SERVEIS

 

Butlletí 124   [març de 2014]

300 anys després: Commemoració del Tricentenari

A través de la cultura, l’eina més eficaç per canalitzar la nostra voluntat de ser i projectar-nos com a país, ens mostrem com érem, com som i què volem ser. El nostre seny i la nostra rauxa, convertits en capacitat creativa i empenta, respectivament, esdevenen la garantia d’una societat dinàmica i oberta.
Commemorar és reviure la memòria de les persones, recuperar les vivències, els llocs i els fets. Recordar per no oblidar i no ser oblidats. Sentir-nos orgullosos del que hem fet bé i aprendre dels errors i del que no hem fet bé, ni com a persones, ni com a col·lectivitat.

Tres-cents anys després reivindiquem el fil que uneix el que érem, el que som i el que serem.
Aquest ventall d’activitats que us oferim, ens ha de reafirmar com el que som, ha d’enfortir-nos com a nació, ha de divulgar la nostra història entre joves, petits i grans, ha de ser un mirall on mirar-nos, un llibre on escriure-hi anhels de llibertat i un espai de diàleg, discurs, col·loqui i també de lleure.
Vivim i recordem!

Francesc Ribas
Regidor de Cultura

El nostre poble i els seus vilatans de fa tres-cents anys, varen ser protagonistes directes de la persecució, repressió, dels atacs i la destrucció que les tropes borbòniques infligien a tot Catalunya. L’heroi del 1714, Sebastià Dalmau, nascut a Teià el 1682, es va convertir en un dels caps més importants de la resistència contra les tropes borbòniques.

La seva relació amb la nostra vila i la lluita que els vilatans van presentar a les tropes espanyoles van posar Teià al punt de mira, i la nostra vila va ser incendiada i devastada. Malgrat que el nostre municipi empara
tota mena de parers polítics i les persones que hi habitem tenim idees diferents, Teià, com a membre
afiliat a l’Associació de Municipis per la Independència, segons l’acord del Consistori, no pot ser aliè als actes de commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió.
Teià commemora la lluita per la llibertat dels seus vilatans i vilatanes, orgullosos d’aquest passat, per caminar decidits cap al futur.

Josep Botey
Alcalde de Teià

 

Ajuntamentdeteia