El ple municipal crea una comissió d’agermanament amb Massarosa


AECAT TeiàAmb la vista posada en el viatge que tindrà lloc properament a Massarosa, el ple municipal d’aquesta setmana va aprovar per unanimitat de constituir una comissió d’agermanament amb aquest poble de la Toscana “per afavorir intercanvis educatius, socioculturals i d’altra naturalesa”. La comissió constarà de deu membres: l’alcalde, un regidor de cada grup municipal, les directores de l’escola El Cim i l’Institut Turó d’en Baldiri, i quatre persones més d’altres àmbits de la vida pública i social del municipi.

Foto de grup
El ple va començar amb un minut de silenci en senyal de dol per la mort de la mare del regidor d’Hisenda i Governació, Yago Albert, i el pare de la regidora Bárbara Furment, i va acabar amb una fotografia de família dels 12 regidors que donen suport al procés d’independència, un cop que ja s’han acreditat tots com a membres de l’Assemblea d’Electes de Catalunya.

Durant la sessió, la corporació també va quedar assabentada del canvi de nom del grup de Convergència Democràtica pel de Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT).

Tei de plata
El ple va ratificar el nomenament de Rosa Villaplana com a Tei de plata 2016 amb els vots a favor d’ERC i PDECAT i l’abstenció de Gent de Teià. La portaveu de Gent de Teià, Maria Teresa Casellas, va admetre que “el govern té majoria i ha triat”, si bé va lamentar “trobar-se com els dos últims anys, sense tenir en compte els nostres suggeriments”. Casellas va reconèixer expressament els mèrits de la guardonada, “però és molt jove i hi ha altra gent d’edat molt avançada” que també podria rebre la distinció.

El portaveu demòcrata, Francesc Ribas, va aclarir que la decisió va ser presa “com els últims 25 anys: el govern fa la proposta amb la intenció d’arribar a consensos, però només si és possible”. Ribas va recriminar altres nomenaments fets en el passat quan Gent de Teià governava en minoria i va recordar que el ple ha creat recentment una comissió d’estudi per debatre i millorar el procés d’atorgament del premi.

L’alcalde, Andreu Bosch, va assegurar que “no s’ha fet res que no s’hagi fet en el passat” i va declinar “el criteri subjectiu de Gent de Teià que s’hagi de parlar de l’edat dels candidats perquè no s’ajusta a l’esperit del guardó”.

Programa de Festa Major
En nom de Gent de Teià, Oriol Ribera va criticar l’externalització del programa de Festa Major, que va deixar la gestió de la publicitat i l’edició en mans d’una empresa forana. “Té nassos que un govern independentista encarregui el programa a una empresa de Lleó”, va ironitzar. Segons ell, això hauria restat caliu al programa i podria haver suposat una minva d’ingressos per a les arques públiques d’entre 3.000 i 1.500€.

El regidor de Comunicació, Andreu Porta, va recollir el guant: “vull la independència, però no l’autarquia”, i va defensar el “criteri econòmic de mínima despesa”: “se cedeix la publicitat a canvi d’imprimir el programa sense cap cost. Potser s’ha deixat d’ingressar, però també s’ha deixat de gastar en recursos humans”, va apuntar. “Volíem fer un pas endavant, amb publicitat en color, a diferència d’altres anys”, va dir Porta, per a qui “s’ha fet molt bona feina en temps rècord”.

Festa Major i Gran Recapte
Govern i oposició van tornar a coincidir a l’hora d’expressar els seus agraïments als voluntaris de la Comissió de Festes i de Càritas pel Gran Recapte.

Bus00Acord de mobilitat
El plenari va aprovar també per unanimitat una proposta sobre la mobilitat impulsada pel Consell Comarcal i la plataforma Preservem el Maresme. L’alcalde va agrair el gest de tots els regidors. “Hi ha un consens al territori, però malauradament sempre estem al mateix punt perquè no s’acaben de prendre les mesures polítiques que correspondrien”, va afirmar.

La moció pretén influir sobre el Pla Integral de Mobilitat que està redactant la Generalitat i sol·licita una actualització dels estudis de mobilitat privada, pública, en bicicleta i a peu per comprovar els efectes de la crisi; la conversió de l’antiga N-II en un eix cívic pacificat; la gratuïtat de l’autopista C-32 per als residents a la comarca i la construcció d’un accés directe a Teià; l'increment de les freqüències de les línies de bus amb Barcelona, especialment durant la nit; la millora de la seguretat, la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, amb trens més llargs i més freqüents; l’adequació de les estacions per a persones amb mobilitat reduïda i noves dotacions d’aparcament, entre d’altres.

Ajuts socials
Abans de finalitzar, tots els grups van donar suport a la revisió a l’alça del llindar econòmic per accedir als ajuts de Serveis Socials per tal de satisfer la demanda real. La regidora de l’àrea, Gemma Rosell, va explicar que l’indicador passa de l’1 a l’1,4 perquè “d’aquesta manera hi podrà accedir més gent”. Per part de Gent de Teià, Núria Andiñach, també s’hi va mostrar favorable: “ajudarem més gent i no suposa cap increment pressupostari”.

Ajuntamentdeteia