Aquest diumenge finalitza la campanya de sensibilització impulsada durant aquest mes de maig pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, sota el lema Som un poble acollidor de refugiats. L'acte de cloenda se celebrarà al Parc de can Godó i la plaça de les Teixidores i Ordidores. Ha estat batejat com El viatge de la teva vida i compta amb el suport de l'Agrupament Escolta Mintaka i de l'Esplai Itaca de Teià.
Pel matí hi ha previst un esmorzar popular, seguit d'activitats per a tota la família: jocs de rol, racó de les cartes... A quarts de dues es farà un dinar i, en acabat, un bingo solidari. La jornada té com a finalitat recaptar fons per als camps de refugiats en trànsit que hi ha a Grècia. Els recursos que se n'obtinguin seran donats a Acció Solidària i Logística, una ONG integrada per bombers de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona que treballa sobre el terreny amb un equip de rescat en emergències a Lesbos i fent-se càrrec de l'abastiment d'aliments frescos als refugiats del camp d'Idomeni. De fet, el mateix diumenge a la tarda, una voluntària d'aquesta organització explicarà quina situació s'hi viu en aquests moments i a què destinaran els diners aplegats.
Les persones interessades a assistir-hi poden adquirir els tiquets per al dinar de forma anticipada, al preu de 5 euros, a La Unió i els establiments que hi col·laboren: la carnisseria J. Mònico, la merceria Olivé i queviures Marcual.
Avui, xerrada sobre els refugiats
Per prendre consciència del drama humà que es viu a Síria, i de les seves conseqüències, aquest vespre tindrà lloc la conferència titulada De què fugen els refugiats, que pronunciarà el president del Centre Delàs d'estudis per la pau i el desarmament, Pere Ortega. La cita és a La Unió, a les 19:30h.
Últims dies de l'exposició
Fins diumenge hi ha temps encara de visitar a La Unió l'exposició Living on the edge, un treball produït per l'Institut Català Internacional per la Pau que signen el periodista i realitzador Angelo Attanasio i el fotògraf Marco Ansaloni.
El títol de la mostra és tota una declaració de principis: viure al límit. En aquest cas, el límit és la frontera: una línia d'exclusió que separa dues comunitats humanes dins d'una mateixa ciutat. A través dels exemples de Belfast (Irlanda), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre), els seus autors reflecteixen com s'entrellacen les històries de conflicte i de reconciliació, i com malgrat el pes de la història i la divisió que encara marquen el dia a dia de la ciutat, persones de totes dues bandes treballen per superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències.
La mostra roman oberta avui de 18 a 20:30h i tot el cap de setmana d'11 a 14h.