El celler romà de Vallmora, protagonista de televisió


TVEVallmoraEl passat dissabte, 5 de febrer, La 2 de Televisió Espanyola va emetre un capítol del programa de Las Rutas D’Ambrosio dedicat al Maresme. Es tracta d’un espai divulgatiu de viatges i gastronomia conduït pel xef argentí Gonzalo D’Ambrosio.

El capítol es titula El Maresme més vermell en al·lusió a la tonalitat que tenen en comú el peix de roca de Montgat, les maduixes de la Vallalta, els vitralls modernistes de Canet de Mar i el color de les galtes després beure vi de la Denominació d’Origen Alella.

Després de sortir a pescar rogers o molls, D’Ambrosio va presenciar la subhasta del peix que es fa a Montsolís i més tard va tornar a pujar a la barca per treure uns quants calamars davant la costa d’Arenys de Mar. El cuiner va collir maduixots a Sant Pol de Mar i va beure aigua de la Font Picant d’Argentona abans de posar el punt i final al seu viatge per la comarca al Centre Arqueològic i Enoturístic de Vallmora.

vallmoraTVEAllí l’esperaven, vestides a la manera romana, les responsables de l’empresa concessionària de la dinamització del jaciment. La sommeliers Rebeca Ruiz i Marta Ribas van explicar a D’Ambrosio que a Vallmora s’hi feia des del segle II a.C. amb una varietat de raïm muscat i que s’enviava a Roma en vaixell. Hi treballava mà d’obra esclava i les àmfores eren marcades amb un signaculum de plom per identificar-ne el productor. Dos mil anys després, aquest segell de qualitat ha estat substituït pel precinte i l’etiqueta de la DO Alella.

Per acomiadar la seva estada al Maresme, D’Ambrosio va cuinar in situ un plat de botifarra amb mongeta vermella i garum.

Si no el vau veure, podeu recuperar el vídeo en aquest enllaç. Hi trobareu el fragment gravat a Teià a partir del minut 42 i mig.


Ajuntamentdeteia