certificat digital, en cas que hagi estat prèviament suspès, i el revoca.

Si necessiteu suspendre el vostre certificat digital idCAT heu de trucar al Consorci d'Administració Oberta de Catalunya. La suspensió és reversible en el termini màxim de 120 dies, passats els quals si no s'ha habilitat de nou es revocarà d'ofici.

L'accés al certificat digital està protegit amb una clau secreta (PIN).

El certificat digital Idcat es pot instal·lar també en un dispositiu mòbil: ios o android. Consulteu com es pot instal·lar i d'altres usos que pot tenir el certificat a la web del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya.

És recomanable consultar el web de suport al usuari https://www.aoc.cat/portal-suport/idcat/idservei/idcat/

Qui ho pot demanar?

Qualsevol persona física major d'edat.
La validació del certificat digital davant de l'entitat de registre col·laboradora l'ha de fer obligatòriament la persona titular del certificat.
Excepcionalment, ho pot demanar una altra persona en nom del titular amb la sol·licitud del certificat digital legitimada mitjançant una acta notarial.

Aclariments sobre el document d’identificació personal:

S’accepta la presentació de qualsevol dels documents que es relacionen a continuació, que han d’estar vigents:

 • NIF (DNI amb lletra)
 • DNI d'altres països
 • Passaport
 • NIE (en format carnet)*
 • NIE diplomàtic (targeta d'acreditació d'identitat de missions diplomàtiques)
 • Certificat NIE + passaport o DNI d’altres països**

 * Només s’acceptaran NIE caducats acompanyats d’original i còpia del document conforme s’està renovant. També caldrà mostrar al tramitador un document que tingui foto.

 ** Els ciutadans de la Unió Europea s'han de donar d'alta amb el número de NIE. El document (certificat) d'atorgament del NIE a ciutadans de la Unió Europea no té cap valor identificatiu per si sol, però acompanyat del passaport o del DNI del país d'origen s'acceptarà i es donarà d'alta amb la numeració del NIE.

Dates

El certificat es pot demanar en qualsevol moment.

 • Termini de validesa: 4 anys.
 • Renovació: es pot demanar a partir de 2 mesos abans de la caducitat del certificat.

Preu

Gratuït.

Tingueu a mà

 • Dades de la persona sol·licitant

  Nom, cognoms, número de document d'identificació i adreça de correu electrònic.


Ajuntamentdeteia