Teià crea un estudi de podcast per a joves i un canal d’Spotify


Teia podcastUn podcast és una mena de programa de ràdio, però sense emissora, per la qual cosa la seva difusió es fa a través d’un arxiu de so que qualsevol persona pot descarregar o escoltar en línia des d’un ordinador, una tauleta o un ordinador personal.

Com a la ràdio, els podcasts poden involucrar diverses persones, que poden fer de conductors del programa, de tertulians o de convidats. El seu contingut pot seguir un guió planificat o ser completament improvisat, i pot tractar de qualsevol temàtica.

Els Gurús

Si voleu veure en directe com es fa un podcast, avui dimecres, 20 de juliol, teniu una oportunitat immillorable. A les 20h, Guillem Torres, Rocco Clemente i Marc Gisbert acomiadaran la temporada amb la gravació del seu vintisetè programa al parc de can Godó. Ells són Els Gurús i en aquesta ocasió entrevistaran Edu Esteve, un dels finalistes del programa Eufòria de TV3.

Al seu perfil de Twitter, Els Gurús es presenten com un “podcast en català produït fora del Barcelonès”. I això és així perquè des de juny de 2021 la Regidoria de Cicles de Vida va adquirir els mitjans materials necessaris per enregistrar podcasts i els va posar a la seva disposició. Des de llavors, els Gurús han fet tots els seus des del Casal de Joves.

Tres fases

El dinamitzador de Joventut de Teià, Marc Panal, explica que el projecte de la Regidoria té com objectiu “dinamitzar un espai en què els joves del poble tinguin possibilitat de gravar els seus propis podcasts i incrementar, d’aquesta manera, l’oferta en català, amb una qualitat tècnica excel·lent”.

El projecte es dividia en tres fases. La primera consistia a adquirir un joc de quatre micròfons Rode PodMic i auriculars professionals, així com una taula de so específica. “El seu funcionament és tan senzill que tothom pot fer-ho servir”, apunta.

Gurús Gerry KerryLa segona fase ha suposat la creació d’un veritable estudi de gravació, “còmode i perfectament insonoritzat”. S’anomena Teià podcast i ocupa una estança a les dependències de l’Ajuntament. La sala es va inaugurar el passat mes de juny, amb una entrevista dels Gurús a l’influencer i tiktoker Gerard Querol, més conegut com a Gerry Querry, que va comptar amb la presència de l’alcalde, Andreu Bosch, i de la regidora de Cicles de Vida, Èrica Busto. En aquell podcast, que podeu escoltar clicant aquí, Gerry Kerry va explicar l’èxit de Tinder Cat.

Estudi de gravació

La tercera fase es posarà en marxa a partir de setembre i consistirà en la dinamització d’aquesta sala. Inicialment estarà reservada als joves, però la voluntat és obrir-la a tothom.

“Volem treballar conjuntament a l’Institut Turó d’en Baldiri, l’Escola el Cim i l’Oficina de Català per produir continguts en català”, diu Panal. També amb joves, sols o en grup. “Qualsevol jove que vulgui fer un podcast només ha d’escriure un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i li cedirem una clau i li farem firmar un document amb totes les expliccions”.

La voluntat és que la gent s’hi engresqui i més endavant puguin venir com a convidats autors de podcasts coneguts, com La Sotana, a fer xerrades i formacions sobre edició o redacció de guions, entre d’altres.

El dinamitzador de Joventut diu que “no ens tanquem a qualsevol tema. Els joves poden fer podcast de qualsevol cosa: xerrar amb amics, explicar tafaneries o parlar de cinema”.

També és important destacar que no hi cap obligació que els podcasts hagin de ser consecutius. “No hi ha periodicitat”, aclareix.

Canal d’Spotify

En paral·lel, la Regidoria de Cicles de Vida ha obert un canal d’Spotyfy on s’aniran penjant tots els podcasts que es produeixin a l’estudi. El canal també es diu Teià podcast i podeu accedir-hi clicant aquí.

En aquests moments hi trobareu penjat únicament un podcast a mode de prova en què el mateix Marc Panal conversa amb el treballador de La Unió Pep Mas sobre el festival de música i patrimoni Remor 2022.


Ajuntamentdeteia