‘Teià Polièdric’ presenta un mosaic del poble amb relleu i moviment


poliedric2017Avui a les 20h s’inaugura a La Unió la cinquena i última exposició del projecte Teià Polièdric, almenys tal com l’havíem conegut fins ara, amb una mostra recopilatòria de les 49 obres que n’han format part des de 2012.

Aquesta proposta artística va néixer fa cinc anys per iniciativa de la Comissió d’Exposicions amb l’objectiu de descobrir diferents visions de Teià a través del filtre personal de creadors locals d’edats i estils diferents. Durant aquest temps, sempre s’havia presentat com una suma de visions particulars plasmades sobre d’una tela, a la manera clàssica. Malgrat la referència al políedre del seu nom, mai fins ara no s’havia presentat des del punt de vista de la figura geomètrica.

Els seus organitzadors expliquen que “enguany tanquem una etapa fent una síntesi de les edicions prèvies i investigant amb noves maneres de mostrar les diferents cares de Teià”. El resultat és una instal·lació efímera “que quedarà en el record de tots”. Gràcies a la col·laboració de Francesc Casals, s’han construït un seguit d’icosaedres, piràmides i prismes que s’han omplert amb les obres de tots els autors que hi han participat des de l’any 2012. L’icosaedre va girant i aquest joc fa que les imatges mai siguin les mateixes. La sensació és captivadora: “El volum s’ha apoderat de la sala i ja no veiem una exposició plana, un Teià a les parets, sinó que el podem sentir, entrar-hi o notar l’aire que hi circula; entre ferros que han pres vida i deixen entreveure un Teià fotografiat, pintat i gravat”.

49 artistes i 98 ulls
Gràcies a la trigonometria és possible copsar d’una sola vegada les imatges que han vist noranta-vuit ulls diferents. Per tal de materialitzar-ho, ha calgut adaptar el format i la mida d’algunes de les obres. Per això, la Comissió d’Exposicions ha volgut agrair “la mostra de generositat de tots els autors del Polièdric per deixar-nos utilitzar de nou la seva obra, sobretot aquells que ens han deixat tallar-la”. És el cas, per exemple, dels autors de la primera edició, que van treballar sobre una fusta de conglomerat de metre vuitanta i que ara s’han convertit en les piràmides que llueixen a la sala.

Els artistes que han fet possible el Polièdric són Alejandra Rubies, Àngels Estella, Chantal Vizcaíno, Joan de Castellar, Marta Mira, Mima Sant, Toni Batllori, Vicenta Verge, Victòria Pujades, Xavi Rodríguez; Pasqual Bueno, Joan Casellas, Artur Comas, Presen de la Iglesia, Gisela Garcia, Carol Laurentis, Rosalia Raméntol, Núria Ribas i Marina Torrents; Isabel Otero, Sergio Pérez, Isabel Montoliu, Jordi Sala, Úrsula Garcia, Pablo Navas, Carla Alpañez, Jorge Sarraute, Montse Pons i Juanmi Muñoz; Eugen Adrichenko, Divina Cabezón, Cristina Camarero, Hèctor Casas, Àngels Diví, Carme Florensa, Beth Fornas, Jordi Santmiquel i Josep Maria Tomàs; Isaac González Gordo, Joel Duch Luna, Jordi Cebrián Campà, Laura Solé Prats, Ma Jesús Sales Llavià, Maria Teresa Casellas Abella, Núria Fusellas Gaspà, Tatiana Panteleeva i Tomàs Homs Alsina.

'Polièdric' infantil
L’exposició es podrà visitar fins al 23 de juliol cada dijous i divendres de 18h a 20.30h, dissabte d'11h a 14h i de 18h a 20.30h, i diumenge d11h a 14h. El dia 21, a les 19.30h, tindrà lloc un taller infantil dirigit per Artistraç-Aula d’Art, seguit d’una sindriada.


Ajuntamentdeteia