Convertir cal Senyorcinto en hotel d’entitats costaria entre 240.000 i 830.000 euros


cal SenyorcintoDes del passat 29 de juny, l’Ajuntament de Teià ja disposa de l’estudi de programació de l’edifici de cal Senyorcinto elaborat pel Servei d’Equipaments i Espais Públics de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració dels Serveis Tècnics municipals. El treball ha estat elaborat per l’arquitecta Roser Llopis i el seu cost ha estat assumit íntegrament per la Diputació.

L’objectiu del document consisteix a definir un programa funcional per a aquest equipament públic, d’acord amb les necessitats municipals, així com estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de diferents alternatives d’implantació. Amb aquesta anàlisi, l’Ajuntament disposa d’una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió.

Voluntat municipal

L’Ajuntament proposa que cal Senyorcinto esdevingui un equipament social que aculli les entitats d’educació en el lleure –actuament en fa ús l’Agrupament Escolta Mintaka– i destini altres espais a algunes entitats de la població.

Abans de res, el govern municipal vol sotmetre el document a anàlisi de tots els grups representats al consistori.

Massa petit

El principal problema rau en la limitacions de l’actual edifici, ja que únicament disposa de 186 metres quadrats construïts i de 140 metres quadrats útils. L’equipament també greus problemes d’accessibilitat.

El programa funcional proposat requeriria incrementar aquestes superfícies fins als 406 metres quadrats construïts i els 338 metres quadrats útils per tal de donar cabuda a una zona de vestíbul i recepció, quatre aules-taller (dues de 30 i dues de 60 metres quadrats, respectivament), dos despatxos i sis espais petits de magatzem per a entitats.

Cost estimat

L’edifici actual no té prou espai per encabir tot el programa funcional, per la qual cosa l’estudi planteja dues alternatives d’implantació on s’amplia l’edificació existent amb un nou volum. Cadascuna de les dues alternatives ofereix tres variants de menor a major grau d’intervenció, que es podrien considerar també com a fases d’obra independents.

La suma total de les inversions a realitzar d’acord amb les propostes presentades oscil·la entre els 242.490 euros per a l’alternativa de menor cost i 831.750 euros per a la de major cost. L’estudi subratlla que es tracta de “costos estimatius” que “es concretarien amb la redacció del projecte d’execució”. En tot cas, aquests imports contemplen la reforma integral de les façanes de l’edifici per garantir-ne el confort tèrmic i l’estanquitat, però no inclouen els honoraris de redacció del projecte i de direcció d’obra, ni el preu del mobiliari.

Alternativa A3Alternativa A

Aquesta alternativa planteja la construcció d’un nou edifici al costat est de cal SenyorCinto.

Avantatges:

- El nou volum se situa darrere de l’edificació existent i s’integra en el desnivell de la parcel·la.

- Gràcies a la ubicació del nou volum, les tres variants de la proposta (A1, A2 i A3) es poden convertir en diferents fases d’obra, sense haver d'afrontar-la tota de cop.

Inconvenients:

- L’actual planejament urbanístic divideix la parcel·la en dues qualificacions (zona 5 d’equipaments i zona 7d de casa amb jardí) i el nou volum se situa al bell mig, per la qual cosa caldria tramitar una modificació puntual del POUM.

Alternativa B3Alternativa B

Aquesta alternativa planteja un nou volum de construcció al costat oest de cal Senyorcinto, a la part més propera al torrent del Doctor Barrera.

Avantatges:

- La nova edificació es col·loca íntegrament a la zona de la parcel·la qualificada d’equipament pel POUM.

Inconvenients:

- La ubicació de la nova construcció no permet cap ampliació en cas que fos necessari.

Característiques comunes

Les alternatives A i B resolen els problemes d’accessibilitat de la mateixa manera: habilitant una segona entrada a peu pla des de de l’aparcament públic adjacent de can Barrera.


Ajuntamentdeteia