L’Ajuntament cedeix un local de Sant Berger als Amics del Tren


conveni amics trenEl passat 15 de desembre, l’alcaldessa de Teià, Gemma Rosell, i el president de l’Agrupació Amics del Tren Teià-Maresme, Jordi Soler, van signar un conveni per a la cessió de l’ús temporal d’un local de 48 metres quadrats situat dins de l’edifici de propietat municipal que hi ha a l’entrada de Sant Berger.

D’aquesta manera, l’Ajuntament atén la petició presentada formalment per aquesta entitat el passat 17 de setembre. D’acord amb la memòria que acompanyava la sol·licitud, l’associació distribuirà l’espai en tres zones: una àrea de maquetes i taller on el jovent pugui desenvolupar una forma d’oci al marge de les noves tecnologies, amb l’assessorament d’experts; una biblioteca i museu amb prop un fons de 300 referències bibliogràfiques i capçaleres especialitzades, i una altra per a usos administratius i socials que funcioni com a punt de trobada.

Es tracta d’una cessió gratuïta, si bé l’entitat haurà d’assumir les despeses associades a neteja i subministraments (aigua, llum i calefacció), així com contractar una pòlissa d’assegurança per valor de 60.000 euros. Per tal de vetllar pel compliment del conveni, es crearà una comissió de seguiment formada pel regidor de Cultura i un representant de l’entitat que es reunirà, com a mínim, dos cops l’any.

Història i trajectòria

L’Agrupació Amics del Tren Teià-Maresme va néixer el 2006, fruit de l’afició d’un grup d’amics pel món del modelisme i el ferrocarril. Des de 2008 consta com a inscrita en el registre municipal d’entitats. Des de llavors, els seus membres han col·laborat i participat en diverses activitats de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril (FCAF) i les seves homònimes a l’Estat espanyol (Fundación Española de Ferrocarriles) i Europa (MOROP), fins al punt de donar a conèixer Teià com “un poble sense ferrocarril però amb una associació de trens creixent”.

Fins ara, l’entitat desenvolupava la seva activitat en dos locals separats que han quedat petits: “el local de modelisme no té capacitat d’acollir més maquetes i la part del taller no pot créixer més per poder treballar en bones condicions”.

Amb la cessió del local, l’agrupació confia no tan sols a millorar les seves instal·lacions i la dinàmica interna, sinó que també espera contribuir a enfortir el teixit associatiu del municipi i divulgar la cultura ferroviària amb la mirada posada en l’any 2026, quan Teià acollirà diversos actes a l'entorn de l'assemblea anual de la FCAF


Ajuntamentdeteia