La farmàcia inaugura el primer punt Aromateià


Punt farmàcia interiorEl 27 d’octubre a les 19.30h s’inaugurarà el primer punt del projecte Aromateià a la farmàcia del passeig de la Riera. Es tracta d’un espai especialment habilitat dins de l’establiment on la gent trobarà sis mostres d’olor, un qüestionari per emplenar i una bústia per dipositar-lo. Cada joc d’impressos té una numeració pròpia.

El test s’acompanya de les explicacions necessàries per poder-lo realitzar de manera autònoma. La iniciativa forma part del projecte Aromateià, en el qual poden participar tots els veïns i veïnes del poble, independentment de la seva edat.

Les dades recollides seran tractades de forma anònima i serviran per elaborar un mapa olfactiu de la població. Les persones que facin el test podran conèixer, més endavant i a través d’un llistat amb un codi identificatiu, el resultat de la seva percepció sensorial. D’aquesta manera podran avaluar el seu grau de sensibilitat a les olors.

Nous punts Aromateià

A més de la Farmàcia de Teià, hi haurà dos punts Aromateià més: un a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament i un altre a La Unió, que es regiran per l’horari habitual d’obertura d’aquests edificis. Els organitzadors del projecte també muntaran punts itinerants en altres equipaments i esdeveniments socials.

D’entrada, els qüestionaris disponibles corresponen a un sol model, de manera que només cal fer-lo una sola vegada.

Nova conferència

El proper 3 de novembre a les 19h tindrà lloc a La Unió la tercera conferència del projecte Aromateià. En aquesta ocasió, el perfumista Nacho Ramírez parlarà de L’olor a net avui.

Aromateià és un projecte participatiu promogut per l’Ajuntament de Teià, el Beauty Clúster i Ainea perfums, sota la direcció de Josep de Haro, otorrinolaringòleg i membre del Grup Interdisciplinari d’Investigació i Assessorament de la SensoPercepció (GIIASP).

L’objectiu és convertir Teià en el primer poble de l’olfacte: un poble que olora i en té consciència, i que de manera transversal treballa aquest sentit, amb la complicitat de tota la població.

Amb l’ajut d’enquestes com aquesta, tallers i activitats, el projecte crearà tres mapes: un sobre la predominança sensorial del municipi, un altre d’olfactiu i un tercer que estableixi les olors més característiques de l’entorn quotidià (natura, espais públics, botigues...) i les aromes predilectes dels seus habitants.


Ajuntamentdeteia