L’Ajuntament de Teià s’ha adherit al projecte Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible, que compta amb un pressupost de dos milions d’euros del fons Next Generation de la Unió Europea i 500.000 euros de la Diputació de Barcelona per al conjunt de la demarcació.
Segons la mida de la població, la iniciativa preveu diverses actuacions que volen modernitzar els mercats municipals a través de la transformació digital, i apropar-los als nous hàbits de consum de la ciutadania perquè siguin una peça clau del comerç de proximitat.
En concret, el Mercat Municipal de Teià participarà en la campanya Oh, i tant! amb dos objectius: per un costat, impulsar el consum sostenible i responsable, i, per l’altre, reduir l’ús de plàstics d’un sol ús.
Aperitiu i tast de productes
Coincidint amb el primer dia del Carnaval, la Regidoria de Promoció Econòmica presentarà la iniciativa el proper 27 de febrer a la plaça de Catalunya amb un seguit d’obsequis i activitats gratuïtes obertes a tothom.
A les 12 h s’hi celebrarà el tradicional concurs de truites de Dijous Gras que organitza la secció local d’Òmnium Cultural, i, a continuació, tindrà lloc un vermut musical amenitzat per Bateco Duo i un tastet de tapes ofertes pels paradistes del Mercat.
Lot promocional
Durant la jornada, els paradistes del Mercat regalaran carmanyoles reutilitzables de diferents mides i bosses de reixeta fetes de polièster per anar a comprar.
De fet, un dels premis del concurs de truites serà un lot complet de la campanya Oh, i tant! format per un cabàs; una taula de tallar, una cullera i espàtula de fusta, i un davantal, una manyopla i una coixinera de roba per al pa.
Canvis al Mercat
Un altre eix del programa Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible és l’impuls al relleu generacional. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona ha engegat una formació pilot per formar en l’ofici de paradistes a persones que estan a l’atur.
No és el cas de Teià, però també s’hi han produït canvis. Des de fa molt poc, la parada de fruita i verdura Lina Ruano és regentada per Albert Frutos, arran de la jubilació de la seva titular. I a mitjan desembre, la peixateria es va traspassar a mans de Francesc Xavier Serdà, amb gran experiència al Mercat Municipal d’Alella.