Ahir dimarts, 13 de febrer, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va lliurar les certificacions Biosphere, un distintiu de qualitat impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que acredita les bones pràctiques mediambientals i el compromís amb la sostenibilitat dels establiments que en són mereixedors.
L’acte es va celebrar a l’espai d’arts escèniques d’Alella i va estar precedit per una jornada de networking que va reunir un centenar d’agents públics i privats de tota la comarca, des de regidors i tècnics de Turisme a representants de museus i empresaris d’allotjaments, restauració i serveis turístics.
100 empreses
En aquests moments, el Maresme compta amb un centenar d’empreses, serveis públics i destinacions certificades amb el segell Biosphere i amb 61 Punts d’Informació Turística que fan de prescriptors del territori per als seus visitants, tant locals com foranis.
A més de diversos alcaldes i alcaldesses, la jornada va comptar amb la presència de la presidenta del Consorci Promoció Turística Costa del Maresme, Carme Ponsa, el cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació, Xavier Font, i el representant del Consell Comarcal a la Cambra de Comerç, David Antón Martínez. Tots ells van destacar la filosofia i els avantatges que ofereix aquest distintiu, com ara l’assesorament tècnic o les accions formatives i d’intercanvi perquè els diferents operadors es relacionin entre ells i puguin millorar les seves competències i prestacions en l’àmbit econòmic, social i mediambiental.
Ca l’Andreu i Vallmora
Des d’ara, Teià compta amb dos establiments reconeguts per partida doble amb el segell Biosphere, d’una banda, i com a Punts d’Informació, de l’altra.
Al reconeixement que ja tenia el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (CEAV), s’afegeix ara l’allotjament turístic de Ca l’Andreu. Es tracta d’una antiga torre d’estiueig d’estil modernista amb capacitat per a 8 persones que forma part del conjunt de les Cases d’en Godó i que es troba ubicada al tram superior del passeig de la Riera. Si en voleu saber-ne més coses, podeu consultar la notícia que vam publicar aquí i seguir el seu compte d’Instagram.
Per la seva part, el CEAV és un equipament públic que inclou un jaciment arqueològic i un centre d’interpretació i acollida que són gestionats per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià a través d’una concessió administrativa. El complex alberga un espai museístic, un celler d’època romana i una vinya experimental que serveixen per explicar la història de la viticultura i del comerç marítim des de l’època romana fins a l’actualitat.
A la fotografia, Elisabeth Castro, propietària de Ca l’Andreu, i Marta Ribas, en representació del CEAV, exhibeixen les seves certificacions, acompanyades dels organitzadors de l’acte.