‘El Maresme pintat’ exhibeix dues vistes de Teià


obres cedides teiaFins al 12 de maig encara es pot visitar l’exposició El Maresme pintat a l’Ateneu Centre Cultural de Mataró (La Riera, 92): divendres i dissabte de 17.30 a 20.30h i diumenge d’11.30 a 13.30h.

La mostra, comissariada per Manel Trenchs, “vol mostrar de forma panoràmica com s’ha representat la comarca i cadascun dels seus municipis, així com la seva diversitat, a través del fons d’art de la Fundació Iluro, però també amb el fons de diferents museus i institucions catalanes” com el Museu d’Art de Girona, el Museu de l’Empordà, el Museu Abelló, la Diputació de Barcelona, el Museu de l’Estampació de Premià de Mar, el Museu de Mataró o l’Arxiu Comarcal del Maresme, entre d’altres.

La Fundació Iluro

Constituïda com a fundació l’any 2013, el seu patronat està format per diverses entitats de la ciutat com Òmnium Cultural, Associació Sant Lluc per l’Art, Foment Mataroní, Centre Catòlic de Mataró, Museu Arxiu Santa Maria, Ajuntament de Mataró i professionals de reconegut prestigi nomenats per la resta de patrons.

La seva vicepresidenta, Isabel Llaquet, forma part del jurat de la Biennal d’Art de Teià.

Cessió d’obres

De cara a preparar l’exposició, la Fundació Iluro i l’Ajuntament de Teià van subscriure un conveni per exhibir-hi dues obres que s’adiuen amb la temàtica tractada. Aquestes peces, propietat del municipi, són les següents:

- Teià (1973). Oli sobre tela de 98 cm x 116 cm del pintor Simó Busom (1927-2020) que habitualment està penjat a l’Espai can Llaurador.

- Vista de Teià (sense data). Oli sobre cartró de 100 cm x 100 cm de l’artista Gerard Rosés (1944-2017) que habitualment està penjat a l’escala de La Unió.

A la mostra, les dues obres es posen en diàleg amb la col·lecció pròpia de la Fundació a través d’un discurs reflexiu i contemplatiu de la comarca.


Ajuntamentdeteia