El ple municipal celebrat el passat dimarts 19 de juny va aprovar per unanimitat tots els punts de l'ordre del dia. Entre els temes sotmesos a votació hi havia el Pla Ecònomic Financer per al bienni 2016-2017.
Aquest Pla té el seu origen en l'obligació d'observar un determinat límit de despesa, d'acord amb l'article 21 de la llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera promoguda pel Govern de l'Estat. En aquest cas, tot i cloure el 2015 amb romanent positiu, l'assumpció del cost d'una indemnització per enderroc de 369.000€ obliga ara a formular un Pla Econòmic Financer per complir la regla de despesa durant l'any en curs i el següent, que queda equilibrada amb el capítol d'ingressos a l'entorn dels 6,6 milions d'euros en cadascun dels exercicis.
D'altra banda, el ple va declarar "d'interès municipal" la instal·lació d'una segona escala d'emergència a l'escola El Cim i, en conseqüència, va acordar una bonificació del 90% de l'impost d'obres a favor del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, per tal com hi realitzarà una inversió de 38.000€.
Els grups municipals també van donar llum verd al conveni de col·laboració de l'Ajuntament de Teià i altres municipis de l'entorn amb la Diputació i l'associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral per a l'execució del Pla Marc de restauració i millora forestal per a la prevenció d'incendis entre 2016 i 2036.
Mocions
Coincidint amb la declaració del 20 de juny com a dia internacional de les persones refugiades per part de l'ONU, el ple va donar suport a la moció del món local en defensa de les persones refugiades promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El text declarava Teià "municipi compromès amb les persones refugiades" i instava el Govern de l'Estat a "assumir íntegrament les quotes de refugiats que té assignades" i a transferir els recursos econòmics necessaris als ajuntaments per garantir l'acollida i la integració social de les famílies. La moció feia també una crida a les institucions europees a crear corredors humanitaris per garantir la seguretat dels refugiats i evitar l'acció de les màfies i el tràfic de persones, així com a revocar l'acord amb Turquia que permet expulsar a aquell país els refugiats arribats a Grècia.
Com a qüestió sobrevinguda, el ple es va adherir a una moció per sol·licitar millores en les infraestructures de Rodalies operades per Renfe. El text exigia "el traspàs íntegre del servei a Catalunya" i instava la Generalitat a "no acceptar cap canvi d'horaris que incrementi el temps de viatge" i l'Estat a fer "les inversions imprescindibles per garantir un servei digne".
Temes locals
El ple va aprovar inicialment el nou reglament del mercat setmanal de marxants per adequar-lo a la normativa legal emanada del decret 162/2015. El nou reglament se sotmetrà a exposició pública durant un mes per a la seva consulta i presentació d'al·legacions, si s'escau, per part dels interessats.
Després de donar-se per assabentat de l'aprovació en Junta de Govern de les bases de subvencions per a entitats, el grup municipal de Gent de Teià va expressar alguns dubtes pel que fa als ajuts destinats a l'esport, com ara l'absència d'un topall econòmic i d'un formulari específic per a les sol·licituds formulades per esportistes individuals. El regidor d'Esports, Jordi Casanovas, va explicar que és el primer cop que és contempla aquesta possibilitat i es va oferir a esmenar possibles errades. També hi va intervenir l'alcalde, Andreu Bosch, per exposar que en ocasió d'una entrevista la setmana prèvia, el secretari general de l'Esport de la Generalitat va assabentar-lo de l'existència d'una línia d'ajuts per a esportistes d'elit i es va oferir a assessorar l'Ajuntament sobre altres experiències municipals al respecte.
Per últim, el ple va declarar festes locals per a 2017 l'11 de novembre, sant Martí, i el 5 de juny, segona pasqua.